Karalahti tykitti ratkaisun jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Vatsatautiepidemian takia yhden pelaajan vajaamiehisenä otteluun lähtenyt Tappara taisteli ennakkoluulottomasti Bluesin vieraana. Lukuisista alivoimista huolimatta Tappara ei päästänyt kotijoukkuetta tekemään maalia ylivoimalla, ja sai palkinnoksi yhden pisteen.

Edellisessä ottelussa SaiPaa vastaan Tappara sai kaksi rangaistusta aivan pelin loppuun, ja SaiPa iski voittomaalin viime sekunneilla. Tässäkin ottelussa kävi samoin, kun ensin Kevin Doell sai 2+10-minuuttisen torpattuaan Roope Rannan laitaan. Se ei vielä tunteita kuumentanut, mutta seuraava, Jani Honkaselle tuomittu kakkonen kiekon sulkemisesta kuumensi Tappara-leirin. Vähän myöhemmin Bluesilta jäi rangaistava tilanne viheltämättä, ja lähes koko Tapparan vaihtopenkki hakkasi mailoja laitaan viheltämättä jäämisen johdosta.

- Toisen kerran pelin loppuun tulee kaksi rangaistusta. On kumma juttu, että valmentaja voi lentää ulos, pelaajan voi laittaa vilttiin mutta jotkut voivat vetää vihkoon joka pelissä, Tapparan päävalmentaja Sami Hirvonen kritisoi.

Miettinen iskee avausosuman

Ensimmäisessä erässä Honkanen laukoi tolppaan, josta kiekko kimposi vielä Iiro Tarkin selän taakse. Espoolaismaalivahti onnistui kuitenkin peittämään kiekon ja Blues selvisi. Toisessa päässä Camilo Miettinen vei Bluesin johtoon nelisen minuuttia myöhemmin.

Miettisellä oli paikka jo hivenen aikaisemmin, mutta siitä hän epäonnistui. Lopulta kiekko tuli viivaan Ville Lajuselle, joka antoi hyvän syötön maalin kulmalle, josta Miettinen iski kiekon ohi Harri Säterin.

Tapparan miesvajauksesta johtuen tähän otteluun kokoonpanoon nostettu, Bluesin junioreissakin aikanaan pelannut Aleksi Elorinne laukoi terävästi suoraan Kevin Doellin aloitusvoiton jälkeen, mutta Iiro Tarkin nappasi näyttävästi kiekon räpyläänsä ja tauolle mentiin 1-0-tilanteessa. Erän loppuun Blues sai tilaisuuden pelata viidellä kolmea vastaan, ja sama tilanne jatkui myös toiseen erään.

Tapparan hallintaa ja tasoitus


Tappara-leirissä ei oltu tuomareihin tyytyväisiä.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Toisessa erässä Tappara oli niskan päälä ja saikin hyvän painostuksen aikaiseksi, kun oli selvittänyt erän alun alivoiman. Niiden aikana Bluesin Petri Lammassaari laukoi tolppaan, mutta muuten kunnon maalitilanteita ei Blues saanut aikaiseksi.

Tappara sai ansaitun tasoituksen, kun Juha Leimu antoi hyvän syötön oman siniviivan tuntumasta ja Timo Koskela laukoi b-pisteen kaarelta lämärillä tasoituksen.

Toisen erän loppupuolisko oli Blues-rangaistusten värittämä. Espoolaisryhmä otti kolme jäähyä, jotka eivät tosin osuneet päällekkäin kun Jari Sailion rangaistus alkoi sekunti sen jälkeen, kun Jere Karalahti oli vapautunut rangaistusaitiosta.

Kolmannessa erässä molemmilla oli joitakin tilaisuuksia maalintekoon. Paras sellainen oli Roope Rannalla, joka sai lähes tyhjän maalin eteensä Bluesin pelatessa viidellä kolmea vastaan. Kiekko suuntautui kuitenkin ohi maalin, ja edessä oli jatkoaika.

Kuudenkymmenen minuutin päälle tarvittiin aikaa vain 17 sekuntia, kun Blues iski. Miettinen jätti kiekon Karalahdelle, joka sai tyhjää tilaa ja laukoi kiekon oikeaan yläkulmaan. Bluesille näin kaksi pistettä, kun Tappara joutui tyytymään yhteen.

- Kyllähän meillä paikkoja oli varsinkin erikoistilanteissa. Olisi pitänyt ratkaista aiemmin, mutta ollaan nyt tyytyväisiä tähänkin, Karalahti arvioi.

Valmennuksen kommentit

Valmentajien osalta nähtävissä oli sekä tyytyväisyyttä että pettymystä.

- Joukkue pelasi isolla sydämellä ja taisteli pelaajia ja raitapaitoja vastaan. Varsinkin, kun miehiä putosi matkalla pois, totesi Hirvonen.

Tapparan sairastapauksista johtuen joukkueet olivat sopineet jättävänsä kättelyn väliin.

- Tappara oli hyvä tänään. Olemme pelanneet parempiakin pelejä, edellisessä pelissä hukattiin tilaisuutemme. Toinen erä oli heikko, mutta kahteen pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Erityiskunniaa pitää antaa Miettiselle ja Karalahdelle, Blues-luotsi Petri Matikainen arvioi.

Seuraavaksi joukkueilla ovat edessä tammikuun tasauksen ottelut, joissa Blues joutui Kärppien, Tappara SaiPan valitsemaksi. Sekä Blues että Tappara pelaavat kotiottelunsa perjantaina, mutta vierasotteluiden osalta tilanne on erilainen: Blues pelaa Oulussa jo torstaina, Tapparan visiitti Lappeenrantaan on vasta lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle