Löytyykö ote myös kotona?

LIIGA / Ennakko
Jyväskylän kiekkoihme JYP palaa tauolta tänään ja kohtaa kotikaukalossaan Espoon Bluesin. JYP:llä on takanaan kaksi voittoa ja Bluesilla neljä, joten jommankumman putki katkeaa tänään. JYP on liigan toiseksi paras vierasjoukkue, mutta kotipeleissä on ollut ongelmia.

JYP:n maalivahtiongelma ratkesi

Muutama päivä sitten JYP:n maalivahtien tilanne näytti jo huolestuttavalta. Juha Pitkämäki loukkaantui harjoituksissa jo toisen kerran tällä kaudella, ja Tero Leinosellakin oli ongelmia nivustensa kanssa. Kolmosvahti Tommi Tervo taas joutui urakoimaan a-junioreissa, kun a-juniorien kakkosmaalivahti oli loukkaantuneena, eikä liigajoukkue voinut laskea hänenkään varaansa mitään. Nyt ongelmat ovat ratkenneet ainakin hetkellisesti, sillä Pitkämäen vamma ei osoittautunut vakavaksi. Mies on jo tänään kokoonpanossa.

JYP on onnistunut saalistamaan neljästä viime pelistä seitsemän pistettä, joten hetkellisen alavireen jälkeen peli on taas alkanut toimia. Tosin vieraskaukalot ovat edelleen JYP:lle parempia – joukkue on koko liigan toiseksi paras vierasjoukkue, mutta toiseksi huonoin kotijoukkue. Kotipelaamisen ongelmat on joukkueen sisällä tiedostettu ainakin pelaajien haastatteluista päätellen, mutta näkyisikö tämä kohta jo kentälläkin? Blues ei aikaisemmilla kausilla ole viihtynyt Hippoksella, mutta nyt siellä ei näy viihtyvän kotijoukkuekaan.

JYP:n maalissa aloittaa otteitaan vähitellen parantanut Tero Leinonen. Poissa kokoonpanosta on ainoastaan Jani-Matti Loikala, jonka panosta puolustus kyllä kaipaisi. Angel Nikolovin ei nyt parane loukkaantua kuten HIFK:ta vastaan, sillä JYP:n alakerta tarvitsee suuresti näiden pelaajien kiekollista taitoa.

Blues voittoputkessa

Vierasjoukkue Bluesilla on allaan neljän ottelun voittoputki. Voitoista kolme on tullut yhden maalin marginaalilla, mutta se ei niiden merkitystä himmennä. Päinvastoin, hyvän joukkueen yksi mitta on se, että se kykenee kääntämään tiukat pelit edukseen.

Odotetusti yksi Bluesin menestyksen takuumiehistä löytyy maalitolppien välistä. Hän ei kuitenkaan ole Jarmo Myllys tai Mika Oksa, vaan a-junioreista nostettu Jere Myllyniemi. Nuorimies on pelannut ennakkoluulottomasti ja aloittaa tänäänkin joukkueen maalissa. Jarmo Myllys joutuu hänelle oudompaan rooliin eli availemaan vaihtoaition luukkua.

Blues on vahvistanut joukkuettaan kesken kauden hankkimalla pohjoisamerikkalaisen keskushyökkääjän Peter Sarnon, mutta tärkeämpi tekijä noususuhdanteessa on ollut yksittäisten pelaajien profiilinnosto. Esimerkiksi Kari Kalto pelaa ykkösketjun laidassa ehkä elämänsä kiekkoa tällä hetkellä, ja kun monet joukkueen nimimiehet ovat pelanneet tasollaan, on lopputulos ollut vakuuttava.

Blues kohtasi tiistaina kotonaan SaiPan, JYP palaa maaottelutauolta vasta tänään. Onko etulyöntiasema pelituntumaan jo päässeellä vai hyvin levänneellä joukkueella?

» Lähetä palautetta toimitukselle