Tapparan oljenkorret vähenevät

LIIGA / Ennakko
Tiistain liigakierros suisti Tapparan kolmen pisteen päähän kevään jatkopeleistä. Kirvesrinnoille alkavatkin olla käsillä kohtalon hetket, kun puhutaan kauden jatkumisesta runkosarjan jälkeen. Torstaina Tappara kohtaa sille viimevuosina todella vaikeaksi vastustajaksi muodostuneen Bluesin.

Kuntokäyrät

Kun Ilves käänsi ottelunsa Pelicansia vastaan voitoksi ja Kärpät pystyi viemään jatkoaikavoiton kotonaan TPS:ltä, jäi Tappara sarjataulukossa kolmen pisteen päähän Kärpistä hävittyään Lappeenrannassa SaiPalle. Paikallisvastustaja Ilves karkasi jo kuuden pisteen päähän kirvesrinnoista.

Tapparalle tietyt vastustajat tuntuvat olevan lähes mahdottomia voitettavia tällä kaudella. Yksi näistä oli SaiPa ja toinen nyt vastassa oleva Blues. Tapparan paras saavutus Bluesia vastaan on pääseminen jatkoajalle noin kuukausi sitten Espoossa, mutta silloinkin siniset veivät voiton.

Blues on tahkonnut läpi kauden pienten marginaalien otteluita. Espoolaisryhmä on valunut pikkuhiljaa ulos kuuden parhaan joukosta, mutta esitykset ovat jatkuneet suhteellisen tasaisina ja tälläkin hetkellä joukkueella on allaan kaksi voittomaalikilpailussa tullutta voittoa.

Tapparalta on juuri tuo tasaisuus puuttunut, sillä vaikka joukkue on pystynyt yllättämään kärkipään nippujakin, on se vastapainoksi esittänyt todella heikkoja esityksiä.


Kim Strömberg on ollut Tapparan harvoja valopilkkuja.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ratkaisun paikat

Blues ottelu näyttäneekin Tapparan kevään lopullisen suunnan, kun se johdattelee porkkanapöksyjä lauantaiselle paljon ratkaisevalle vierasmatkalle Oulun Kärppiä vastaan.
Lappeenrannassa Tappara ei pärjännyt millään osa-alueella ja jäi kaksinkamppailuissa ja liikkeessä kotijoukkueen jalkoihin.

Suurin kysymys kuuluukin, mitä taikatemppuja kotijoukkueen leirissä on pystytty tekemään, jotta joukkue pystyisi haastamaan niinikään hyvällä liikkeellä ja työmoraalilla sarjasijoituksensa ansainneen Bluesin.

Voittaakseen kotijoukkue tarvitsisi otteluun hyvän alun ja maalivahdinkin pitäisi kyetä pitämään joukkuetta enemmän pystyssä, kuin Lappeenrannassa. Ennenkaikkea Tapparalta odotetaan todellista taisteluasennetta, sillä joukkueella ei luulisi mitään hävittävääkään tällä hetkellä olevan.

Kokoonpanot

Tapparalla sairastuvalla on pitkin kautta loukkaantumisista kärsinyt Harri Ilvonen. Sen sijaan kapteeni Pekka Saravo pääsi auttamaan joukkuetta ratkaisukierroksille palattuaan mukaan Lappeenrannassa, mutta ei siellä vielä luonnollisestikaan ollut terävimmillään loukkaantumisen jäljiltä.

Bluesilla ulkona ovat Oskari Korpikari, Valtteri Virkkunen ja peukalovamman vuoksi loppukauden menettävä Roope Ranta.

» Lähetä palautetta toimitukselle