Joko nyt, JYP?

LIIGA / Ennakko
HPK on kauden alkupuoliskon aikana ollut JYPille ylittämätön este. Kykeneekö sarjakärki kellistämään hämeenlinnalaiset kauden kolmannessa kohtaamisessa?

Kuntokäyrät

JYPin viikko sisältää komean kotivoiton Ässistä ja kirvelevän tappion SaiPalle. Alkukauden tasaiset - ja voitokkaat - suoritukset ovat viime viikkoina heilahdelleet kuin pörssi-indeksit konsanaan. Viimeiset viisi peliä ovat tuottaneet kolme niukkaa maalin tappiota Kärpille ja KalPalle torstaisen SaiPa-häviön ohella. Päävalmentaja Risto Dufva on kuitenkin ilmaissut tyytyväisyytensä sarjakärjen peli-ilmeeseen. JYPille ongelmia tuottavat loukkaantumiset, jotka sekoittavat ketjukoostumuksia tehokkaasti. Toisaalta farmijoukkue D Teamista aiemmin liigarinkiin nostetut pelaajat ovat onnistuneet peleissä vähintään kelvollisesti.

Myös HPK:n viimeisimpien pelien saldo on vaihdellut voittojen ja tappioiden välillä. Sarjataulukossa kuudentena majailevat ritaripaidat hävisivät torstaina kotonaan Tapparalle päävalmentaja Jukka Rautakorven sanoin havaijikiekkomaisella joukkuepelillä luvuin 5-3. Maaottelutauon jälkeen HPK:n peliesitys on ollut kuitenkin pirteä. Tappiot ovat tulleet ennakolta heikompia joukkueita vastaan, joten JYPin iltapuhde ei tule olemaan helppo.

JYP on hävinnyt HPK:lle kauden aiemmat kohtaamiset, ensin Hippoksella numeroin 2-3 ja Hämeenlinnassa lukemin 3-1.

Ratkaisun paikat

Sarjan puoliväli on nyt käsillä JYPille, joka pelaa lauantaina kauden 29. ottelunsa. Maaottelutauosta on kulunut jo tovi ja syksyn aikana sattuneet kolhut ja säryt painavat otteluruuhkassa tarpovien pelaajien jalkoja ja mieliä. Yksittäisen pelin osa-alueen kuten yli- tai alivoiman sijaan ratkaisu löytyy tylsästä, mutta niin ratkaisevasta perustekemisestä. Kliseisesti ilmaistuna virheiden välttäminen ja toisaalta vastustajan virheiden hyödyntäminen ovat tällaisessa pelissä avainasemissa. Ottelussa tuskin nähdään yleisöön meneviä hienouksia, vaan kolmen pisteen kohtalo ratkaistaan yhtenäisen joukkuepelin kautta.

JYPin aktiivinen pelitapa vaatii pelaajilta rutkasti energiaa. Ässiä vastaan JYPin prässi lamautti väsyneiden puolustajien avauspelin ja pakotti vastustajan virheisiin, mutta onnistuuko paria astetta kovempi HPK luistelemaan karkuun viisikon paineen alta? Kotijoukkueen kannalta vajaaksi jäävä epätasapainoinen paine tuottaa paikkoja nopeisiin vastaiskuihin. Kauden aiemmassa Hippoksella pelatussa pelissä HPK esitti liigan nopeinta suunnanmuutospeliä voittaen myös aiemmin mainitulla tavalla lukemin 2-3.

Molemmat joukkueet ottivat edellisellä kierroksella kuokkaansa ennakkoon heikommin sijoittuneelta vastustajalta, joten valmentajien tuskin tarvitsee käyttää motivaation ja latauksen synnyttämiseen liiemmälti energiaa.

Kokoonpanot

JYPin sairastuvalla päivystävät pitkäaikaispotilaiden Jani Tuppuraisen ja Samuli Piiroisen ohella Kalle Kaijomaa, Pekka Tuokkola, Pekka Jormakka, Mikko Hakkarainen, Tuomas Vänttinen ja Jouni Virpiö. HPK:lta poissa on Ville Hämäläinen.

JYPin maalivahtivalinta kohdistunee Sinuhe Wallinheimoon. HPK:n maalia vartioi tuttuun tapaan Teemu Lassila, joka on kantanut päävastuun torjuntatöistä koko kauden ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle