HIFK:lle makea voitto Hämeenlinnasta

LIIGA / Raportti
Hämeenlinnan kiekkoilta tarjosi runsaslukuiselle yleisölle erinomaisen jääkiekkonäytöksen. Ottelun jälkeen hyvän ottelun sijasta suurimmaksi puheenaiheeksi nousi tuomarit.

Kotijoukkueen leirissä oli ottelun jälkeen kireät tunnelmat. Toisen erän loppuun asti tiukasti maalittomana pysynyt ottelu ratkesi isäntien kahteen peräkkäiseen kahden miehen alivoimaan.

Ensimmäisen isännät kestivät, mutta toista ei. Ensiksi Kimmo Kuhta täräytti keskeltä sektoria kiekon ohi hölmistyneen Mikko Tolvasen ja heti perään HIFK:n ylivoima tuotti jälleen tulosta, kun Janne Pesonen nosti rystyltä kissapedot 0-2-johtoon.

Itse maalit tulivat tekemällä, mutta ylivoimaan johtaneet rangaistukset aiheuttivat keskustelua. Avausmaalia edeltävä rangaistus vihellettiin Jukka-Pekka Laamaselle, kun kultakypärä joutui rikkomaan karkuun potkinutta helsinkiläispelaajaa. Tilannetta edelsi paikallaolleiden mielestä selkeä paitsio.

- Se on käsittämätöntä, että täällä on ammattilaisia ja maailmanmestareita, mutta silti tähän sarjaan ei saada pelaajien tasoisia tuomareita. Illasta toiseen karmeita tuomarivirheitä, eikä tänään kestetty sitä toista kahden miehen alivoimaa. Kiekko paitsiossa olevalle miehelle ja Laamanen jäähylle, isäntien apuvalmentaja Petteri Hirvonen manasi ja jatkoi.

- Kyllästyttää se, että seuraavana päivänä erotuomaritarkkailija soittaa ja kertoo, että koettiin vääryyttä. Ei se enää siinä vaiheessa lämmitä. Luulisi, että ne työharjoittelupaikat olisi jossain muualla. Tämä ei ole pelaajien kunnioittamista.

Vieraiden apuvalmentaja Antti Pennanen näki tilanteen hieman toisin kuin Hirvonen, mutta ei ollut kovinkaan halukas kommentoimaan tapahtunutta.

- Annetaan olla ja mennään eteenpäin. Ehkä siinä tuli muutama jäähy meillekin vähän helposti, HIFK-luotsi tyytyi toteamaan.

- Olen samaa mieltä. Sieltä tuli ihan selvä paikkaus kolmanteen erään. Kousan jäähy oli ihan selkeä hyvitys, että mekin päästäisiin pelaamaan kahden miehen ylivoimaa, Hirvonen huikkasi sivusta.

Hyvin pelannut ritariryhmä myös tarttui tilaisuuteensa ja teki kolmannesta erästä trillerin. Kahden miehen ylivoima tuotti tulosta, kun Alex Leavitt malttoi mielensä ja löysi keskeltä HIFK:n alivoimakolmikkoa Marko Luomalan. Laitahyökkääjä pommitti suoraan syötöstä isännät maalin päähän.

- Kyllä mä odotin, että sieltä saattaa meille tulla jäähyjä, mutta ihan tuollaista en odottanut. Tuomarit yrittävät kentällä parhaansa niin kuin mekin, joten siihen on turha keskittyä sen enempää, voittomaalin iskenyt Pesonen ruoti ottelun jälkeen


Pesonen namutteli vieraille kolme pistettä.

Kissapedot kasvuvaiheessa

Kokonaisuudessa helsinkiläiset pelasivat mallikkaan ottelun. Mestareiden kone on lähtenyt yskähdellen käyntiin, mutta torstai-illan huumassa joukkue selvitti myös vaikeat vaiheet. Kolmannessa erässä vieraiden ote katosi ja isännät saivat selkeän otteen kenttätapahtumista. Siitäkin huolimatta HIFK pystyi pelaamaan minuutit kellosta melko kylmäpäisesti, mikä tyydytti myös valmennusta.

- Meillä tapahtuu tässä kasvamista. Ei olla voitettu paljon pelejä, joten tiukassa paikassa pelaaminen teki meille erittäin hyvää, Pennanen hykerteli.

Tasakentin vääntö oli kovaa, eikä kunnollisia maalipaikkoja siunaantunut juuri kummallekaan joukkueelle. Pelin juoni oli alusta asti selvä; HIFK tekee pelin ja HPK iskee vastaan. Varsinkin Mikael Granlundin ympärille koottu ykkösnyrkki oli alati liukas, vaikka tuloksellinen anti jäikin laihaksi. Pesosen mukaan vierailijat osasivat odottaa vaikeaa iltapuhdetta.

- HPK on varmaan yksi tämän hetken kuumimmista joukkueista. Kyllä me tiedettiin, että vastassa on kurinalainen joukkue. Välillä tulee sellaisia iltoja, että peli ratkeaa vasta ottelun loppuhetkillä. Me pystyttiin hyvin puolustamaan kolmas erä ja saatiin loistavat vieraspisteet, maaliruisku iloitsi.

Sarjataulukon hännillä edelleen majailevan ritariryhmän ei pidä hävetä esitystään. Kahdessa viikossa illasta toiseen itseään polveen ampuva joukkue on tehnyt hämmästyttävän ryhtiliikkeen. Tyhmät jäähyt ovat vähentyneet, puolustuspeli on kurinalaisempaa, maalivahtipeli toimii ja viisikko pelaa jatkuvasti pelin sisällä. Itse peliin Petteri Hirvonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen ja syystäkin.

- Tänään nähtiin hyvä jääkiekko-ottelu. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin hyvin.

Lauantaina HPK yrittää jaktaa nousukauttaan KalPan vieraana, kun taas HIFK pelaa seuraavan kerran vasta tiistaina. Silloin kissapetojen vieraaksi saapuu pirteästi kautensa aloittanut Ässät.

» Lähetä palautetta toimitukselle