Tavoitteena tasaisuus

LIIGA / Ennakko
Lappeenrannan SaiPa matkustaa torstaiksi Ouluun mittaamaan Kärppien päivän kunnon. Molempien joukkueiden esitykset ovat viime peleissä olleet melkoista vuoristorataa. Nähtäväksi jää, kumpi onnistuu vakauttamaan menonsa.

Kuntokäyrät

Kärppien otteet ovat hieman hyytyneet hyvän alkukauden jälkeen. Viime viikon esitys joukkueelta oli melkoista vuoristorataa sekä pelien välillä että jopa yksittäisen pelin sisällä. Tappioita viidestä viimeisestä pelistä on peräti neljä.

Viime viikolla pienpedot hävisivät kotonaan HIFK:lle surkealla esityksellä. Vastaavasti muutamaa päivää myöhemmin kaatui sarjajohtaja KalPa Kuopiossa hienolla esityksellä, mutta jo seuraavana päivänä Pelicans pöllytti kärppäturkkia Raksilassa kotijoukkueen huikeasta loppukiristä huolimatta.

SaiPan meno on ollut kutakuinkin samanlaista kuin Kärppien. Viidestä viime pelistä SaiPa on voittanut kaksi. Sputnikit kaatoivat Kärpät voittaneen HIFK:n Helsingissä tyylipuhtaalla suorituksella, mutta hävisivät torstaisen kotiottelun samoista sijoista taistelevaa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan ponnettomalla esityksellä.

Ratkaisun paikat

Kärppien otteissa on ollut luvattoman paljon epätasaisuutta. Ketjut eivät ole vieläkään täysin tasapainossa, eikä ehjiä koostumuksia ole kuin kaksi. Jari Viuhkolan johtama kentällinen on ollut viime peleissä pirteä. Alkukaudesta loistaneeseen Joonas Kemppaisen ketjuun ei ole myöskään syytä koskea, vaikkei ketjun peli viime aikoina yhtä tuloksekasta ole ollutkaan. Ivan Humln ja Pekka Saarenheimon johtamat kentälliset eivät sen sijaan ole löytäneet parastaan.


Juho Keränen on loistovireessä.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Yksilönä Miikka Salomäki toki nousee Humln kentästä esiin, mutta varsinkin Michal Vondrka on ollut edelleen umpijäässä. Kohta voidaan alkaa ihan aiheesta spekuloimaan, onko Vodnrkalle enää sijaa Kärpissä. Pelicans-ottelussa Vondrka istui ottelun lopun penkillä.

Kärppien ylivoimapelaaminen on edelleen yksi murheenkryyni. Ongelmaan saattaa kuitenkin näkyä valoa tunnelin päässä, sillä Kärppien ylivoimapelin kapellimestari Jari Viuhkola alkaa lähestymään parasta pelikuntoaan pikkuhiljaa. Viuhkola on hivuttautunut vain pisteen päähän kultakypärä Miikka Salomäestä ja viime peleissä on nähty myös muutamia viuhkolamaisia oivaltavia syöttöjä, jotka alkukaudesta loistivat poissaolollaan.

Kotijoukkueen maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Saako koko kauden luukkuvahtina toiminut Tomi Karhunen vihdoin näyttöpaikan vai jatkaako kaikki alkukauden pelit mainiosti pelannut ex-SaiPa Ville Hostikka maalissa?

SaiPan kokoonpanoon tekee paluun pelikieltonsa kärsinyt Richard Lintner, joka yritti teloa törkeästi Ässien Tuomas Santavuoren joukkueiden viime viikon kohtaamisessa. Lintner on SaiPalle elintärkeä pelaaja ja seura on panostanut slovakkiin todella paljon. Alkukaudesta pakkijärkäle ei ole pelannut tasollaan ja nyt olisi korkea aika alkaa suorittaa.

SaiPan viisikkopelaaminen toimii hyvin, mutta tuloksen tekeminen vaatii jokaiselta pelaajalta maksimaalista suoritusta illasta toiseen. Jos näin ei tapahdu, ei myöskään tulosta tule, kuten nähtiin ottelussa HPK:ta vastaan.

SaiPan erikoistilannepelaaminen ei ole aivan uomissaan. Ylivoimalla ei tehdä maaleja tarpeeksi ja toisaalta alivoimapelaamisessa on myös liian passiivinen ote.

SaiPan maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Viime peleissä torjuntavastuun on kantanut nuori Richard Ullberg, joten nyt saattaa olla jälleen ykköstorjujaksi kaavaillun Jere Myllyniemen vuoro näyttää osaamistaan. Kummallakaan SaiPa-vahdilla torjuntaprosentti ei yllä tällä hetkellä päälle 90%.

Kokoonpanot

Kärpiltä on sivussa varmuudella polvivammasta toipuva Oscar Eklund sekä mahdollisesti myös sormensa harjoituksissa loukannut Kimmo Koskenkorva, flunssan kourissa kärvistelevä Ilkka Mikkola sekä polvea poteva Juho Jokinen. Ville Mäntymaa sen sijaan tekee luultavasti paluun kokoonpanoon. Nivusvaivasta kärsineen Joonas Donskoin pelaaminen on vielä auki.

SaiPan kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaispotilaat Antti Aarnio sekä Jere Pulli.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Roberts Jekimovs 1 4 5
2.Ville Koho 3 1 4
3.Anssi Löfman 1 2 3
4.Elmeri Kaksonen 3 0 3
5.Jarno Koskiranta 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle