Tehoton Tappara nöyrtyi Bluesille

LIIGA / Raportti
Tapparalle jäi luu käteen kotiottelustaan Bluesia vastaan, vaikka etenkin avauserässä kotijoukkue oli vierailijaa pirteämpi. Tapparan maltti ei riittänyt ottelun loppua kohden ja pari hölmöä jäähyä koituivat ottelun ratkaisuksi.

Tappara oli avauserässä selvästi Bluesia aktiivisempi ja loi enemmän tekopaikkoja. Kiekko löytyikin Iiro Tarkin selän takaa, kun peliä oli käyty reilut 7 minuuttia, kun Jouni Virpiö viimeisteli vastaahyökkäyksen päätteeksi 1-0.

Blues tuli kuitenkin avauserässä tasoihin, kun juhlakalu, 500. liigaotteluaan pelannut Santeri
Heiskanen
ampui viivasta ohi pahan maskin takana olleen Harri Säterin.

Toista erää väännettiin tasaisesti aina sen viimeminuuteille asti. Ajassa 37.37 Kim Strömberg sai huitomisrangaistuksen koputeltuaan kiekon jo sulkenutta Tarkkia mailallaan.
Blues rokotti Tapparaa ylivoimalla, kun Camilo Miettisen veto ohjautui Petri Lammassaaren luistimista sisään.

Kolmannen erän alussa Tapparan Antti Kangasniemi sortui ottelun kannalta ratkaisevaan typerään jäähyyn tultuaan tilanteen ulkopuolelta lyömään kulmanujakkaan. Blues iski Nathan
Robinsonin
ohjauksella lukemiksi 1-3 ja ottelu oli taputeltu, vaikka Tappara yritti vielä lopussa kuroa etumatkaa ilman maalivahtiakin.


Iiro Tarkki pohjusti Bluesin voiton.

Valmentajien suusta

– Oli aika kallis jäähy. Kaveri teki ylivoimalla siitä sitten pussin. Hölmö jäähy, päivitteli Tapparan päävalmentaja Sami Hirvonen Antti Kangasniemen ottamaa jäähyä.

– Tarkki oli ilmiömäisen hyvä ja toisaalta me ei saatu tyhjään maaliinkaan tänään, Hirvonen tuskaili.

– Ensimmäinen erä oli meille vaikea, saatiin toiseen erään parannettua peliä ja kolmanteenkin pikkuisen. Oltiin tehokkaita maalipaikoissa ja meillä oli loistava maalivahtipeli, summasi ottelun Bluesin piiskuri Petri Matikainen.

– Ei tämä silti pitemmän päälle toimi, jos maalivahti joutuu torjumaan 40 laukausta illassa, kyllä tuo lukema pitäisi saada alle kolmenkymmenen, Matikainen jatkoi.

– Laukausten laatu vaan paremmaksi ja maalintekopaikoissa päättäväisyyttä, kertoi Sami Hirvonen lääkkeet tehottomuuteen.

– Huomenna päivällä lähdetään kohti Oulua valmistautumaan lauantain otteluun, kertoi Hirvonen.

Tapparalla on lauantaina edessään ottelu Kärppiä vastaan, joka ratkaisee paljon taistelussa viimeisestä jatkopaikasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle