Onko vihdoin Jokereiden vuoro

LIIGA / Ennakko
Vaikka Jokerit pelaa torstaina vasta kauden kolmannen liigapelinsä, tällä kertaa on tosi kysymyksessä. Se ei ole niinkään ongelma, että helsinkiläinen kotijoukkue on SM-liigassa vielä vailla voittoja. Mutta se on jo pahempi asia, että joukkueen kantaviksi voimiksi vihdoin tällä kaudella merkatut Tommi Turunen ja Petri Pakaslahti sekä Markus Kankaanperä ovat enemmän tai vähemmän epäonnistuneet näissä kahdessa ottelussa.

Kun uushankinnoista pahiten ovat pettäneet Thomas Sjögren ja Jan Latvala, vastuu pelin pyörittämisestä on jäänyt ketjulle Tomek Valtonen - Glenn Metropolit - Marko Jantunen ja puolustajista Martti Järventielle. Oman maalin edessä puolustajista ovat onnistuneet Samit Helenius ja Lepistö sekä Jan Latvala ja Samuli Jalkanen. Heidän jäällä ollessaan Jokerit on onnistunut hyökkäyspäässä eikä vastustaja ole normaalikentällisin pelatessa tehnyt yhtään maalia.

Jokereiden vähennettävä radikaalisti jäähymääräänsä

Yksi asia on kuitenkin täysin varma. Jos Jokerit ottaa ja saa jatkossa jäähyjä samaan tahtiin kuin otteluissaan HIFK:ta ja Lukkoa vastaan, pistepussin kartuttaminen tulee olemaan tuskallisen työlästä. Rauman vierailun tuloksena Glenn Metropolit puuttuu pelikiellon vuoksi kokoonpanosta Kärppiä vastaan ja kun senttereistä ennestään sairastuvalla on Mikko Ruutu, Jokerit peluuttaa Thomas Sjögreniä tai Jussi Pesosta keskellä. Näin Jokereiden sentterit olisivat Pakaslahti, Valtteri Filppula, Tomi Mäki ja Sjögren/Pesonen.

- Onhan se ihme, että meillä on kaksikin pistettä tällä jäähymäärällä. Pelaajat ovat ottaneet jäähyjä, mutta kyllä me ollaan muutama jäähy saatukin. Raumalla ykkössentterimme Glenn Metropolit hermostui Mikko Luovin vihellyksen jälkeiseen taklaukseen ja siinä kävi sitten kuten kävi. Jatkossa Metropolitin tehtävä on auttaa meitä vain kentällä, Jokereiden valmentaja Wade Immonen kertoo.

Tiistain näytöspelissä Torontoa vastaan muutaman hyvän kopin ottanut, mutta vastaavasti perustorjunnoissaan edelleen hiukan haparoinut Markus Helanen aloittaa mahdollisesti tällä kertaa maalissa. Helanen omaa sinänsä hyvät saldot viime kaudelta, mutta ainakin harjoituspeleissä hänen otteensa olivat joskus oudon epävarmoja eikä yhteistyö puolustuksen ja maalivahdin välillä aina toiminut.

- Kärppiä vastaan pelaava maalivahti päätetään vasta torstaina. Katsotaan nyt, kumpi aloittaa, Häkkinen vai Helanen, Immonen pohtii.

Ärrä cupin mestarit taas narreja naruttamassa?

Kärpät on pelannut vasta yhden ottelun ja senkin kotonaan heikoksi vierailijaksi ounasteltua Pelicansia vastaan. Niinpä kovin paljoa ei Kärppien pelistä voi vielä faktojen varassa kirjoittaa. Se on kuitenkin selvä jo tuon yhden ottelun perusteella, että Janne Pesonen (1+1) ja Jussi Jokinen (0+2) saattavat olla alkaneen kauden nuoria liigakomeettoja. Juuri sellaisia, joita maajoukkueen päävalmentaja Raimo Summanen haastoi pyrkimään ryhmäänsä.

Kärppien valmentaja Kari Heikkilä on tehnyt tuloksin mitattavaa työtä joukkueensa kehittämisessä ja kun myös talouspuoli on toteutettu erinomaisesti, Kärpistä on kasvanut parin viime kauden aikana urheilullisesti ja taloudellisesti uusi mahtitekijä SM-liigaan. Helsingin valot eivät pohjoista vierasta ole enää aikoihin häikäisseet, sillä kolmen viime kauden aikana Kärpät ja Jokerit ovat kohdanneet SM-liigan play offeissakin Kärppävetoisesti. Altavastaajaksi kuviteltu Kärpät on pudottanut Jokerit kahdesti jatkosta.

Myös runkosarjassa Kärpät ovat maistaneet voiton hedelmää Areenalla ja kun Kärpät löi Jokerit tämän kauden harjoituspeleissä sekä Kempeleessä (8-1) että Helsingissä (4-3), kenellekään tuskin olisi kovin iso yllätys, jos ainakin yksi piste matkaisi torstaina Kärppien mukana Ouluun.

- Kärppien peli perustuu myös Jokereita vastaan liikkeeseen ja kovaan puolustustyöskentelyyn. Toki tiedämme, että liikettä löytyy Jokereiltakin, mutta tällä omalla, kärppämäisellä pelillämme meillä on mahdollisuuksia. Kärpissä kannatetaan kovia, mutta puhtaita taklauksia ja ne kiinnostavat myös yleisöä kaikkialla. Sen sijaan tappeluita ei Kärppien peleissä ole ollut aikoihin. En muista, että olisi ollut edes viime kauden harjoitusotteluissakaan… Emme tarvitse sellaisia, sillä haluamme voittaa ottelut ja pelit ratkaistaan ennen kaikkea pelaajien taidolla, Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno linjaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle