Summasen urakka alkoi tappiolla

LIIGA / Raportti
Ville Nieminen tuuletti Hakametsän illassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara otti ansaitusti pisteet Helsingin IFK:lta kotiluolassaan ja osoitti, että Raimo Summasella on työsarkaa edessään, mikäli aikoo saada joukkueensa kurssin käännettyä. HIFK rimpuili pelissä mukana ainakin näennäisesti loppuun asti, mutta Ville Niemisen illan toinen osuma oli lopulta vieraille liikaa.

Tappiosta huolimatta pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa patsasteli positiivisen oloinen Raimo Summanen. Positiivinen siitäkin huolimatta, että hän joutui jo vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen turvautumaan aikalisään, kun taululla oli Tapparan 2-0 -johtolukemat.

- Ihan pelkästään koitettiin saada rytmiä pois. Vieraspeli ja mentiin alussa 2-0 tappiolle. Yleensä koutsit ottavat sen, se on yksi variaatioista, mitä siinä voidaan tehdä, luonnehti Summanen rauhallisena aikalisäratkaisua, jonka moni muukin valmentaja olisi tilanteessa tehnyt.

- Täytyy onnitella vastustajaa, hyvä mittari saatiin Tapparasta. Pystyttiin ajoittain pelaamaan hyvin. Ihan hyvä lähtö meiltä tilanteeseen nähden, vaikka peli ei lähtenyt hyvin. Olen tyytyväinen, että kaverit yrittävät ja haluavat onnistua.

 HIFK:n parhaimmat hetket taistella pisteistä tulivat, kun joukkue kavensi aivan toisen erän lopussa Markus Granlundin lyöntilaukauksella 2-1 tilanteeseen. Sen jälkeen kolmannen erän alussa vieraat olisivat voineet paremmalla viimeistelyllä tulla tasoihinkin.

 Ratkaisuksi muodostui kuitenkin kolmannen erän puolivälissä syntynyt Tapparan kolmas maali, jossa Ville Nieminen pyrähti Juha Leimun hyvän pystysyötön saatuaan IFK-puolustuksen taakse, eikä avopaikasta erehtynyt.

 Vaikka IFK tuli vielä viitisen minuuttia ennen loppua ylivoimalla maalin päähän, ei tasoitus ilman maalivahtiakaan ollut enää kovin lähellä.

IFK:lle shokkialku

Summanen olisi varmasti toivonut erilaista alkua ottelulle, sillä Tappara avasi maalinteon ajassa 4.06 kun Aleksander Barkov tarjosi paikan Niemiselle ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Lisää tuli jo reilun puolentoista minuutin pelin jälkeen Jarno Koskirannan sudittua kiekon Joni Ortion nenän edestä häkkiin.

Aikalisän jälkeen peli tasoittui ja Tappara keskittyi pelaamaan viisaasti tiivistä keskialuetta ja kyttäilemään hyökkäysmahdollisuuksia. HIFK ei tuntunut löytävän todellisia aseita Tapparan puolustuksen murtamiseen, muttta pääsi kahdesti maalin päähän Tapparan omien puolustusalueen kiekonmenetysten seurauksena.

3-2 -maalin hakkasi maalin edestä IFK:n tuore vahvistus Mika Hannula, kun Ilari Melart oli ensin katkaissut Dale Clarken huonon purkuyrityksen siniviivalla.

Clarke saa virheestä synninpäästön, sillä hän pelasti kertaalleen kiekon Tapparan maaliviivalta ensimmäisessä erässä.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi myönsi pelissä olleen IFK:n valmentajavaihdoksen myötä erityisiä asioita, joihin joukkue oli pyrkinyt valmistautumaan.

- Tämä oli vaativa peli, kaverilla alkoi kausi tavallaan uudestaan tänään ja se näkyi heidän tekemisestään. Yritettiin valmistautua niin paljon kuin mahdollista ja onnistuttiin siinä.

- Ei missään nimessä peruspeli, vaikkei huippupelikään. Vaati paljon erityisiä onnistumisia meiltä.

Ville Nimeinen oli ottelun ratkaisuhahamo kahdella maalillaan.

- Toinen oli keskialueen riisto ja toisessa saatiin rakennettua suora hyökkäys. Molemmissa päästiin paikkaan ja Ville onnistui molemmista, kommentoi Rautakorpi Niemisen osumia.

- Olemme kehittyneet joukkueena syksystä niin, että siedetään paremmin huonoa pelaamista ja ymmärretään seuraavan vaihdon merkitys. Ei koeta niin tunteella epäonnistumisia vaan pyritään vaan kokoajan pelaamaan tehokkaammin, näki Rautakorpi joukkueen tähän astisen matkan tällä kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle