Kirvesrinnat haastavat petopaidat Kimmo Kuhdan kekkereissä

LIIGA / Ennakko
Juhliiko Tappara IFK:n kustannuksella?
Kuva © Jarno Hietanen
IFK-legenda Kimmo Kuhdan 700.liigaottelu saa näyttämökseen Hakametsän tiistai-iltana. Sarjan keskivaiheilla tasaisesti kamppailevien Tapparan ja HIFK:n kannalta ottelussa on pelissä paljon, ovathan joukkueet hakeneet suuntaansa alkukauden aikana.

Tappara luistelee kotiyleisönsä eteen nousukiidossa. Vaikka se yhä onkin tilastojen perusteella yksi liigan heikoimmista kotijoukkueista, se on voittanut viimeiset kolme kotiotteluaan, joista viimeisimpänä alavireisen Pelicansin 6-1 lauantaina.

Lisäksi kirvesrinnat eivät ole hävinneet viimeisestä seitsemästä ottelustaan ensimmäistäkään varsinaisella peliajalla. Jukka Rautakorven miehistö onkin onnistunut jatkamaan ennen maajoukkuetaukoa alkanutta virettään.

Tapparan suurimpina syömähampaina viilettävät nuori Alexander Barkov Jr. ja ikinuori Ville Nieminen. Hyökkääjät ovat vuorotelleet tamperelaisten kultaisen kypärän haltijana ja molemmat pelaavat tällä hetkellä huippukiekkoa.

Tappara onkin viime otteluissaan löytänyt maalijyvänsä ihailtavasti ja on SM-liigan eniten maaleja tehnyt joukkue. Kirvesrintojen saadessa tulitukea kakkosvitjalleen pakistolta ja esimerkiksi Jarno Koskirannalta sekä Chris Connollyltä, Tapparalta löytyy tulivoimaa laajalti.

Silti esimerkiksi kakkosketjusta pudonneelta, NHL-laituri Jannik Hansenilta on pelituntuman löytyessä lupa odottaa enemmän.

Ailahteleva HIFK nojaa Ortioon

Helsingin IFK on ollut ennalta-arvaamaton joukkue läpi alkukauden. Esimerkiksi torstaina menetetty johto paikallisottelussa Jokereita vastaan ei enää lauantaina painanut, kun Joni Ortion onnistui nollata vanha seuransa TPS Nordenskiöldinkadulla.


Juhlakalu Kimmo Kuhdan HIFK marssii Tapparan vieraaksi voitto allaan.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Ortioon kulminoituukin IFK:n positiivinen osasto. Huippuvireinen maalivahti on aivan sarjan kärkikoppaajia ja vireen löytäessään melkoinen muuri. Ortion ja Tapparan tulivoiman väliseen taistoon voidaan varautua Tampereen tiistai-illassa.

HIFK puolustaa joukkueena hyvin, mutta sen ongelmat - päinvastoin kuin Tapparalla - ovat suurimmilta osin hyökkäyspäässä. Joukkue kaipaisi vastuunkantajia avauspelaamisen ja järjestelmällisen hyökkäyspelin puuttuessa.

Toisena ongelmana petopaidoille voidaan pitää vieraspelaamista. Neljä viidestä viime vieraskamppailustaan hävinnyt HIFK kaipaakin reissupeleistään aiempaa parempaa tulosta jo Tampereella.

Juhliiko Kuhta myös kaukalossa?

Tampereella vietetään tiistaina juhlaottelua, kun kahta ottelua vaille koko liigauransa punapaidoissa viilettänyt Kimmo Kuhta saa vyölleen 700.liigaottelunsa.

Viileänä maalintekijänä tunnettu Kuhta on HIFK:n paidassa juhlinut yhtä Suomen mestaruutta ja saanut tililleen jo pelaamissaan 699 SM-liigaottelussa huimat tehot 242+224 =366. Kuhta oli joukkueen sopimuspelaaja jo mestaruusvuonna 1998, mutta ei vielä tuolloin saanut mitalia, sillä hän päätti kautensa PiTassa.

28 A-maaottelua kellottanutta Kuhtaa muistetaan ennen Tappara-HIFK-ottelun alkua asianmukaisin juhlallisuuksin.

Seuraa Heitä

Jannik Hansen #36 |

Oikea laitahyökkääjä

Viidessä pelaamassaan ottelussa tehnyt vain yhden osuman. Tehoketjusta putoaminen ei ollut olankohautus Hanseniin kohdistuneisiin odotuksiin nähden. Pelin parannuttava ja tuotava Tapparan hyökkäykselle se viimeinen tönäys.

Kimmo Kuhta #9 |

Laitahyökkääjä

697 HIFK-ottelun veteraani, 242 tehtyä liigaosumaa ja 28 A-maaottelua. Todellinen IFK-legenda siirtyy tiistaina seuraavalla sataluvulle otteluiden määrässä. Maalako Kuhta sen kunniaksi?

» Lähetä palautetta toimitukselle