Tunnetta ja tapahtumia

Lahdessa nähtiin lauantaina ottelu, josta ei puuttunut tapahtumia. Sen sijaan kaukalosta puuttuivat asiansa osaavat tuomarit. Lopulta pisteet matkasivat Kuopioon, kun Sakari Salminen iski minuutti ennen loppusummeria 4-5-voittomaalin. Salmisen osuma syntyi selkeän paitsiotilanteen jälkeen, joka jäi kuitenkin viheltämättä.

- Se oli selvä paitsiomaali, KalPa-pelaaja oli metrin verran paitsiossa, totesi otteluvalvoja voittomaaliksi jääneestä osumasta.

Tunteita kuohuttanut tilanne syntyi, kun Sakari Salminen toi kiekon hyökkäysalueelle selkeässä paitsiotilanteessa. Jussi Pesonen ei ollut ehtinyt pois hyökkäysalueelta. Upea viimeistely tilanteessa takasi pisteet kuopiolaisille. Vierailijat ansaitsivat pisteensä, mutta tapa jolla ne lopulta tulivat, oli halpa.

- Kaiken kaikkiaan, kun näitä kahta peliä katsoo, niin ei se varmaan vääryys ollut, että jäi pisteitä matkaan, näki kuopiolaisten päävalmentaja Pekka Virta

Ottelussa nähtiin myös toinen viheltämättä jäänyt paitsio, joka johti maaliin, kun KalPa nousi ylivoimalla hyökkäysalueelle. Antti Tyrväinen pääsi välittömästi tilanteen jälkeen yksin läpi. Adam Masuhrin estelyistä huolimatta Tyrväinen nosti kiekon vastustamattomasti ohi KalPa-vahti Ari Ahosen. Otteluvalvoja allekirjoitti myös tämän tapahtuman.

KalPa vie, Pelicans maalaa

Ottelu alkoi kotijoukkueen toimesta energisesti ja peli pyörikin pussinokkien hyökkäyspäädyssä mallikkaasti, mutta laukaukset jäivät uupumaan. Hyvä ote pelistä toi lopulta kuitenkin tulosta, kun ensimmäistä otteluaan Pelicans-paidassa pelannut Jarkko Immonen onnistui ylivoimalla. Erinomaisen debyytin pelannut Immonen pääsi siirtämään Teemu Rinkisen laukauksesta seuranneen irtokiekon tyhjään KalPa maaliin. Jan Latvala kävi poimimassa kiekon talteen.

Pitkään ei kotijoukkue saanut johtoasemasta nauttia, kun Jaakko Rissanen pääsi nousemaan maalin eteen todella vapaasti, eikä Niko Hovisella ollut mahdollisuuksia. Tilannetta edelsi kokeneen Jan Latvalan ylipelaaminen, jonka myötä väylä Pelicans-maalille aukesi.

Vierailijoiden tasoitusosuman jälkeen lahtelaiset menettivät otetta pelistä. Hyvin pian KalPa-maalin jälkeen Joonas Hurri lähti istumaan kaksi minuuttista kampituksesta. Kiekko liikkui hyvin kuopiolaisten ylivoimassa, mutta vaarallisille tekopaikoille joukkue ei päässyt. Ensimmäiselle erätauolle mentiin siis tasalukemissa 1-1.

Antti Tyrväinen oli jälleen monessa mukana.

Lievä KalPa hallinta jatkui myös toisessa erässä, mutta tästä huolimatta Pelicans onnistui maalinteossa kahdesti noin minuutin välein ottelun puolivälissä. Aluksi Tyrväinen onnistui alivoimalla, iskien kotijoukkueen 2-1-johtoon. Tämän jälkeen Jesse Rohtla ohjasi ylivoimalla Jyri Marttisen viivakudin luistimella ohi Ahosen. Tulostaululla komeili täten kotijoukkueen 3-1-johto.

Tyrsky vesilasissa

Keskustelua herätti myös toisen erän puolivälissä tapahtunut tilanne, jossa Antti Tyrväinen taklasi Jussi Timosta. Kädet alhaalla, kovaa ja puhtaasti taklanneelle Tyrskylle tuomittiin tilanteesta kaksi minuuttinen ryntäämisestä. Taklauksesta lentoon lähtenyt Timonen väänsi ilmeisesti jalkansa tilanteessa. Kevytkenkäiseltä tuntunut jäähy herätti paljon keskustelua, mutta itse pommikone ei suostunut kommentoimaan tuomiota erätauolla.

- Tuomarit sanoivat, että taklaus oli puhdas, mutta vauhtia oli liikaa, kommentoi kotijoukkueen päävalmentaja Pasi Räsänen tilannetta.

Otteluvalvoja totesi, että tuomio oli oikea.

Kuopiolaisten kannalta taklauksen seuraukset eivät olleet suotuisat, sillä luottopuolustajalle on tiedossa pitkä sairasloma.

- Timosen kausi on luultavaasti ohi, pyöritteli Pekka Virta tuoreeltaan.

KalPa onnistui taklauksesta seuranneen ylivoiman aikana iskemään 3-2-kavennusosuman. Koko ylivoiman vaarallisia tilanteita luoneet savolaiset onnistuivat lopulta, kun Jussi Pesonen lirutti kiekon ohi Niko Hovisen. Maali tarkastettiin videolta, sillä Juha Uotila siivosi kiekon väljemmille vesille vain hieman liian myöhään.

Kolmannen erän alussa Antti Tyrväinen pääsi läpiajoon, mutta Ari Ahonen veti pidemmän korren, joten kotijoukkue ei onnistunut lisäämään johtoaan.

Sen sijaan Jussi Pesonen onnistui toistamiseen, kun kolmatta erää oli pelattu noin seitsemän minuuttia. Tapio Laakson upean esityön päätteeksi Pesonen latasi kiekon läheltä ylös ja ottelu oli tasan 3-3.

Immosen toinen ei riittänyt

Ottelua oli jäljellä noin 12 minuuttia, kun Jarkko Immonen viimeisteli illan toisensa. Jakub Sindel löysi syötöllänsä ykkössektorissa odottaneen Immosen, joka ei epäröinyt vaan lähetti viuhuvan rannelaukauksen ylänurkkaan. Immonen tuplasi kahden osuman myötä koko kauden maalimääränsä.

Maalipaikkoja ottelussa tuhlanneet kuopiolaiset nousivat nopeasti takaisin peliin mukaan, sillä heti seuraavassa vaihdossa Niko Hovinen joutui jälleen antautumaan. Peter Ölvecky sai kiekon takatolpalle hieman onnekkaasti, kun Tuomas Kiiskisen ohjausyritys suuntautuikin Ölveckylle, jolla oli helppo työ viimeistellä toinen osumansa KalPa-paidassa.

Sakari Salminen oli pirteällä pelipäällä.

Sakari Salminen viimeisteli vielä upean yksilösuorituksen päätteeksi voittomaalin. Onnistuminen tuli juuri oikealle henkilölle, sillä Salmisen johtama hyökkäysketju aiheutti harmaita hiuksia Pelicans-puolustukselle vaihto toisen jälkeen. Paremmalla viimeistelyllä olisivat kuopiolaiset voineet viedä pisteet Lahdesta selkein lukemin.

Pelicans yritti tasoitusosumaa vielä ilman maalivahtia, mutta tulosta ei syntynyt, vaikka kiekko saatiin toimitettua maalille.

Kotijoukkueesta esiin voi nostaa Jarkko Immosen lisäksi Tyrväisen veljekset, jotka saivat aikaan muutaman erittäin hyvän tilanteen KalPa-maalille. Juhani Tyrväinen uskalsi pitää kiekkoa ja tarjosi oivaltavia syöttöjä. Myös Mike York osoitti asenteen olevan kohdallaan. Alivoimalla urhautuvasti pelannut jenkki voitti usean kaksinkamppailun.

Vierailijoilta voidaan nostaa esiin Sakari Salmisen johtama ketju, joka loi lähes jokaisessa vaihdossa vaarallisia tekopaikkoja. Myös Jussi Pesonen pelasi pirteästi viimeistellen kaksi maalia. Koko KalPan joukkue oli pirteällä pelipäällä, joten epäonnistujia on vaikea joukosta esiin kaivaa.

- Oli väriä ja vauhtia. Mielenkiintoista, värikästä ja dramaattista; lätkää parhaimmillaan, kiteytti Pekka Virta ottelun.