HIFK taitaa kärpännyljennän salat

Paikastaan auringossa taistelemaan herännyt HIFK kävi hakemassa Raksilasta tärkeät pisteet ja nöyryyttämässä Kärppiä. Tässä ei ole mitään maailmankirjoja mullistavaa, mutta siinä taas hiukkasen jo on kun HIFK:n valmentaja syyttää ottelun jälkeen Kärppien valmentajaa ’Goon-coaching’:ista.

Verkkojen pöllyyttäjä HIFK

HIFK on kärsinyt kuluvalla kaudella tiheään loukkaantumisista. Viimeisimpänä mm. paras maalintekijänsä Kuhta ja loistavaa kautta pelaava maajoukkuepakki Söderholm. Tämä ehkä jonkin verran hillitsi joukkueen hyökkäysintoa, mutta loppunumeroissa se ei näkynyt. Tilastoja ei tarvitse tutkia, jotta tietäisi mikä joukkue on keskimääräisesti eniten latonut kiekkoja tällä kaudella Kärppien verkkoon.

Ruususen unta erän alkuun

HIFK osoitti ainakin yhden vanhan kliseen paikkansapitävyyden: erien alussa täytyy olla hereillä. Ottelua ja sen ensimmäistä vaihtoa ehti kulua vain kaksikymmentä sekuntia, kun kiekko oli jo Bäckströmin selän takana. Zidlicky sai kunnian viimeistellä.

Stathos-show

Kärpillä oli alkuun suuria vaikeuksia päästä edes omalta alueeltaan pois HIFK:n hanakassa prässissä. Ainoastaan Lieversin kentällinen onnistui painamaan peliä HIFK:n päätyyn, ja sama kenttä teki tasoituksenkin Myllykosken viivakudilla. Tehonsa menettäneen Tenkratin ja Viuhkolan ketjussa pelasi ensimmäistä kertaa Potaichuk, mutta kehnoin tuloksin. Myös Potaichukilla on menossa heikonlainen jakso, kiekko ei siirry hyökkäyspäätyyn vanhaan malliin ja karkailee lavasta tuon tuosta.

Toista erää Kärpät hallitsi, mutta HIFK korjasi potin ylivoimamaalillaan. Maalista risuja ansaitsee kärppäpakki Myllykoski, joka sen sijaan että olisi omassa päädyssä keskittynyt kiekkoon, säikähti ilmeisesti takanaan kohoavaa jättiläismäistä varjoa ja kääntyi ottamaan Vopatin taklausta vastaan. Vopat poimi kiekon kuin marjan omilleen, ja Mrazek suti Saarisen lämäristä tulleen reboundin tyhjiin. Etenkin erän viimeinen neljännes oli sitten Kärppien hurjaa painostusta, mutta Stathos veti veskarivertailussa tässä matsissa selvästi pidemmän korren.

Tekninen tyrmäys

Kolmannessa erässä tehtiin peli selväksi hyvissä ajoin. Puolen minuutin kohdalla kärppäpakit tunaroivat siniviivallaan pahasti ja päästivät Pärssisen läpiajoon. Tätä ennen jo ottelussa puolenkymmentä paikkaa tuhlannut taituri maalasi ansaitusti. Komisen minuuttia myöhemmin imuroi Bäckström Häppölän rannevedon ja ilta alkoi olla pulkassa.

Kärpät näytti hetkeksi saavan draivia vielä menoonsa kun Jokinen kavensi ylivoimalla 2-4:ään, mutta HIFK puolusti nöyrästi silloin kun piti, ja vastaavasti käytti omat maalipaikkansa hyväksi Kärppiä paremmin. Helsinkiläisten kolmoskenttä sinetöi illan loppunumeroiksi 2-5 nätillä kuviolla ja Häppölä nousi illan tehomieheksi toisella maalillaan.

The Pasi

Paljon mielenkiintoa herättivät ottelussa niin etu- kuin jälkikäteenkin Nielikäisen otteet. Joten käsiteltäköön tämä ihan oman otsikkonsa alla.

Kärppien nelosketju pelasi ihan hyvän ottelun ja tienasi kyllä palkkansa. Nielikäinen jakeli tukun jysähtäviä niittejä, ja kyllä se yksi maalipaikkakin taas oli. Pieniä kohteliaisuuksia vastustajien kanssa Pasilla tuli illan mittaan vaihdettua, erityishuomiota saivat HIFK:n tsekkitornit Mrazek ja Vopat.

Suhonen väitti lehdistötilaisuudessa, että Heikkilä olisi peluuttanut Nielikäistä viimeisen kymmenen minuutin ajan joka toisessa vaihdossa, ja kyllä: sana vahingoittamistarkoituksessa kuultiin myös. Viimeisen minuutin ajan Kärppien nelosvitja kävi itse asiassa pelaamassa sen joka toisen vaihdon, ja lähes huvittavan tunnollisesti liimautui toinen linjatuomareista Nielikäisen kylkeen lähes aina tämän luistellessa vaihtoaitioon päätöserässä. Loppujen lopuksi jälkipolville ei kuitenkaan mitään hurjempaa kerrottavaa jäänyt.

- Olen valmentanut tässä maassa 70-luvulta asti, enkä ole vielä koskaan nähty tällaista goonie-coachingia. Vastustajan valmentaja heitti tappelijansa kolmannessa erässä joka toiseen vaihtoon jäälle ja hän yritti vahingoittaa meidän pelaajia, Suhonen kritisoi.