JYPin HPK-kammo hellitti

LIIGA / Raportti
JYP ratkaisi ottelun avauserän kahdella maalilla. Ottelun jälkeen käsiteltiin peliesityksiä enemmän tunteita nostattanutta tuomaritoimintaa.

JYPin saldo HPK:ta vastaan ei ole 2000-luvulta erityisen mairea. Edellinen esitys Hämeenlinnassa oli JYPiltä lähellä kauden parasta peliä, mutta tuolloin pelin hallinta ei tuonut pistepussiin lisäpisteitä. Nyt peliesitys ei ollut kiekollisen pelin osalta yhtä suvereeni, mutta hyvä joukkuepeli ja tiivis puolustus toivat jyväskyläläisille tärkeän voiton.

- Saatiin 3-0-tilanne hyvällä pelillä. Jos Kerho ei tee ensimmäistä maalia, se ei tee myöskään neljättä. Oma pää pysyi puhtaana ja silloin kun ottelu ratkaistiin, oltiin Kerhoa parempia, Dufva filosofoi ottelun kulkua.

- Paikoista pitäisi tehdä maali. Neljä kertaa oltiin nokikkain Wallinheimon kanssa ja kolme kertaa lyötiin kiekko maalin yli tai ohi. Pitää mennä härskimmin maalille ja lisätä voimaa, sillä karamaaleille oli tänään saumoja, HPK:n päävalmentaja Jukka Rautakorpi analysoi.

JYP iskee ensimmäisessä erässä

Ottelu alkoi vauhdikkaasti pelin aaltoillessa päästä toiseen. Kun peliä oli ehditty pelata vain kaksi minuuttia, olivat JYPin Jarkko Immonen ja Antti Virtanen ehtineet jo kokeilemaan läpiajon kautta HPK:n maalia vartioineen Teemu Lassilan refleksejä. JYPin ykkösketjun kolmas lenkki, Tuomas Pihlman, tekikin ottelun avausmaalin ajassa 6.24 Ville Mäntymaan oivaltavasta syötöstä. Maalintekoa auttoi HPK:n yliaktiivinen alivoimaneliö, joka unohti Pihlmanin maalin eteen ilman päällystakkia.

JYPin toisesta maalista vastasi Ossi Louhivaara, kun peliä oli pelattu reilut 17 minuuttia. Louhivaara pyörähti ovelalla harhautuksella eroon Kai Syväsalmesta, kiersi maalin ja viskasi kiekon puolustajan jaloista maalille. Kiekko livahti maaliin sekä Louhivaaran että Lassilan yllätykseksi.

Rautakorven mukaan joukkueen esitys ensimmäisessä erässä ei ollut riittävällä tasolla sarjakärjen kaatamiseksi. Toiseen erään HPK tulikin jo paremmalla ilmeellä.

Tuomaritoiminta kuumentaa tunteita

Toista ja kolmatta erää leimasivat runsaat jäähyt, jotka katkoivat pelin yli- ja alivoimapelien sarjaksi. Suurin osa jäähyminuuteista vihellettiin HPK:lle, sillä Janne Laakkonen ja Joonas Vihko saivat ennenaikaiset suihkukomennukset. Laakkonen työnsi toisessa erässä linjatuomarin tieltään jään pintaan ja Vihkon ottelun päätti kolmannessa erässä selästä taklaaminen. Vihkon saama rangaistus vaikutti liian kovalta tuomiolta. Rautakorpi ei niellyt mukisematta myöskään Laakkosen ulosajoa.

- Koettiin vääryyttä tänään. Valitettavasti Laakkosen tilanteeseen saattoivat vaikuttaa lehdissä olleet asiat, Rautakorpi arveli viitaten Kärppien Jari Viuhkolan vastaavanlaisesta tilanteesta saamaan pelikieltoon.

- Laakkonen väisti laitatörmäyksen ja käänsi sen ison jään törmäykseksi. Leppäseltä oli ylireagointia tänään. Tuomarit olivat tänään herkässä tilassa.

- Rikkonaisuus häiritsi myös meidän peliämme ja jouduttiin pelaamaan peliä pääosin kolmella kentällä, JYPin päävalmentaja Risto Dufva totesi. Tuomaritoiminnan onnistumiseen Dufva ei halunnut ottaa kantaa.

Laakkosen jäähyn aikana JYP ennätti tekemään vain yhden maalin, kun Jyrki Välivaara ampui kiekon napakasti maaliin ajassa 32.35. Jäähyn jälkeen HPK hallitsi toisen erän jälkimmäistä puoliskoa, mutta vain näennäisesti. Jäähyily tiivisti vierailijoiden peliä ja nosti tunnetason paikoin jopa kiihkeälle tasolle. HPK saikin toisen erän loppuun ylivoimien sarjan, mutta Mikko Mäenpään ylärimavetoa lähemmäksi HPK ei kuparisen rikkomista päässyt. Mäenpään ohella HPK:n parhaimpiin pelaajiin kuului kultakypärä Steve Kariya.

Kolmas erä oli tylsää peruspelaamista, jossa JYP keskittyi pelin jäädyttämiseen ja virheiden välttämiseen. HPK:n kiriyritykset kariutuivat isäntien tiiviin puolustuksen ohella turhiin jäähyihin. Kauden kolmannen nollapelin pelannut Sinuhe Wallinheimo vieritti ansiot saavutuksestaan koko joukkueelle, vaikka mukaan tarttui osin onnellakin ratkaisevia torjuntoja.

- Wallinheimo oli tänään JYPin top-5-pelaajien joukossa, mitä tulee huonoimpiin pelaajiin. Pelattiin ehjä 60 minuuttia tänään, mutta olin itse pihalla tänään ja pelasin surkeasti. Pitää valmistautua seuraavaan peliin entistä paremmin, Wallinheimo sätti itseään.

JYPin seuraava peli on ensi torstaina, jolloin liigan kärkikamppailussa vastaan asettuu Jokerit. HPK pelaa seuraavan pelinsä jo tiistaina, jolloin vastaan luistelee HIFK.

» Lähetä palautetta toimitukselle