Kuopiolainen kiekkonäytös

Lahdessa nähtiin hyvin yksipuolinen jääkiekkonäytös, kun KalPa jyräsi Pelicansin lukemin 0-3. Vierailijat hallitsivat peliä hyvällä liikkeellä, eikä kotijoukkue pysynyt vauhdissa mukana. Kuopiolaisilla oli mahdollisuus järjestää varsinaiset maalikarkelot, mutta heikko viimeistely esti murskavoiton.

– Tänään meni kaikki pieleen, totesi kotijoukkueen päävalmentaja Pasi Räsänen päätään pyöritellen.

Pussinokat pelasivat tämän vuoden huonoimman ottelunsa. KalPa haki hengettömältä pelikaanilaumalta tärkeät kolme pistettä. Kotijoukkue oli mukana ottelussa ensimmäiset kahdeksan minuuttia, mutta tämän jälkeen kaukalon tapahtumia hallitsi kuopiolaiset.

KalPa vie, Pelicans vikisee

Ottelua oli pelattu noin kahdeksan minuuttia, kun Jesse Rohtla ja Matias Loppi pääsivät 2-1-hyökkäykseen. Rohtlan surken syötön seurauksena aukesi kuopiolaisille mahdollisuus nopeaan vastahyökkäykseen. Hyökkäyksen päätteeksi Janne Laakkonen ampui kiekon Pelicans-puolustajan jaloista, ohi Niko Hovisen. Syötön vierailijoiden johto-osumaan antoi KalPan uusi vahvistus Peter Olvecky, jonka otteisiin kuopiolaisten päävalmentaja Pekka Virta oli tyytyväinen.

– Uskon hänen olevan vahvistus jatkossakin, totesi Pekka Virta hyökkääjästä.

Vierailijoiden otettua johtoasema oli kentällä enää yksi joukkue. KalPa pääsikin yrittämään johtonsa kasvattamista useaan otteeseen. Avauserän paras paikka siunaantui, kun Tommi Miettisen johtama kenttä pyöritti peliä hyökkäysalueella jo toista minuuttia. Lopulta Tuomas Kiiskinen pääsi yrittämään maalintekoa avopaikasta, mutta Hovisen ilmiömäinen torjunta esti lisäosuman syntymisen.

Kuopiolaisten hallinta palkittiin, kun se siirtyi ylivoimalla 0-2-johtoon. Vierailijat voittivat hyökkäyspään aloituksen, jonka jälkeen KalPa liikutti kiekkoa hyökkäysalueella lähes puolitoista minuuttia. Upeasti pyörinyt ylivoima tuotti tulosta Tapio Laakson tehtyä vahvan maskin ja Adam Masuhrin laukauksen painuttua Pelicans-verkkoon.

Tapio Laakson maskipelaaminen auttoi KalPan 0-2-johtoon.
Tommi Koivistoinen - tommi.koivistoinen@jatkoaika.com

Myös kotijoukkue pääsi yrittämään ylivoimansa toimivuutta, mutta lahtelaisille tuottii suuria ongelmia päästä edes hyökkäysalueelle, joten Ari Ahosen vartioima maali ei ollut uhattuna.

"Ei ollu Aravirran aikana tällasia pelejä!"

Ottelun loppulukemat viimeisteli päätöserässä Tommi Miettinen. Upean esityön teki Tuomas Kiiskinen, joka nousi ylivoimalla siniviivalta aina ringette-viivan päälle, jonka jälkeen tarjoili unelmasyötön maalinkulmalla odottaneelle Miettiselle.

Pelicans pääsi muutamia kertoja maalintekopaikoille kolmannessa erässä, mutta missään vaiheessa ei nähty varsinaista kotijoukkueen hallintaa. Päätöserän paras paikka siunaantui KalPan Joonas Riekkiselle, joka ei kuitenkaan onnistunut nostamaan kiekkoa rystyltä tyhjään Pelicans-maaliin.

Kuopiolaisista onnistujia on useita, mutta erityisesti Tuomas Kiiskinen ja Tommi Jokinen esiintyivät todella pirteästi. Paremmalla viimeistelyllä olisivat molemmat pystyneet iskemään useamman täysosuman. KalPa antoi pussinokille myrskyvaroituksen siitä mitä tulevan pitää, sillä joukkueet tulevat kohtaamaan kuukauden sisällä vielä kolme kertaa. Pelicans valitsi juuri KalPan tammikuun tasaukseen, joten asetelmat ovat erittäin hyvät kuopiolaisille.

– Todella tyytyväinen olen. Voiton jälkeen on hyvä jatkaa eteenpäin tätä sarjaa ajatellen kuin muutenkin, totesi Virta viitaten joukkueiden välisiin tuleviin otteluihin.

Kotijoukkueesta vain Niko Hovinen saa puhtaat paperit ottelusta. Sen sijaan epäonnistujia on useita. Yhden löysä asenne paistoi kuitenkin ylitse muiden; Matias Loppi oli jälleen todella flegmaattinen. Pasi Räsänen näki asian kuitenkin toisin.

– Matias Loppi on pelannut viime pelit ihan positiivisesti ja etenkin puolustuspeli on parantunut, vaikka tänään tulikin harmittavasti yksi miinus, kommentoi Räsänen.

Lahtelaisyleisöstä kuului useita mielipiteitä taiston tauottua, mutta viesti valmennusjohdolle tiivistyi niistä yhteen.

– Ei ollu Aravirran aikana tällasia pelejä.