Yksi virhe maksoi Bluesille ottelun

LIIGA / Raportti
Lauantain ottelua sävyttivät maalineduskahakat.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät ja Blues iskivät yhteen viimeisessä ottelussa ennen ansaittua joulutaukoa. Pelistä muodostui kova taistelupeli, jossa maaleilla ei juhlittu. Kotijoukkue pääsi voitto takataskussa tauolle, kun se iski kahdesti kiekon maaliin ja jätti vierailijan nollille.

Kärpät on nyt edellisistä 25 pelaamastaan ottelusta voittanut käsittämättömät 24. Sen lisäksi joukkueelle on kolmessa viime kotiottelussa onnistuttu tekemään vain yksi maali. Nämä tilastot ovat sellaisia, joihin päävalmentaja Lauri Marjamäki oli syystäkin tyytyväinen ottelun jälkimainingeissa.

− Otimme näihin kolmeen viimeiseen kotipeliin kovan haasteen itsellemme vastaan. Joukkue sitoutui hyvin siihen ja tulos on hieno, kolmeen peliin yksi päästetty maali. Lisäksi 24 voittoa ja 25 pelattua ottelua. Olemme varmasti nyt ansainneet joulukinkkumme, tyytyväinen päävalmentaja jutteli.

Lauantain peli Bluesia vastaan oli aina alkuhetkistä loppusummerin soittoon asti tasaista ja kovaa taistelujääkiekkoa. Espoolaisten puolustuksen yksi virhe, josta Joonas Kemppainen rankaisi voittomaalilla, riitti turvaamaan täyden pistepotin.

− Hieman oli alussa hankala päästä rytmiin kiinni. Ensiksi tapoimme yhden alivoiman, jonka jälkeen saimme putkeen kolme ylivoimaa. Tilanne oli vaikea jo peluutuksen kannalta. Kuitenkin olen iloinen, ettemme turhautuneet ja jaksoimme raataa. Pientä huolimattomuutta oli havaittavissa kiekon kanssa läpi ottelun, kommentoi Marjamäki.

Blues uskalsi haastaa alussa

Blues tuli ottelun alkuun kovaa ja karvasi ylhäältä aktiivisesti, jonka seurauksena kotijoukkueen hyökkäyspeli ei päässyt kunnolla vauhtiin. Avauserässä huippupaikkoja vielä kummassakaan päädyssä ei nähty. Maalivahtien torjunnat kertovat kuitenkin Kärppien hienoisesta hallinnasta. Lars Volden Bluesin maalilla sai venyä kiekon eteen 10 kertaa, kun Jussi Rynnäs selvisi kuudella torjunnalla.

Pelin vanhetessa kotijoukkue sai koko ajan paremmin juonen päästä kiinni myös hyökkäyspäässä. Toisessa erässä nähtiin jo hyviä tekopaikkoja, pääosin Kärppien toimesta, mutta Volden selvitti hienosti tilanteet. Norjalainen pelasi muutenkin kelpo ottelun ja oli vierasjoukkueen illan paras pelaaja.

Ottelun voittomaali nähtiin ajassa 38.09, kun Bluesin puolustus tarjoili karmealla harhasyötöllään Kemppaiselle tekopaikan. Hyökkääjä ei paikastaan erehtynyt, vaan iski kiekon eleettömästi maalin yläkulmaan. Maali oli Kärppien kolmosketjua johtavalle Kemppaiselle jo kauden 12.

Viimeisessä erässä peli meni hieman pelailun puolelle. Lopullinen ratkaisu saatiin, kun hieman kyseenalaisesti tuomitun pitkän kiekon jälkeen Blues sai aloituksen hyökkäyspäähän. Vierasjoukkue päätti hakea tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta se kostautui, kun Joonas Donskoi karkasi hyökkäyspäähän ja tarjoili ketjukaverilleen Julius Junttilalle avoimen maalin.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho oli hieman kaksijakoisissa tunnelmissa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

− Osaan hetkistä olen hyvinkin tyytyväinen. Harmittaa, että hyvästä yrityksestä huolimatta se tulos jäi tänään puuttumaan. Oli meillä omat paikkamme ja hetkemme, mutta kun ei maaleja tehdä, niin siitä se jäi kiinni.

Kärpät lähtee joulutauolle sarjataulukon piikkipaikalta. 32 pelatusta ottelusta joukkueella on kasassa hienot 75 pistettä. Blues majailee puolestaan keskikastissa kahdeksantena 48 pisteellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle