Malttaako Jokerit voittaa kotonaan?

LIIGA / Ennakko
Jokereilta puuttuu puolivälieräsarjassa Kärppiä vastaan ensimmäinen kotivoitto. Kärppien molemmat tappiot ovat tulleet sen kotihallissa kun Helsingissä joukkueen on onnistunut nipistää jo kaksi niukkaa vierasvoittoa.

Syttyvätkö molemmat joukkueet paremmin vierashalleissa vai kainostelevatko pelaajat liikaa omien fanaattisten faniensa edessä esiintyessään? Ovatko paineet kotihallissa liian suuret vai onko niissä niin mukavaa pelata ettei parastaan jaksa aina edes yrittää?

Kärpillä on illan kohtaamisessa jokatapauksessa jo toinen ottelupallo käytettävissään. Voitto Jokereille tietäisi puolestaan ottelusarjan venymistä Oulun Raksilassa pelattavaan seitsemänteen kohtaamiseen.

Jokereiden osalta playoff-sarjaa on hyvän asenteen ja maalivahtipelin lisäksi leimannut sairastuvan natiseminen liitoksistaan. Viimeisin joukosta poistuja ennen edellistä kohtaamista oli sarjassa jo kolmesti tolppien väliin osunut Timo Vertala.

Vertalan pelaaminen tiistain kohtaamisessa ratkeaa vastaa aamujäiden jälkeen. Mahdollisia muita ottelua varten kokoonharsittavia pelaajia saattavat olla kapteeni Sami Helenius sekä nivusvaivainen hyökkääjälahjakkuus Marko Jantunen. Martti Järventien teippien uskotaan pitävän miehen yhtenä kappaleena ainakin ottelun alkuun saakka.

Kärppäleirissä suuri terveydellinen kysymysmerkki on ollut Jari Viuhkola. Onko mies puolikuntoinen vai mistä on kyse, kun kaveri on välillä pois pelaavasta kokoonpanosta, välillä pelaa nelosketjun keskellä ja välillä taas omalla paikallaan? Ainakaan minkäänsortin fyysistä kyvyttömyyttä ei ole luettavissa kultakypärän liikkeistä jäällä.

Kärppien pelaajalista oli jo sarjaan lähdettäessä astetta kahta Jokereita paremmalla tasolla. Ero paperilla on koko ajan kasvanut narrien loukkaantumissuman myötä. Edellisessä tappioon päättyneessä kotiottelussa Jokerien luistin tuntui painavan viimeisessä erässä. Alkaako rosterin kapeus pikkuhiljaa näkyä, valmentaja Valtteri Immonen?

-Kärpät kaivoi vain ylimääräisen vaihteen esiin perjantaina. Pääsimme huonon ensimmäisen jälkeen toisessa erässä hyvin peliin mukaan, mutta sitten ottelussa tuli Bäckströmin loukkaantumisen aiheuttama tauko ja sen jälkeen ote siirtyi naapurille.

Marko Jantusen ollessa sivussa on Glen Metropolit ottanut Jokereissa todella suuren roolin, sekä paikan molempien joukkueiden fanien sydämissä. Metropolitin päivän kunto saattaa hyvinkin näkyä tulostaululla. Metron ja Vertalan lisäksi sarjassa on kolme maalia paukuttanut jo mainittu Kärppien Jari Viuhkola. Hänenkin tilanteensa selkiytyminen olisi taatusti hyvä uutinen kärppäleirissä.

Maalien suulla on molemmissa päissä seissyt ilta illan jälkeen kaksi onnistujaa. Kumpi tahansa joukkueista jatkoon meneekin, tulee maalinteko olemaan tulevillakin vastustajilla hankalaa.

Entä mitkä ovat Jokerien kakkosvalmentaja Immosen teesit kuudenteen kohtaamiseen?

-Kun pystyis sellasen pelin pelaamaan jossa ei lahjottais vastustajalle yhtään maalia. Tekomaaleillehan ei mitään voi. Näissä peleissähän on kyse energian ja ajatusten kanavoimisesta oikeisiin asioihin, siitä se vain on kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle