HIFK Summasen johdolla Tapparan testiin

LIIGA / Ennakko
Minkä näköinen on tiistaina Raimo Summasen HIFK?
Kuva © HIFK
Tiistain ennakkoon ehkä mielenkiintoisin SM-liigamittelö pelataan Tampereella Tapparan ja HIFK:n välillä. Mielenkiintoisin siksi, että ottelun alla IFK teki jo kauan ilmassa leijuneen ratkaisun ja erotti Pasi Sormusen päävalmentajan tehtävistä. Eikä mielenkiintoa ainakaan vähennä se, että vastuun HIFK:n valmennuksesta otti SM-liigassa viimeksi kaudella 2002-2003 valmentanut, tunteita puolin ja toisin herättävä Raimo Summanen.

HIFK:n faneille maanantaipäivä toi loistavia uutisia, sillä kokonaisuudessaan jokseenkin mitäänsanomattoman kuvan itsestään päävalmentajana tähän asti luoneen Pasi Sormusen tilalle tulee täysi vastakohta. Raimo Summasesta varmasti jokaisella on jotakin sanottavaa.

Viimeksi kun Summanen oli HIFK:n kakkosvalmentajana Erkka Westerlundin alaisuudessa 1997-1999, meni joukkue molemmilla kausilla finaaliin ja kaudella 1997-1998 tuli mestaruus.

Monesti uusi päävalmentaja teettää joukkueen keskuudessa muutaman ottelun nosteen, ainakin mitä peli-ilmeeseen tulee. Vanhan koutsin komennossa ansaitut pelipaikat jo roolit pitää ansaita uudestaan uuden valmentajan silmissä. Vielä kun on kyseessä auktoritäärinen valmentaja, kuten Summanen, voisi kuvitella HIFK:n joka jätkän luistelevan tiistaina Hakametsässä kuin viimeistä päivää.

Säilyykö keskittyminen olennaisessa?

Tappara on jatkanut viimeaikoina tasaisen varmaa hidasta hilautumistaan kohti sarjan kärkeä. Kirvesrintojen kauden eteneminen on ollut kokolailla tyypillinen tarina Jukka Rautakorven valmentamalle joukkueelle.  Mitä tasaisemmin joukkue toteuttaa illasta
toiseen yhteistä pelisuunnitelmaa, sitä tasaisempaa on joukkueen pistetilinkin karttuminen.

Tällä hetkellä Tappara jauhaa yleisesti ottaen hyvällä tasolla. Sen sai todeta sarjakärki Jokeritkin tasauspeleissä, kun molemmissa otteluissa Tappara oli
niukasti parempi.

Tapparan kannalta onkin sitä parempi, mitä vähemmän joukkue keskittyy HIFK:n valmentajavaihdoskuvioihin. Tapparan pakka on tällä hetkellä kunnossa, HIFK:n sekaisin. On selvää, että muuta uutta kuin raivoisan yrityksen, ei Summanen ehdi yhdessä illassa joukkueeseensa sisäänajaa.

Vieraat tulevat kuitenkin takuuvarmasti menemään joka tilanteeseen täysillä ja Hakametsässä voi olla luvassa tavallista tunnepitoisempi tiistaiottelu. Voi jopa olla HIFK:n taktiikkana, että kun omaa uuden valmentajan alaista pelisuunnitelmaa ei olla vielä ehditty vakiinnuttaa, koitetaan sekoittaa mahdollisimman paljon Tapparan suunnitelmaa.

Pään kylmänä pitäminen lienee siis tiistai-illan teema puolin ja toisin. Tapparan kannalta se tarkoittaa pysymistä omassa pelisuunnitelmassa ja HIFK:n kannalta sitä, että lataus ei Summasen penkin takana olemisen myötä mene yli. Tappara pääsee peliin lähes parhaalla kokoonpanollaan, IFK:lla puuttuu edelleen erityisesti hyökkäyksestä useampia loukkaantuneina olevia avainpelaajia.

Seuraa Heitä

Mika Hannula #51 |

Laitahyökkääjä

Hannula debytoi HIFK:ssa Tapparaa vastaan. Bluesissa viimekaudella eritoten loistavat pudotuspelit pelanneelta Hannulalta odotetaan heti paljon.

Dale Clarke #56 |

Puolustaja

Clarkella on historiaa sekä Tapparasta, että HIFK:sta. Tapparalaisittain kiinnostaa, missä pelivireessä tätä ennen ilman seuraa tällä kaudella ollut Clarke on.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Aleksander Barkov 3 3 6
2.Antti Erkinjuntti 1 3 4
3.Jeff Ulmer 2 2 4
4.Teemu Aalto 0 3 3
5.Juha Leimu 0 3 3
HIFK M S P
1.Markus Granlund 3 4 7
2.Ilari Melart 3 2 5
3.Ville Peltonen 2 2 4
4.Kyle Klubertanz 0 4 4
5.Arttu Luttinen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle