Show’sta vastaa: Mostin hymyilevä kostaja?

LIIGA / Ennakko
Oulun Kärpät kohtaa torstain ottelussa vierailijat Helsingistä, Jokerit. Kiihkeän kamppailun lisäksi suurin mielenkiinto kiinnittyy keskiviikkona Kärppiin siirtyneeseen Vladimir Machuldaan. Luvassa on siis ottelu, josta ei pitäisi puuttua ainakaan mielenkiintoa!

Helsinki vs Oulu – Etelä vs Pohjoinen – legendaariset asetelmat. Kärppien ja Jokereiden väliset kamppailut ovat aina sytyttäneet pohjoissuomalaisen korpikansan. Kärppien ja Jokereiden edellinen kamppailu Hartwall Areenalla päättyi helsinkiläisille lukemin 3-2 jatkoajan jälkeen. Sitä edellisen ottelun Kärpät klaarasi kotonaan voittaen sen lukemin 3-1. Luvassa on siis jälleen tasainen vääntö.

Täh, korpikansan?

Eikö Oulun Kärpät olekaan nykyään ylimielinen riistäjäjoukkue, poroporvarimainen ostoporukka? Niinpä niin, kaikkihan tykyttää tapaus-Machuldasta. Kärpät teki tammikuun kovimman siirtokaappauksen, kun se sai monien liigajoukkueiden tavoitteleman Vladimir Machuldan riveihinsä. Siirto oli siinä mielessä tyypillinen Juha Junnolle, sillä mies tietää, mitä saa. Toisaalta tämä oli ensimmäinen kerta, kun Kärpät lähti mukaan tammikuun hullutteluun. Nähtäväksi jää, miten onnistunut Machuldan siirto oli.

Machuldan siirron myötä Kärpillä on nyt neljä todella vahvaa kentällistä. Alustavasti tshekkipelaajaa ollaan sovittelemassa Mika Pyörälän ja Sakari Palsolan johtaman kentän laidalle. Kärppien kultakypärä Jari Viuhkola palaa myös tähän kamppailuun, joten tuttu Routanyrkki on jälleen koossa. Taustatulitusta antavat Lieversin ja loistavaan iskuun päässeen Pekka ”Jumalan käsi” Saarenheimon johtamat triot. Kärppien hyökkäyksestä löytyy siis aimo annos taitoa, leveyttä ja juonikkuutta, jotka tulevat varmasti esille etenkin keväällä, kun tosipelit pyörähtävät käyntiin.

Kärppien loukkaantuneiden listalta palaa myös 13. hyökkääjäksi Antti Aarnio. Juha Silvander pelaa tammikuun loppuun SaiPassa ja palaa lainasopimuksen jälkeen Kärppien riveihin. Puolustuspäässäkin riittää kisaa pelipaikoista, sillä kaikki pelaajat ovat terveiden kirjoilla.
Oskari Korpikari pelasi A-junioreissa IFK:ta vastaan keskiviikkona.

Edellisessä ottelussa JYPiä vastaan Sakari Palsola loukkasi hieman itseään, mutta kapteeni on ruodussa mukana. Ottelu päättyi Kärppien vakuuttavaan 5-1 voittoon täydellisen kahden erän dominoinnin jälkeen.

Kärppien paketti näyttää siis kaikin puolin vahvalta, mutta pysyvätkö ylänapit kiinni? Siinä onkin loppukaudeksi teemaa.

Me ollaan nuoriso…

Ovatko asetelmat kääntyneet päälaelleen? Jokerit nimittäin jylläävät tällä hetkellä vahvasti junioreidensa voimin. Edellisessä kamppailussa IFK:ta vastaan joukkueen tehonyrkkinä hääri kaksikko Filppula-Bergenheim. Kyseiset superjunnut eivät antaneet tällä kertaa Hannu Aravirralle hymyilemisen aihetta. Taustalla juonivat vielä Tomi Mäki ja loistavat nuoren MM-kisat pelannut puolustaja Sami Lepistö. Epäilemättä myös Teemu Laine tulee onnistumaan Oulun pimeässä illassa, sillä mies on tuttuun tyyliin ollut vierailijoiden paras pelaaja pohjoisen vierailuilla. Kärppien tshekkikaksikko saa pitää myös päänsä pystyssä Sami Heleniuksen kanssa.

Jokereiden kokoonpanosta puuttui iso liuta pelaajia: Timo Vertala, Marko Jantunen, Jussi Pesonen, Mikko Ruutu ja Todd Warriner. Vertala on näistä se, jota odotetaan kokoonpanoon jo tähän otteluun.

Joukkueen edellinen ottelu oli Jokereilta myös vakuuttava esitys. Se pystyi vastaamaan IFK:n liikkeeseen ja olemaan tällä sektorilla parempi. Jokerit hoiteli myös kaksinkamppailutilanteet, joissa sen tulee olla tarkkana Raksilassakin. Kärppien ylivoima on ollut viime aikoina etenkin kotona kovassa vireessä, joten mihinkään hölmöilyyn ei ole varaa. Kurinalainen puolustuspeli on Jokereiden avain voittoon.

Pysäyttääkö ”Helge” Helenius Machuldan ja kumppanit? Jatkaako Jokereiden nuorisoketju hyvällä pelihuumorilla?
Mikä on kahden kovavireisen maalivahdin iskukyky?

Siinäpä mietittävää.

» Lähetä palautetta toimitukselle