Kerho haastaa sarjakärjen

LIIGA / Ennakko
Patria-areenalla on luvassa vauhtia torstaina, kun HPK saa vieraakseen sarjajohtajan Jyväskylästä. Molemmat ovat esiintyneet viime aikoina ailahtelevasti. Edellisessä kohtaamisessa marraskuussa JYP jätti Kerhon nollille. Kauden voitot ovat kuitenkin HPK:n hyväksi 2-1.

Kuntokäyrät

HPK palasi voittojen tielle kaatamalla tiistaina Ilveksen. Tappiot Kärpille ja Jokereille juontuivat pitkälti omasta tehottomuudesta sekä heikosta hermokontrollista. Varsinkin tasakentällisin joukkueen peli kulkee mallikkaasti, mutta liian usein peli on ratkennut hölmöihin jäähyihin. Ilvestä vastaan joukkue esiintyi kurinalaisemmin.

JYPin alkuvuosi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan. Tappara haki vieraspisteet Hippokselta viime lauantaina ja tiistaina joukkue taipui Jokereille. Helsingissä JYP johti peliä jo 0-2, mutta Jokerit painoi väkisin rinnalle ja lopulta jatkoajalla voittoon. Viisi edellistä ottelua on tuottanut saman verran pisteitä, mitä voidaan pitää pienoisena lamakautena jyväskyläläisille.

Ratkaisun paikat

HPK:n täytyy terävöittää maalintekoaan. Varsinkin Makkosen ja Viitaluoman kentälliset ovat luoneet viime kierroksilla runsaasti maalintekopaikkoja, mutta onnistumisprosentti on ollut heikko. Kiekkoa siirrellään liikaa ratkaisun hetkillä jopa varmoilta tuntuvista paikoista. Välillä on tuntunut, että onnikin on hämeenlinnalaisia vastaan. Täpärä voitto Ilveksestä oli varmasti tärkeä joukkueen itseluottamuksen kannalta. Samalla katkesi kolmen kotitappion putki.

JYPin tehot lepäävät edelleen liiaksi ykköskentällisen varassa. Varsinkin Tuomas Pihlman on ollut viime aikoina tulessa, viisi viimeisintä peliä ovat tuottaneet laitahyökkääjälle tehot 5+4. Jyväskyläläisten pääkäskijä Risto Dufva on sekoitellut välillä ketjukokoonpanoja herättääkseen myös muut ketjut tehopisteille.

Mielenkiintoinen nimi vieraiden hyökkäyskalustossa on Jani Tuppurainen, joka pelaa viidennen ottelunsa pitkän loukkaantumisensa jälkeen. Täydessä pelikunnossa Tuppurainen tuo leveyttä JYPin ratkaisija-arsenaaliin - tosin vielä miehen maalisarake näyttää nollaa.

Kokoonpanot

Jukka Rautakorpi palaa kotijoukkueen penkin taakse. Tuukka Mäkelä huilaa ottelun tapeltuaan tiistaina Matt Nickersonin kanssa. Puolustuksesta on niin ikään sivussa sormileikkaukseen joutuva Joe Rullier. Hyökkäyksestä uupuu pitkäaikaispotilas Ville Hämäläinen.

JYPiltä ovat sivussa Samuli Piiroinen, Jouni Virpiö sekä mahdollisesti Kalle Koskinen. Sinuhe Wallinheimo palasi tiistaina joukkueen maalinsuulle.

» Lähetä palautetta toimitukselle