Identiteettejä etsimässä

LIIGA / Ennakko
Rinkelinmäkeä on tällä kaudella hellitty erittäin laadukkaalla jääkiekolla, kun JYP on saapunut HPK:n vieraaksi. Torstaina joukkueet ottavat mittaa toisistaan viidennen kerran tällä kaudella, mutta tällä kertaa molemmat joukkueet yrittävät löytää kadonnutta virettään.

Kuntokäyrät

Alkukaudella JYP puuskutti vakuuttavalla tahdilla kohti runkosarjan voittoa, mutta vuodenvaihde heitti hiekkaa jyväskyläläisten koneeseen. Risto Dufvan suojatit eivät ole yltäneet täyteen pistepottiin tämän vuoden puolella kuin kerran, mikä on päästänyt Kärpät ja KalPan mukaan taisteluun runkosarjan voitosta.

Edelliskierroksella Pelicans oli vahvempi Lahdessa pelatussa ottelussa ja viimeisestä viidestä ottelusta kolme on päättynyt JYPin tappioon. Tilastojen valossa hurrikaanit ovat olleet liiaksi ykkösnyrkkinsä varassa ja se selittänee myös ison kasan niukoista tappioista. Muiden ketjujen on löydettävä tehonsa, mikäli JYP aikoo saalistaa ensimmäisen voittonsa Rinkelinmäeltä tällä kaudella.

Hämeenlinnalaiset kävivät notkon pohjalla Pelicansia ja TPS:aa vastaan viime viikolla. Molemmissa otteluissa HPK kaatui ailahtelevaan pelaamiseen ja nöyryyden puutteeseen. HPK käänsi väkipakolla syöksykierteensä voittoisaksi tiistaina Ässiä vastaan. Otteet porilaisia vastaan eivät silti olleet edelleenkään sitä tasoa, mihin hämeenlinnalaisryhmä pystyy. Selkeästi itseään hakenut ritarilauma jaksoi pelata nöyrästi ja niittasi tarvittavan maalin oikeastaan ainoaan mahdolliseen saumaan.

Jos JYP on keikkunut voitoissa kiinni ykkösketjun ansiosta, niin samaa voidaan sanoa Kerhosta. Ässiä vastaan Kerhoa kannatteli jälleen kerran ykkösnyrkki Jussi Makkosen johdolla. Varsinkin ylivoimalla tuhoisaa jälkeä tehnyt kolmikko Steve Kariya – Makkonen – Tony Virta on tehtaillut viimeisimmissä otteluissa lähes kaikki ritareiden maalit.

Ratkaisun paikat

Risto Dufva oli Pelicans-tappion jälkeen sitä mieltä, että jyväskyläläisille parasta olisi ollut päästä pelaamaan heti tiistaina uudelleen. Sarjaohjelma antoi JYPille vapaapäivän, joten hurrikaaniryhmä on päässyt huilaamaan tovin viimeisimmän koitoksen jäljiltä. Vauhdikkaita otteita tällä kaudella Rinkelinmäellä esittäneet jyväskyläläiset eivät ole ainakaan väsymyksen hidastaneita.

Edellisessä kohtaamisessa Kerho nollasi JYPin ja ennen kaikkea Jarkko Immosen ketjun. Dufvan peluutus näytti siltä, että Immosen ketju peluutettiin ensimmäisessä ja toisessa erässä loppuun, mikä maksoi sarjapisteet. Identiteetin etsimisen lisäksi Dufvan olisi löydettävä lääkkeet muiden ketjujen herättämiselle, jotta Immosen ketjun harteille ei jäisi liian suurta taakkaa.

Isäntien kannalta nöyryys on jälleen kerran avainasemassa. Monet pelaajat kokeneita miehiä myöten on jättänyt tilanteet kesken viimeisimmissä otteluissa ja sitä kautta vastustaja on saanut liian helposti hengen päälle. Tästä on seurannut ailehtelevat otteet, joiden oikaiseminen on osoittautunut erittäin vaikeaksi HPK:n valmennukselle. Idioottivarma pelaaminen ei riitä todennäköisesti JYPiä vastaan, vaikka Ässiltä siten pisteet saatiinkin.

Mielenkiintoisinta on nähdä, kuinka paljon tuloshakuisuus vaikuttaa joukkueiden peliin. JYP kaipaa pisteita säilyttääkseen kärkipaikkansa ja Kerho metsästää edelleen kotietua. Kadotettu vire tuo paineita molemmille, joten aiempien kohtaamisien kaltainen iloinen pelaaminen saattaa vaihtua mailan puristamiseen. Se kumpi saa pelinsä eheimmäksi, on vahvoilla.

Kokoonpanot

HPK painii muiden ongelmien keskellä myös loukkaantumisten kanssa. Pitkäaikaispotilaat Ville Hämäläinen ja Joe Rullier ovat edelleen sivussa. Heidän lisäksi loukkaantumisista kärsivät Jari Sailio ja Janne Laakkonen. Ässät-ottelun alla kuumeeseen tulleen Harri Tikkasen pelaaminen on epävarmaa.

Kalle Koskinen, Kalle Kaijomaa, Samuli Piiroinen ja Jouni Virpiö miehittävät sen sijaan JYPin sairaslistaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle