Tiistain kärkikamppailu Jyväskylässä

LIIGA / Ennakko
Sarja lähenee loppuaan, joten panokset tiivistyvät. Voitolla JYP ottaisi jo ison askeleen kohti kolmatta perättäistä runkosarjan voittoa. Vierasvoitto antaisi HIFK:lle ainakin teoreettiset mahdollisuudet ottaa JYP kiinni. Lisäksi ottelussa haetaan jo henkisiä asetelmia pudotuspelejä ajatellen.

Kuntokäyrät

JYPin peli on näyttänyt tauon jälkeen pelatuissa kolmessa kamppailussa kovin tutulta. Kotona joukkue on esiintynyt kahdesti totutun vakuuttavasti, mutta vieraissa Kärpät onnistui nappaamaan hurrikaanipaitojen päänahan.

Ero koti- ja vierasilmeen välillä on edelleen oudon suuri. Vieraspelaaminen on ollut vaikeaa puurtamista ilman rentoutta. Yrittämisen puutteesta joukkuetta ei voi syyttää, mutta kun maaleja ei saada aikaiseksi, tulee tekemiseen väkisin vääntämisen maku. Kotona moista ongelmaa ei ole ollut. Peli-ilme on ollut ajoittain hyvinkin iloista.

HIFK koki lauantaina vahvan voittoputkensa päätteeksi kotitappion KalPaa vastaan. Sitä ennen joukkue oli poistunut kaukalosta voittajana kuusi kertaa peräkkäin. Muutoinkin kausi on ollut helsinkiläisille lähes pelkkää ilotulitusta yhtä pientä suvantovaihetta lukuun ottamatta.

IFK on ollut JYPille kuluvalla kaudella kaikkein pahin vastus. Neljästä keskinäisestä kamppailusta Stadin kingit ovat voittaneet peräti kolme. Edellisellä kerralla JYP kuitenkin onnistui niistämään Helsingistä pisteet mukaansa.


Miehestä otetaan jälleen mittaa.

Ratkaisun paikat

Vierailijoiden vaarallisinta osastoa edustaa jälleen kerran maestro Ville Peltonen. Muutoinkin IFK:n hyökkäysarsenaali on liigan eliittiä. Lisäksi pelikiellosta vapautuvalla Hannes Hyvösellä on varmasti erityisen paljon näyttöhaluja. Nämä seikat tarkoittavat sitä, että JYPin puolustuksen on toimittava moitteettomasti koko viisikon voimin, eikä jäähyihin ole varaa. Auringon alla ei siis mitään uutta.

Kotijoukkueen on laitettava liikkeellään helsinkiläisten pakkikalusto koville, sillä sieltä löytyy etukäteen ajatellen IFK:n heikoimmat lenkit. Varmaa onkin, että duunariosasto huippuvireessä olevien Filip Riskan ja Jari Jääskeläisen johdolla antaa luistintensa liikkua ja laitojen ryskyä.

Tästä ottelusta on mahdoton löytää ennakkosuosikkia. Oletettavasti täysi tupa tuo JYPille lisää voimaa, mutta hyvävireinen vierailija ei vähästä hätkähdä. HIFK on perinteisesti sytyttänyt JYPin ja sen kannattajat kuin itsestään, joten tiistaina yleisö saanee todella vastinetta rahoillensa. Panokset ovat niin kovat, että kumpikaan joukkue ei tule luovuttamaan helpolla. Mikään ihme ei olisi, vaikka ratkaisua haettaisiin aina rangaistuslaukauksista saakka.

Kokoonpanot

JYPiltä puuttuu loukkaantumisten vuoksi ainoastaan konkaripuolustaja Kalle Koskinen.

HIFK saa tulla toimeen ilman Turo Järvistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle