Revanssia hakemassa

LIIGA / Ennakko
Helsingin IFK on ainoa joukkue, jota JYP ei ole pystynyt voittamaan kuluvalla kaudella. Nyt siihen tarjoutuu jälleen tilaisuus, kun usean avainpelaajan poissaolosta kärsivä helsinkiläisjoukkue saapuu Hippoksen hornankattilaan.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen otteet eivät ole olleet viime aikoina aivan alkukauden luokkaa. Rutiinitason lasku on näkynyt parina vierashäviönä, vaikka kotona JYP onkin onnistunut marssimaan samaan aikaan voitosta voittoon. Syitä ailahteleville otteille voidaan hakea otteluruuhkasta, vaikka toisaalta liigajoukkueet ovatkin pelanneet samassa ajassa suurin piirtein yhtä paljon.

Niin ikään vahvan alkukauden pelannut HIFK on kärsinyt myös pienoisesta laskusuhdanteesta. Joukkue on hävinnyt kaksi peräkkäistä ottelua, tosin sitä seikkaa selittää usean avainpelaajan puuttuminen kokoonpanosta.

Vaikka JYP ei ole ollut missään nimessä edes kotonaan samanlaisessa idioottivarmassa suorittamiskunnossa kuin alkusyksystä, antaa kotiyleisön tuki ja IFK:n poissaolojen myötä tuleva tasoitus hurrikaanipaidoille hienoisen ennakkosuosikin aseman. Nyt olisi hyvä sauma ottaa revanssia kauden aiemmista kahdesta tappiosta.

Ratkaisun paikat

Tähän kohtaan voisi jälleen kirjoittaa tutut litaniat jääkiekon lainalaisuuksista: ensimmäisen maalin merkitys, maalivahtipelin onnistuminen, erikoistilannepelaaminen ja onnistuneen valmistautumisen merkitys. Listaa voisi jatkaa huomattavasti pidempäänkin.


Tiukkaa ryhmittymistä on jälleen luvassa.

Kyseiset tutut teemat pitävät paikkansa tälläkin kertaa, mikä vaikeuttaa suuresti uuden näkökulman löytämistä otteluennakkoon kärkikamppailun arvolle sopivaksi. Niinpä on vain tyydyttävä toteamaan, että mitä suurimmalla todennäköisyydellä parempi joukkue voittaa tässäkin kamppailussa.

Se lienee varmaa, että halli on loppuunmyyty. Lauantai-ilta, vastakkain liigan kärkijoukkueet ja viimeinen ottelu Jyväskylässä ennen joulutaukoa takaavat yleisömenestyksen.

Kokoonpanot

JYPiltä sivussa ovat pitkäaikaispotilas Miika Lahti, sormeaan poteva Jani Tuppurainen ja hiljalleen toipuva maalivahti Joni Myllykoski. Blues-ottelussa tärskyn saaneen Filip Riskan pelaamisesta ei ole toistaiseksi tietoa.

Jos on JYPillä poissaolijoita, riittää niitä vierailijoillakin. Mikael Granlundin saama aivotärähdys pitää miehen koko Suomi-kiekon kannalta katsottuna valitettavasti edelleen sivussa tositoimista.

Myös Ville Peltonen, Juuso Riksman, Ilari Melart ja Robert Nyholm ovat ulkona. Kuumeen kourissa olleen Jeff Hamiltonin pelaaminen on hyvin epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle