Suhosen sirkus saapuu Raksilaan

LIIGA / Ennakko
Suuresti vaihtelevia otteita esittänyt Helsingin IFK saapuu viimeiset kotiottelunsa vaisusti pelanneiden Kärppien vieraaksi.

Saluunan ovet

Deja-vu alkukaudesta iski varmasti monelle päälle kun HPK pyöritti lauantaina 7-5 voiton HIFKistä. Draperin tilalle hankittu Stathos sai antaa tilaa sunnuntaina Sportista hankitulle veskari Laaksonharjulle, ja pisteet irtosivatkin Saipalta jatkoaikavoitolla 3-2.

Alakerrassa ovat olleet joukkueen suurimmat ongelmat. HIFK on päästänyt liigassa eniten maaleja, ja se on tyly tilasto se. Tähtikaksikon Zidlicky ja Kantor takana tulee paljon tyhjää. Pakkihankintojen Saarinen ja Hedberg kohdalla voi todeta ehkä huonomminkin olisi voinut mennä. Mutta tuskin.

Hyökkäyspäässä tulosta on kuitenkin syntynyt, ja joukkue on tehnyt Kärppien jälkeen maaleja toiseksi eniten. Kuitenkin HIFKin mättäessä maaleja on myös vastustaja saanut runsaasti maaleja. Lopputuloksia malliin 6-7, 7-5, 6-5 on tullut monessa pelissä.

Hiipuneet Kärpät?

Kärppien tehojakso on osoittanut pieniä hiipumisen merkkejä. Pisteittä ei ole edelleenkään jääty, jatkoajalle ollaan menty viisi kertaa kuudessa viimeisessä ottelussa. Edellisessä ottelussa JYP:iä vastaan Tenkrat kantoi vastuuta aivan liian yksinäisenä hyökkäyspäässä. Muu joukkue tarvitsee pientä herätystä, ei yksi mies näitä pelejä voi (jatkuvasti) voittaa.

Maalivahdit ovat otteitaan petranneet kauden edetessä ja sekä Korhonen että Bäckström ovat hilanneet torjuntaprosenttinsa päälle 90:n prosentin. Bäckström pelasi edellisen ottelun hyvin päästäen vain yhden maalin, joten ihme on jos hän ei pelaa kasvattiseuraansa vastaan.

Drew Bannister on ollut sivussa pari viimeistä ottelua vatsalihasrevähtymän takia. Nyt saattaa olla aika palata kaukaloon.

» Lähetä palautetta toimitukselle