Vihdoinkin kotona

LIIGA / Ennakko
Tuore olympiamitalisti saa ennen peliä kukat käteen ja sen jälkeen on aika ryhtyä töihin.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät pelaa lauantaina pitkästä aikaa kotiluolassaan Raksilassa. Espoon Blues onnistui naaraamaan kauden ensimmäiset pisteet Kärpiltä perjantaina, joten otteluruuhkasta huolimatta näyttöhaluja kotijoukkueella varmasti riittää.

Kärpät ja Blues pelaavat jo kauden toiset back-to-back -pelit, kun joukkueet kohtasivat perjantaina Espoossa ja heti perään lauantaina Oulussa. Joukkueet matkustivat heti perjantain ottelun jälkeen Ouluun. Samalla päättyi päävalmentaja Lauri Marjamäen kolmen viikon mittainen reissu, joka sisälsi läjän Kärppien vieraspelejä ja olympiamatkan Sotšiin.

Oululaisjoukkue pelasi viimeksi kotipelin vajaat kolme viikkoa sitten. Sen jälkeen ohjelmassa on ollut olympiatauko sekä viisi vieraspeliä. Aiemmin tällä viikolla kaatui niin SaiPa kuin HIFK:kin, mutta Blues oli perjantai-iltana Espoossa liian kova pala.

Blues oli joukkueista työteliäämpi ja ansaitsi voittonsa.

– Vähän karjaistaan ja sitten matkustetaan yöllä Ouluun. Henkinen palautuminen on tämän illan tärkein juttu, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho totesi perjantain ottelun jälkeen.

Perjantain peli oli tasainen, mutta Kärppien suurempi otteluruuhka näkyi pelin lopussa. Blues ratkaisikin ottelun päätöserässä vahvalla erän alun pelaamisella ja johtomaalin jälkeen puolustamalla tiiviisti loppuun saakka. Kärpät ei tähän pystynyt kunnolla vastaamaan missään vaiheessa. Viimeinen rutistus vierasjoukkueen pelistä jäi puuttumaan ja sitä kautta myös sarjapisteet.

– Meidän pitää keskittyä huomenna siihen, mitä tänään jäi puuttumaan, Marjamäki pohti Espoon pelin jälkeen.

Lauantain kohtaamisessa ratkaisevaan asemaan nousee se, kumpi onnistuu palautumisessa paremmin - sekä henkisessä että fyysisessä. Varsinkin oululaisten kuorma on ollut todella raskas tällä viikolla, joten valmistautumisen peliin täytyy osua nappiin, jotta energia riittää vielä viikon viimeiseen puristukseen.

Myös erikoistilannepelaamisen suhteen oululaisten on syytä petrata lauantaina. Kun ottelun voittomarginaali on yksi maali, erikoistilanteet nousevat erittäin tärkeään asemaan, kuten perjantaina nähtiin.

Oululaisilla on reservissä tuoreita miehiä, joten pieni hienosäätö kokoonpanon suhteen on mahdollista. Jussi Rynnäs jatkanee oululaisten maalilla, vaikka Tomi Karhunen pelasikin sekä SaiPaa että HIFK:ta vastaan nollapelin.

Espoolaiset lähtevät lauantain koitokseen luultavasti samalla kokoonpanolla.

Seuraa Heitä

Joonas Donskoi #72 |

Laitahyökkääjä

Aiemmin tällä viikolla jatkosopimuksen Kärppien kanssa allekirjoittanut hyökkääjä oli perjantain pelissä pelipäällä ja löysi tiensä tekopaikoille maalin eteen. Joko lauantaina osuu tolppien väliin?

Jani Nieminen #39 |

Maalivahti

Tappion perjantaina kärsinyt Kärpät tulee varmasti lauantaina lujaa ja Niemisen maalilla riittää säpinää. Jälleen kerran espoolaisten veskarilta vaaditaan loistotorjuntoja.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ben Maxwell 0 5 5
2.Esa Pirnes 3 2 5
3.Mika Pyörälä 3 1 4
4.Joonas Komulainen 1 2 3
5.Julius Junttila 2 1 3
Blues M S P
1.Miro Aaltonen 0 2 2
2.Jussi Makkonen 0 2 2
3.Philip McRae 1 1 2
4.Tomi Sallinen 2 0 2
5.Robert Rooba 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle