Pelicans nousi voittoon KalPasta

Kiekkokausi jyrähti käyntiin Lappeenrannassa perjantaina vauhdikkaalla kamppailulla, jonka vei nimiinsä lopulta kypsästi pelannut Pelicans.

Jo ottelun ensi minuutit antoivat odottaa harjoitusotteluksi hyvätempoista kamppailua. Peli aaltoili päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa osumiin. Avausmaalia ei tarvinnutkaan odotella kuin kuudennelle peliminuutille. KalPan Sakari Salminen nousi vahvasti kulmasta esiin ja laukoi kiekon etukulmasta ohi Niko Hovisen.

Tasoitus oli syntyä hetkeä myöhemmin, kun KalPa-puolustaja Henri Laurila sähläsi kiekon kanssa keskialueella. Janne Tavi nappasi pelivälineen ex-Pelikaanin jaloista ja karkasi puolittaiseen läpiajoon. Perheenlisäystä saaneen Ari Ahosen paikan maalinsuulta ottanut Aleksis Ahlqvist oli kuitenkin vielä tässä vaiheessa hereillä.

KalPalle avautui tämän jälkeen mainio tilaisuus lisätä johtoaan, kun se pääsi kahden miehen ylivoimalle. Urhoollisesti taistellut turkoosipaitojen alivoimakolmikko kuitenkin blokkasi viivalaukaukset ja yhden blokatun laukauksen seurauksena jäähyltä päässyt Jyri Marttinen karkasi läpiajoon.

Pelin paras pelaaja esitteli puolustajalle epätyypillisen pehmeitä käsiä ja veivasi kiekon komeasti ohi Ahlqvistin.

Vauhdikkaan avauserän jälkeen tauolta palasi sisuuntunut KalPa. Aiemmin pahassa mukana ollut Laurila oli paikata erheensä erän alkuminuuteilla, mutta tulinen viivakuti tömähti voimalla pystytolppaan. Erän ainoasta osumasta vastasi kuitenkin Pelicans. Ajassa 38.26 sattui Ahlqvistille arviointivirhe, kun KalPa-vahti lähti hieman myöhässä katkaisemaan b-pisteen kaarella liukunutta irtokiekkoa. Kari Sihvonen haistoi mainiosti aikeet ja tuikkasi kiekon yli jyväskyläläisvahdin.

Lisää seurasi heti kolmannen erän alkajaisiksi. Vahvasti läpi pelin kuopiolaisia haastanut ja tanssikaveriakin hakenut Antti Tyrväinen jyräsi kiekon voimalla maaliin ja tilanteeksi 1-3. Tapio Laakson kaksiminuuttisen aikana viimeisteltiin ottelun loppulukemat ajassa 42.19. Espoosta Lahteen ponnistanut Sami Blomqvist nosti kiekon kylmänviileästi läheltä ylös jäähyn loppuhetkillä.

Pelin käytännössä ratkettua alkoi vieraiden pienimuotoinen jäähysuma, mutta KalPan ylivoimasta puuttui yksinkertaisuutta ja päättäväisyyttä. Näin ollen lauantaisessa finaalissa SaiPan kohtaa Pelicans. Joukkueen parhaimmistoa oli todella vahvasti luutinut peräpään lihasosasto Marttisen, Juha Uotilan ja Jani Forsströmin johdolla.