Kotietua ja juhlahumua

Jyväskylässä ei päästy jatkoajankaan jälkeen selvyyteen siitä, kumman joukkueen kunto on tällä hetkellä kovempi. Ottelu päättyi JYP:n syntymäpäivänä lukemiin 2-2.

Jo alusta alkaen oli selvää, että peli oli molemmille joukkueille tavallista tärkeämpi. Olihan kyseessä osataistelu tulevien pudotuspelien kotiedusta. Blues hallitsi hienokseltaan ottelun alkua, mutta oman sävynsä avauserään toivat jäähyt sekä kotijoukkueen Tomas Chlubnan veijarimaiset otteet. Milloinhan viimeksi SM-liigassa on nähty, että kotijoukkueen maalitykki menee hieromaan vastustajan kypärää virne kasvoillaan niin, että vierailija ei voi muuta kuin katsoa hölmistyneenä tilannetta?

JYP pääsi pelaamaan erän loppupuolella kahden miehen ylivoimaa, eikä jättänyt käyttämättä tilaisuutta hyväkseen. Jälleen vahvasti pelannut Eric Perrin pääsi tuikkaamaan kiekon ohi Myllyksen. Esityön maaliin tekivät Jari Korhonen sekä Jarkko Immonen. Erätauolle lähdettiin lukemista 1-0.

Jäähyrikas toinen erä

Vierailijoilla oli mahdollisuus ratkaista ottelu toisessa erässä edukseen päätuomari Hannu Henrikssonin viheltäessä kotijoukkueelle melkeinpä jokaisesta pienestäkin rikkeestä kaksiminuuttisen. Tasapuolisuuden nimissä olisi ollut toivottavaa, että Henriksson olisi nähnyt myös Bluesin koiruudet.

Vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut kuin yhden maalin aikaiseksi. Kari Kalto pääsi yllättämään Pitkämäen ylivoimalla JYP:n oman pään löysäilyn seurauksena. Loppuerän alivoimat kotijoukkue taisteli mallikkaasti alta pois. Erityismaininnan ansaitsevat hienosta alivoimapelaamisesta Eric Perrin ja Janne Hauhtonen. Hauhtosen kehosta löytynee jälleen muutama ylimääräinen mustelma muutamien kiekon eteen heittäytymisten seurauksena.

JYP meni uudelleen johtoon toisen erän loppupuoliskolla Tuomo Jääskeläisen survottua kiekon ohi Myllyksen Jääskeläisen omasta reboundista. Kolmatta erää ryhdyttiin odottelemaan kotijoukkueen johtaessa lukemin 2-1.

Blues tulee tasoihin

Kolmannen erän alun vaarallisin maalipaikka oli Bluesin Peter Sarnolla, vaikka kotijoukkue hallitsikin kenttätapahtumia. Sarno latasi kiekon ohi avoimesta maalipaikasta kotiyleisön huokaistessa helpotuksesta. Blues pääsi kuitenkin tasoihin Marko Tuomaisen läpiajon seurauksena. Mike Stapleton antoi oivallisen syötön, kun JYP taisi kuvitella olevansa juhannusjuhlilla, niin sekavaa pelaaminen oli juuri sillä hetkellä. Kokko vain puuttui. Varsinaisen peliajan päättyessä tilanne oli kutkuttava 2-2.

Jatkoajalla Blues pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta vaarallisimmat paikat siunaantuivat kotijoukkueelle, kun se pääsi jopa kahteen kertaan ylivoimahyökkäykseen. Blues-puolustus onnistui nipin napin estämään täydelliset läpiajot. Tällä kertaa pisteet siis jaettiin, eikä tilanne kotiedun osalta muuttunut suuntaan tai toiseen.

Pelin jälkeen oli poutasää

Tänään loukkaantumisen jäljiltä paluun tehnyt JYP-puolustaja Jani-Matti Loikala arvioi peliä näin:

- Tasaista vääntöähän tämä oli. Ollaan tyytyväisiä pisteeseen. Saatiin kyllä aika helposti jäähyjä. Oma peli tuntui kivalta, sais nyt pelata loukkaantumatta. Tää kausi sinnitellään loppuun, kesällä sitten katsotaan, mitä toimenpiteitä tehdään.

Bluesin Hannu Kapanen jutteli vaihteeksi rauhallisesti:

- Hyvä tuntuma jäi, peli oli melko kovaa. Jamo oli maalissa erittäin hyvä, samoin Caloun pelasi hyvin. Vykoukalin on ammuttava enemmän, harmittaa tuo loppu. Jos mies ei ammu, me löydetään kyllä tilalle kaveri, joka ampuu...

Hannes kommentoi hymy suupielessä myös ensi kauden kuvioitaan:

- Philadelphiassa olis kuulemma yksi työpaikka ja toinen tuolla susirajalla. Uskon kuitenkin, että jatkan näissä hommissa. Työtä tulee ehkä jopa enemmän.

JYP:n Matti Alatalo jatkoi rauhallisia tarinoitaan:

- No, tavallaan tyydyttää tasapeli, joukkue sai palkinnon. Oltiin valmistauduttu hyvin. Oikeaan suuntaan ollaan menossa pelillisesti, toivottavasti pienet lamavaiheet ovat lyhkäisiä.

Alatalokaan ei malttanut olla heittämättä pientä kritiikkiä tuomarityöskentelyä kohtaan:

- Olen parempaakin tuomarityöskentelyä nähnyt täällä. Oliko aiheellista näin paljon meille jäähyjä viheltää? Tehtiin me virheitä, en sillä sano. Meidän pitää nyt vain tehdä enemmän töitä sen eteen, ettei jäähyjä tule.