BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

HIFK testaa HPK:n nosteen

LIIGA / Ennakko
Alkukauden suosta nenänpäänsä vähitellen pinnalle saaneen Hämeenlinnan Pallokerhon lupaavat otteet joutuvat astetta kovempaan koitokseen, kun SM-liigan ”sattuu ja tapahtuu” –ryhmä HIFK kurvaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella bussinsa Rinkelinmäelle.

Kuntokäyrät

Hämeenlinnalaisten alkukausi näyttää otteluohjelmassa samanlaiselta kuin yrittäessä ajaa sujuvasti kaupungin keskustan läpi: punaista punaisen perään. Tärkeät voitot Tapparasta ja vieraissa SaiPasta osoittivat viimein, että joukkue kykenee myös tiiviiseen puolustuspeliin. Voitoillaan Kerho kiri alemman pudotuspeliviivan tuntumaan, vaikka onkin yhä heikon maalieron takia sarjassa toiseksi viimeisenä.

Myös vierasjoukkue IFK:lla on takanaan ottelut SaiPaa ja Tapparaa vastaan, joista jäi käteen kolme pistettä Tampereelta ja tappio kotona lappeenrantalaisille. Sarjassa seitsemäntenä olevan IFK:n peliesitykset ovat hieman ailahdelleet niukoista voitoista niukkoihin tappioihin, mutta silti HPK joutuu astetta edellisiä otteluita kovempaan kyytiin. Vaikka liigaa on takana jo seitsemäntoista kierrosta, eivät joukkueet ole vielä kohdanneet runkosarjassa toisiaan.

Ratkaisun paikat

HPK:lle ottelu näyttää suuntaa tulevaan. Onko pari viikkoa sitten jo toivottomaksi tuomitusta HPK:sta sittenkin haastamaan muitakin kuin Ilveksen?

Kotijoukkueen toinen valmentaja Pasi Arvonen kertoo, että suurin tehty muutos pelitavassa oli kumota vähätkin aiemmat muutokset ja palata takaisin kauden alun pelikirjaan.


Janne Laakkonen alkaa löytää jyvän.

– Trap-pelaamista on saatu paremmaksi ja siten estettyä pelaaminen punaisen yli ja päätyyn, minkä jälkeen on aina tullut vähän kiire. Siinä on suurin ero. Toki muutos kentällä on näkynyt myös maalivahtipelaamisessa, mutta myös Mikko Tolvanen on pelannut tosi hyvin ja ottanut muutamia game-savereita.

HPK-hyökkääjä Janne Laakkonen myötäilee Arvosen näkemystä.

– Äiti kävi kylässä ja toi Hanna Partasen karjalanpiirakoita. Koirakin on oppinut sisäsiistiksi, Laakkonen kuvailee kysyttäessä suurimpia vaikuttajia otteiden piristymiseen.

Laakkosen sanoissa on jopa perää, sillä HPK:n valmentajien periaatteena on ollut koko alkukauden ajan pitää kiinni yhdenlaisesta pelitavasta ja betonoiduista ketjukokoonpanoista jopa turhautumiseen saakka.

– Toki pelaajillakin parantaa itseluottamusta, kun maaleja ei tule omaan päähän koko ajan. Siten on onnistuttu voittamaan, vaikka maalinteko onkin tuottanut vaikeuksia, Laakkonen jatkaa.

IFK:ta vastaan joukkueen täytyy onnistua joka ketjullaan, sillä vastassa on huikea määrä kiekollista taitoa sekä tulikuumia pelaajia kuten Petteri Wirtanen ja Eero Somervuori, jotka käyttävät armotta tilan hyväksi, jos sitä alkukauden tyyliin vierasjoukkueelle tarjoillaan.

Vastaavasti HPK:n hyökkäyspelaamisesta on puuttunut edelleen terävin liike ja mielikuvituksellisuus sekä maalintekopaikkojen hyödyntäminen. IFK:n pakkipareja on jouduttu vaihtelemaan loukkaantumisten ja pelikieltojen takia, mikä voi antaa kotijoukkueelle sauman iskeä, mikäli se saa ottelun alusta hengen päälle. Alut ovat kuitenkin olleet Tappara-ottelua lukuun ottamatta HPK:lle vaikeita eikä etenkään alivoimatilanteisiin ole varaa.

Kokoonpanot

IFK:n tuore ruotsalaispakki Daniel Fernholm tekee ensiesiintymisensä liigassa torstaina. Jo edellisessä Tappara-pelissä nähtiin IFK:n paidassa Mestis-laina Iivo Hokkanen. HPK:hon pikakomennuksella hankitut miehet ovat ehtineet pelata pari peliä enemmän.

– Lainapelaajien tulossa on ollut parasta, että on saatu neljä kentällistä kasaan. Yllättävän nopeasti he (Jan-Mikael Juutilainen ja Nico Aaltonen) ovat päässeet sisälle peliin, kun vain Ville Hämäläisellä oli entuudestaan joukkue tuttu. Toivottavasti kaikki saavat jatkaa joukkueessa koko kauden. Ja toivottavasti saadaan vielä ykkössentteri", Arvonen kertoo.

HPK peluuttaa Arvosen mukaan pitkälti samaa miehistöä kuin Lappeenrannassa. Puolustajista Ossi-Petteri Grönholm on jo pelikunnossa, mutta esimerkiksi Lauri Kärmeniemi on pelannut hyviä otteluita, eikä Grönholmin pelipaikka ole siten lainkaan selvä.

– Muutamia epävarmoja pelaajia on. Janne Kolehmainen on sivussa vielä ainakin tästä ottelusta, mutta saattaa palata sen jälkeen. Arsi Piispanen huilaa maajoukkuetauon yli, ja Marek Zagrapanin vamma pitää miehen neljästä kuuteen viikkoa sivussa, Arvonen kertoo.

IFK:lta sivussa ovat Tampereella itselleen ottelurangaistuksen taklannut Eetu Pöysti, Hokkasen vastalainaksi Mestikseen lähetetty Siim Liivik sekä loukkaantuneet Kimmo Kuhta, Robert Nyholm, Niko Piiparinen ja Erkki Rajamäki. Puolustajista sivussa ovat yhä Mikko Kurvinen ja Ilari Melart.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Petteri Wirtanen 4 3 7
2.Eero Somervuori 5 1 6
3.Mikael Granlund 0 4 4
4.Janne Pesonen 1 2 3
5.Mikko Kousa 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle