Hengen voimalla

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnan Pallokerho saa vieraakseen kovassa nosteessa olevan Helsingin IFK:n. Kerhon valmennusjohdolla on paljon miettimistä, miten monistaa hetkittäin nähdyt onnistumiset. Otteet ovat olleet kuin Hollywood-elokuvasta - et koskaan tiedä mitä saat.

Kuntokäyrät

HPK palasi joulutauolta vauhdikkaasti tyrmäämällä Ässät. Lahden reissulta oli tuloksena maalin tappio lähinnä maalivahti Mika Järvisen loisto-otteiden ansiosta.

- Jos totta puhutaan, Pelicansia vastaan olimme koko ajan jäljessä. Nyt pyritään jälleen samanlaiseen tekemiseen kuin Ässiä vastaan, kertoo HPK:n valmennusryhmään kuuluva Pasi Arvonen.

Nuori puolustaja Lauri Kärmeniemi nyökkäilee Arvosen vieressä.

- Ässiä vastaan lähdettiin heti alusta alkaen pelaamaan kuten kuuluu. IFK:n pitäisi ainakin sytyttää vastustajana pelaajat ja yleisön, Kärmeniemi uskoo.

IFK:n otteet ovat olleetkin paitsi värikkäitä, myös tuloksellisia. Viimeisestä yhdestätoista pelistä joukkue on kerännyt kolmen pisteen voiton yhdeksän kertaa. Hyvän jaksonsa ansiosta vieraat ovat nousseet sarjassa viidenneksi.


Petteri Wirtanen johtaa IFK:n hyökkäystä.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Ratkaisun paikat

HIFK joutuu jatkamaan yhä ilman kolmea tähtihyökkääjäänsä, kun Granlundin veljekset pelaavat nuorten MM-kisoja, ja Ville Peltonen on loukkaantuneena. Vieraiden menoa poissaolot eivät ole silti haitanneet.

- HIFK:n menestys kertoo ennen kaikkea laajasta materiaalista. Kun pelaajia on poissa, on toisilla miehillä tilaa kantaa vastuuta, Arvonen näkee.

Edellisiin otteluihin ykkösketju on koottu Petteri Wirtasen ympärille, laidoilla Kimmo Kuhta ja nuori Aki Kivelä. Alkukauden nukuksissa ollut Kim Hirschovits on päässyt näyttämään taitojaan Janne Pesosen ja Eero Somervuoren keskellä ja on ollut aivan toinen mies kuin syksyllä.

HIFK:n valmentaja Petri Matikainen on omiaan puhaltamaan joukkueeseen tunnetta, ja HPK:n tulee löytää harvoin kukkinut pelihuumorinsa jaksaakseen kuluttavalla pelityylillään taistella pelillisesti selvästi edellä olevaa vastustajaa vastaan. Muutoin lopputulema on samanlainen kuin Lahdessa.

Kokoonpanot

HPK pelaa pitkälti samalla kokoonpanolla kuin Pelicans-ottelussa. Teemu Rautiainen palaa sairastuvalta Alex Lavittin kentälliseen, ja Kari Sihvonen siirtyy Ville Hämäläisen viereen. Jan-Mikael Juutilainen pelaa nelosketjun vasemmassa laidassa, eli Jaakko Turtiainen putoaa kokoonpanon ulkopuolelle.

Maalilla aloittaa Järvinen, vaikka HPK saakin sairastuvalta Mikko Tolvasen takaisin. Loukkantuneina ovat edelleen Marek Zagrapan, jonka odotetaan palaavan kokoonpanoon ensi viikolla, sekä Juuso Honka. Scott Barney ei HPK:n paidassa näillä näkymin enää pelaa.

- Pallo on seurajohdolla, jolta voi kysyä kommentteja. Valmennuksen mielipide on jo tarpeeksi kauan tuotu esiin, Arvonen kuittaa.

HIFK:lta on sivussa nuorten maajoukkuemiesten lisäksi loukkaantuneet Ville Peltonen, Turo Järvinen, Erkki Rajamäki ja Juuso Riksman. Markus Kankaanperän paluusta kaukaloon ei ole tarkkaa tietoa. Pelikiellossa ollut Siim Liivik on jälleen pelikelpoinen, mutta pakeista Ilari Melart on vuorostaan kurinpidollisista syistä katsomossa. Kankaanperälle olisi siten käyttöä, tai paikkaaja on haettava joukkueen syvistä riveistä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Niko Nieminen 4 3 7
2.Alex Leavitt 1 4 5
3.Janne Laakkonen 1 2 3
4.Arsi Piispanen 3 0 3
5.Marko Tuulola 1 2 3
HIFK M S P
1.Daniel Fernholm 0 6 6
2.Petteri Wirtanen 2 3 5
3.Eero Somervuori 2 3 5
4.Janne Pesonen 3 2 5
5.Kimmo Kuhta 0 4 4

» Lähetä palautetta toimitukselle