Hurrikaanien kotitaika murtui

Lähes täysi tupa Jyväskylässä todisti JYPin ensimmäistä kotitappiota kuluvalla kaudella. Vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen HIFK käänsi ottelun lopulta voittomaalikilpailun jälkeen edukseen numeroin 3-4 (1-1, 1-0, 1-2, 0-0).

Ottelun ensimmäinen pienimuotoinen yllätysmomentti oli kokoonpanoissa, kun veräjänvartijoiksi luistelivat kotijoukkueelta Pekka Tuokkola, sekä vierailta Jan Lundell. Molempien joukkueiden sairaslista ei elämää suurempi ottelun alla ollut. Tosin avainpelaajia oli HIFK:lta poissa Mikael Granlundin ja Jeff Hamiltonin verran. JYPiltä puuttuivat sen sijaan sormeaan paranteleva Jani Tuppurainen sekä Miika Lahti.

Molempien joukkueiden valmentajat olivat ennen kiekkoiltaa varmasti peräänkuuluttaneet sitä, ettei maajoukkuetauon jälkeinen pelaamattomuus näkyisi.

JYP lähtikin kärkikamppailuun terävästi, mutta ensimmäisen erän puolivälin krouvin jälkeen sai myös HIFK juonen päästä kiinni. Eric Perrin saikin käytettyä erän alussa HIFKin taukojalat hyödyksi vieden hurrikaaninutut yhden maalin karkumatkalle.

- Eka kymppi oltiin vähän jäljessä ja päätöksenteko oli hidasta, myönsi myös HIFK:n kultakypärä Ville Peltonen

Ryhdistäytynyt vierasjoukkue sai kuitenkin tasoituksen aikaan erän loppupuolella. Pekka Tuokkola tarjoili pikkujoululahjan maalin takaa karvaamaan tulleelle Teemu Ramstedtille, jolla oli helppo työ kääntää pikkumusta tyhjään häkkiin pari minuuttia ennen ensimmäisen erän loppusummeria.

Aaltoilevaa peliä

HIFK sai pelin juonesta kiinni mitä pidemmälle peli eteni, mutta seuraavasta maalista vastasi jälleen hurrikaanipaitainen kotijoukkue.

JYP ei ylivoimalla turhia aikaillut kun Ossi Louhivaara ohjasi aloitusvoiton jälkeisestä laukauksesta kiekon Lundellin selän taakse. Martti Järventien estämisjäähy ehti vanhentua vain neljä sekuntia.

- Menin vaan maskiin ja "Vadu" (Sami Vatanen) sanoi, että se olisi mennyt neljä metriä ohi. Tällä kertaa meni luistimen kautta sisään, tarinoi Louhivaara maalistaan.

Torjuntavastuun kotijoukkueelta otti tänään harteilleen Pekka Tuokkola.

Viimeiseen erään saatiin Hippokselle kuluneelta kaudelta ei niin tuttu teema. Molemmat joukkueet maalaavat.

Kokeneena kettuna Peltonen ajatteli kokeilla yksilötaitojaan heti erän ensimmäisessä vaihdossa tuloksellisin seuraksin. Mies veivasi JYPin puolustusalueella aikansa nousten samalla maalin eteen tyrkkäämään HIFK:n jälleen tasoihin. Vastauksen tähän osasi tosin minuutin päästä esittää jälleen Louhivaara. Jälleen ylivoimalla.

HIFK ei kuitenkaan tänään myynyt nahkaansa helpolla, sillä Peltosen lisäksi toinen maajoukkuetauolla leijonapaidassa esiintynyt kilpipaita sai maalitilinsä avattua ottelussa. Lennart Petrell ohjasi maalinedusruuhkan jälkeisestä laukauksesta pelivälineen kolmannen kerran Tuokkolan poimittavaksi.

- Vaatii henkistä kanttia tulla kolme kertaa tasoihin JYPiä vastaan, tuumasi HIFK:n Juha-Pekka Haataja ottelun jälkeen.

Kun ei jatkoajallakaan maaleja nähty, siirryttiin Hippoksella ensimmäistä kertaa tällä kaudella voittomaalikilpailuun. Ensimmäistä kertaa nähtiin myös Jyväskylässä vierasvoitto kun Haataja oli voittomaalikilpailun ainoa onnistuja.

- Katsoin ettei Tuokkola hirveästi tullut vastaan ja puikot oli auki. Ajattelin sitten laukoa, kertoi Haataja maalistaan.

HIFK on muodostunut jyväskyläläisille kuluneen kauden aikana hankalaksi vastustajaksi, sillä helsinkiläiset ovat ainoana joukkueena pystynyt voittamaan hurrikaanipaidat kahteen otteeseen.

- Meillä on ihan syvä rosteri kyllä. Siitä syvä kumarrus toimistolle päin, vastasi Peltonen kysyttäessä paikkaajien onnistumisesta.

Helsinkiläiset saivat siis kotiinviemisiksi kaksi pistettä JYPin pokatessa yhden.

- Saadaan olla tyytyväisiä pisteeseenkin, myönsi JYP-luotsi Risto Dufva pelin jälkeen.

- Teemana oli meidän hyökkäyspelin esiintuominen tässä hallissa. Niin moni joukkue on kompastunut siihen, kertoi puolestaan HIFK-valmentaja Kari Jalonen taktiikastaan.

Dufvalla oli vielä lopuksi asiaa kysyttäessä JYPin hehkutetun kotitaian murtumisesta.

- Kotonakin voi hävitä näköjään kun kovasti yrittää, mies vitsaili.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään torstaina. JYP matkustaa Bluesin vieraaksi Espooseen. HIFK puolestaan isännöi Lukkoa Helsingissä.