Tyrmääkö KalPan ykköskenttä Pelicansin?

LIIGA / Ennakko
Kuopiossa isäntäjoukkueen vieraaksi saapuu lauantai-illan ratoksi Lahden Pelicans. Lahtelaisten lähtökohdat otteluun ovat haasteelliset, sillä joukkue pelasi perjantaina ja vastassa on hyvässä vireessä oleva kotijoukkue KalPa.

Kuntokäyrät

Lauantai-illan kotijoukkue KalPa on saanut viime kierroksilla pelinsä toimimaan ja joukkue marssii kolmen ottelun voittoputkessa. Viimeisimpänä kuopiolaisten vireen koki Espoon Blues, joka nöyrtyi torstaina kilpipaitojen käsittelyssä murskalukemin 7-3. KalPa löytyy viidentoista pelikierroksen jälkeen runkosarjasta sijalta kuusi.

Vierailija Pelicans sen sijaan tarpoo syvemmissä vesissä. Joukkueen edellinen voitto on kahden viikon takaa, jonka jälkeen tappioita on kertynyt viisi. Viimeisin niistä tuli eilen perjantaina, kun SaiPa haki täydet pisteet pelikaanien kotiluolasta maalein 2-1. Peräkkäisten tappioiden myötä lahtelaiset ovat pudonneet sarjataulukon toiseksi viimeiseksi.

Ratkaisun paikat

Kuopiolaisten kahdessa edellisessä kotipelissä joukkueen ykköskenttä Pavel Brendl-Robert Petrovicky-Tuomas Kiiskinen on ollut pitelemättömässä vireessä. Etenkin Brendl on tehnyt sitä, mitä on tilattukin - maaleja. Jos Pelicans aikoo taistella voitosta, on Brendl pidettävä pois laukaisusektorilta, sillä miehen laukaus on liigan ehdotonta eliittiä.


Brendlin kahden edellisen kotiottelun saldo on murhaava: Viisi maalia ja kahdeksan tehopistettä.

Brendlin lisäksi KalPasta löytyy ratkaisupotentiaalia laajalla rintamalla ja joukkueen uudet pelaajat ovat alkaneet päästä muun joukkueen kanssa samalle sivulle. Hyökkäyspäässä pelaaminen onkin toiminut, mutta puolustuspelaamista voi vielä hioa tiiviimmäksi.

Lahtelaisten kannalta huolestuttavaa on ollut joukkueen nimimiesten tehottomuus. Muuan muassa suurella kohulla hankitulta kokeneelta Mike Yorkilta on lupa odottaa huomattavasti nähtyä enemmän. Myös muiden ulkomaalaispelaajien olisi syytä nostaa tasoaan, mikäli Pelicans aikoo lähteä Kuopiosta pisteet mukanaan.

Maalipaikoille pussinokat ovat kuitenkin päässeet ja esimerkiksi SaiPa-ottelussa joukkueella oli lukuisia mahdollisuuksia. Ratkaisuyritykset ovat kuitenkin olleet väkinäisiä ja rentous on puuttunut lahtelaisten otteista. Tämä on näkynyt myös ylivoimissa, joissa onnistumisia ei ole tullut.

Kokoonpanot

KalPa lähtee otteluun lähes parhaalla miehistöllään. Poissa ovat puolustaja Jussi Timonen sekä keskushyökkääjä Joonas Riekkinen.

Pelicansilta sivussa ovat aivotärähdyksestä kärsivä Marko Pöyhönen sekä SaiPan Jesse Mankisen polvitaklauksen kohteeksi joutunut puolustaja Jyri Marttinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle