Aukeavatko Kärppien maalihanat?

LIIGA / Ennakko
Oulun Kärppien ja Turun Palloseuran lauantai-illan kohtaamisessa päähuomio on kiinnitetty yhteen isoon asiaan: aukeavatko pohjoisen pienpetojen maalihanat, vai syventääkö turkulaisjoukkue oululaisten tuskaa?

Kuntokäyrät

Turun Palloseuran alkukausi on sujunut varsin mukavasti. Seitsemästä ottelusta voittanu viisi, mikä on selvästi monien ennakkoarvaluita enemmän. Edellisessä kamppailussaan turkulaiset tosin saivan tuta tappion karvasta makua, kun Ässät pöllytti Palloseuraa Porissa lukeamin 7-3.

Oululaisten kausi on puolestaan sujunut enemmän mollivoittoisissa sävelissä. Joukkue on saanut kaavittua seitsemästä ottelusta täydetä kolme pistettä ainoastaan yhden kerran. Joukkueen kolme edellistä kamppailua ovat päättyneet tappioon.

Ratkaisun paikat

Kärppien tuskasta on spekuloitu alkukaudesta varsin paljon. Joukkue on kärsinyt loukkaantumisista eikä syvyyksistä ole löytynyt vastuunkantajia. Maalinteko on ollut Kärpille todellista tervanjuontia.

Tilastot puhuvat oululaisten tukkoisuudesta karua kieltään: 10 maalia seitsemässä ottelussa on surkea saavutus Kärppien materiaalilla.

Mikäli turkulaiset pystyvät lauantaina pelaamaan ottelun alussa kurinalaisesti ilman virheitä, on vieraiden voitto lähellä. Jos Kärpät pysyy nollilla pitkään, kasvaa tuska oululaisleirissä ja vieraille avautuu sitä kautta varmasti omat mahdollisuutensa.

Pelkkään Kärppien maalintekoon tai sen puutteeseen ottelu ei tietenkään ratkea. TPS on ollut alkukaudella omassa hyökkäyspelissään varsin tehokas, joten joukkue voi viedä kamppailun luonnollisesti myös omilla avuillaan - ei vain vastustajan tuskalla.

Kokoonpanot

Kärpät saa lauantain otteluun kokoonpanoonsa uusia miehiä sairastuvalta ja ulkopuolelta. Mystisestä tulehduksesta kärsinyt kapteeni Ilkka Mikkola sekä polvivammastaan toipunut sentteri Mika Viinanen palaavat kokoonpanoon. Edelleen sivussa kuitenkin ovat Jari Viuhkola ja kakkosvahti Petri Koivisto.

Uutta verta oululaisjoukkueeseen tuo puolestaan Juha Kiilholma. Alkukauden Kajaanin Hokissa pelannut kokenut hyökkäjä täydentää oululaisten sentteriosastoa.

Turkulaisten osalta tilanne on parempi, sillä sairastuvan puolella on ainoastaan Max Kolu.

Muutoksena edellisten otteluiden kokoonpanoon kuitenkin nähdään, kun Sami Venäläinen palaa kokoonpanoon. Toni Jalon pelit jatkuvat puolestaan TuTossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle