Blues parempi vajaamiehisten kohtaamisessa

Blues näytti kotihallissaan, että se pystyy voittamaan ottelun ilman Jan Calouniakin. Calounin paikan ottanut Peter Sarno oli yksi suurimmista hahmoista.

Joulutauolla loukkaantumisista kärsineet Teemu Elomo ja Rami Alanko olivat Bluesin mukana, mutta pistepörssin kärkimies Jan Caloun ei. Calounin nilkkavamma on kuitenkin aiemmin pelättyä lievempi.

Myös JYP kärsi loukkaantumisista erityisesti puolustuspäässä. Angel Nikolov, Jani-Matti Loikala ja Jyri Marttinen olivat poissa ottelusta. Miika Huczkowski ja Tuomo Kortelainen sen sijaan olivat mukana. Lisäksi hyökkääjä Janne Hauhtonen oli poissa.

Myös nuorten MM-kisat verottivat joukkueita. Bluesin Matti Näätänen ja Janne Jalasvaara sekä JYP:n Tuomas Mikkonen ovat Kanadassa.

Sählinkiä

Ensimmäinen erä oli molemmille vaikea. Avausmaali nähtiin jo vajaan kolmen minuutin jälkeen, kun Eric Perrin antoi maaliviivan takaa syötön maalin eteen Jouni Kuloselle, joka laukoi vasempaan kulmaan, eikä Heinonen ehtinyt peittämään, 0-1.

Blues laukoi enemmän, mutta kunnon maalintekotilanteet jäivät Markku Hurmeen ja Juha Ylösen laukauksiin Tero Leinosesta katsottuna oikealta b-pisteeltä.

JYP:n Tuomo Kortelaisella oli hyvä tilaisuus tehdä uran ensimmäinen liigamaali, kun Blues-kentällinen unohti hänet maalille. Kortelainen pääsi yrittämään kahdesti, mutta Sami Heinonen kesti.

Puolustajien maalitalkoot

Vain 11 sekuntia ehti kulua, kun Markku Hurme voitti hyökkäyspään aloituksen taaksepäin ja Jiri Vykoukal latasi vastakiekosta 1-1-tasoituksen. Maalin jälkeen painostus siirtyi selvästi JYP-päätyyn, ja pari minuuttia myöhemmin tuloksena olikin rangaistus Petri Virolaiselle.

Ylivoimaa Blues ei onnistunut käyttämään, mutta pian jäähyn päättymisen jälkeen Peter Sarno antoi kääntösyötön Sebastian Sululle, joka nousi maalille ja tuikkasi varsin helposti Bluesin 2-1-johtomaalin.

Kuusi minuuttia edellisestä Rami Alanko sai haltuunsa pomppukiekon ja laukoi välittömästi. Rannari yllätti jälleen Leinosen, ja Blues siirtyi 3-1-johtoon. JYP otti samalla myös aikalisän.

Kun Teemu Elomo hermostui sitten Tuomo Kortelaiseen ja lähti jäähylle, pääsi JYP myllyttämään ylivoimaa. Harri Sillgren pääsi laukomaan muutamasta metristä, mutta Sami Heinonen esitti illan upeimman torjunnan.

Sillgren paikkasi tilanteen hetkeä myöhemmin, kun Petri Virolaisen nosto kohti maalia kimposi Blues-pelaajista Sillgrenille. Heinonen oli auttamatta myöhässä, kun Sillgren nosti yläkulmaan, 3-2.

Stapleton näyttää taitojaan

Kolmannen erän alkuun Antti Virtanen sai rangaistuksen kampituksesta ja vain 11 sekuntia myöhemmin Pekka Kärkkäinen teloi Markku Hurmetta 2+2 minuutin arvoisesti. Aivan 5-3-ylivoiman lopulla Mike Stapleton löysi maalin kulmalta Peter Sarnon, joka siirsi Bluesin 4-2-johtoon.

Noin seitsemän ja puolen minuutin kohdalla Stapleton näytti todellisen soolosuorituksen. Ensin hän riisti aloituksen jälkeen kiekon Eric Perriniltä, kiersi maalin ja laukoi helposti kiekon ohi Leinosen, 5-2.

Erän loppu menikin sitten lähinnä Blues-jäähyjen merkeissä. JYP pääsi vajaan minuutin pelaamaan viidellä kolmea vastaan, muttei onnistunut maalinteossa ennen kuin 78 sekuntia ennen ottelun loppua, jolloin Jarkko Immonen nosti rystyltä kiekon maaliin, 5-3. Harvoin näkee maalin herättävän yhtä vähän tunnekuohua joukkueessa kuin tuossa tilanteessa.

Ulkomaalaiskolmikko iskussa

Bluesin terve ulkomaalaiskolmikko vastasi neljästä maalista. Peter Sarno esiintyi muutenkin edukseen, kuten yleensäkin kotiotteluissa. Mike Stapleton ei ole ollut yhtä hyvä kuin viime kaudella tultuaan Espooseen, mutta otteet ovat paranemaan päin. Yhteistä on kuitenkin se, että Stapletonin tulon jälkeen Blues on pelannut yhdeksän pisteellistä ottelua putkeen.

Jiri Vykoukal oli totuttuun tapaan puolustuksen ykkönen. Suuria virheitä ei Blues-puolustus Sebastian Sulun pahaa harhasyöttöä tehnyt, mutta silti kolme päästettyä maalia on yli keskiarvon.

Maalivahti Heinonen pelasi varsin normaalin pelin. Mukaan mahtui yksi loistotorjunta, mutta tällä kertaa maaleista ei voi maalivahtia syyttää.

JYP-leirin paras oli Harri Sillgren. Eric Perrin pelasi muuten hyvin, mutta kaksi kohtalokasta aloitustappiota laskevat arvosanaa. Tero Leinonen ei ollut parhaimmillaan.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejä huomenna. Blues matkustaa Ouluun, ja JYP:n vieraaksi saapuu SaiPa.