Kumpi nappaa tärkeät pisteet?

LIIGA / Ennakko
Espoossa pelataan tiistaina sarjasijoituksia ajatellen mielenkiintoinen ottelu, kun Blues isännöi Tapparaa. Joukkueet ovat taulukossa peräkkäin, Blues kahdeksantena ja Tappara neljä pistettä perässä yhdeksäntenä, tosin ottelun enemmän pelanneena. Blues on tällä kaudella voittanut molemmat aiemmat joukkueiden keskinäiset kohtaamiset.

Kuntokäyrät

Espoolaisten alkuvuosi on ollut vaikea. Viime viikolla nähtiin kuitenkin piristymisen merkkejä, kun Blues voitti kotonaan SaiPan ja Jokerit. Lauantainen reissu Kuopioon taas ei lisännyt espoolaisten pistesaldoa, vaan KalPa löi Bluesin niukasti 1-0.

Tamperelaiset taas ovat hävinneet kaksi edellistä otteluaan, HPK:lle vieraissa ja SaiPalle kotonaan. Sitä ennen Tappara kuitenkin voitti kaksi ottelua peräkkäin.

Pisteet ottelusta olisivat erittäin tärkeät kummallekin joukkueelle, sillä kevät lähenee ja taistelu pudotuspelipaikoista käy kiivaana. Erot keskikastissa ovat melko pieniä ja tilanteet muuttuvat helposti jokaisen pelatun kierroksen jälkeen.

Jos Blues voittaa, saavat espoolaiset venytettyä eroa takana hiillostavaan Tapparaan jo seitsemään pisteeseen. Jos taas Tappara vie voiton, saavuttaa se espoolaisjoukkuetta ja kirii jo pisteen päähän Bluesista. Espoolaiset tosin ovat pelanneet ottelun vähemmän kuin Tappara.

Ratkaisun paikat

Aiemmin joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Syksyllä pelatut ottelut vei molemmat nimiinsä Blues, jättäen toisella kerralla tamperelaiset nollille. Toisessakaan kohtaamisessa Tappara ei onnistunut maalinteossa Bluesin verkkoon kuin kerran, espoolaiset sen sijaan ovat tehneet Tapparaa vastaan tällä kaudella neljä maalia.


Pääseekö Blues murtautumaan maalipaikoille?
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Bluesin ehdoton tähti viime otteluissa on ollut maalivahti Iiro Tarkki. Tarkki pelasi KalPaakin vastaan tappiosta huolimatta hyvin ja päästi vain yhden maalin. Kuopiossa Blues sortui kuitenkin tuhlailuun, eikä espoolaismiehistö onnistunut lukuisista maalipaikoistaan huolimatta toimittamaan kiekkoa verkon perukoille kertaakaan.

Tappara kärsi lauantaina myös niukan tappion, kun SaiPa vei pisteet tekemällä tasaisen kamppailun voittomaalin kahden miehen ylivoimalla aivan ottelun loppuhetkillä. Syyttävät sormet osoittivat ottelun jälkeen vahvasti tuomareihin, sillä Tapparan valmennusjohto ei Tuukka Mäntylän saamaa rangaistusta sulattanut.

Lauantainen tappio oli siis Tapparalle katkera. Erikoistilannepelaaminen näyttelee varmasti suurta osaa myös tiistaisessa kamppailussa. Blues on viime peleissä ollut varsin tehoton ylivoimalla, mutta alivoimalla maaleja syntyi viime viikon otteluissa yhteensä kolme.

Kokoonpanot

Bluesin terveystilanne koki lauantaina kolauksen, kun Kuopiossa loukkaantuivat sekä Valtteri Virkkunen että Oskari Korpikari. Virkkunen huilaa rannevammansa takia kuutisen viikkoa, Korpikarin tilanne selviää tarkemmissa tutkimuksissa. Espoolaiset reagoivat tilanteeseen kuitenkin nopeasti hankkimalla Kiekko-Vantaasta puolustaja Mikko Turusen.

Turunen tekee siis ensiesiintymisensä Bluesin paidassa tiistaina. Hyökkäyksessä tilanne on Virkkusen loukkaantumisesta huolimatta toistaiseksi hyvä, sillä terveitä pelaajia on enemmän kuin kokoonpanoon voi merkitä.

Tapparan sairaslista ei ole mukavaa luettavaa sekään: Poissa ovat ainakin vielä tämän viikon Jussi Halme ja Jesse Turkulainen. Myös käsivammaa poteva Pekka Saravo on poissa kokoonpanosta, ja arvioitu paluu on vasta helmikuun loppupuolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle