Koivisto voittajana maalivahtien taistossa

LIIGA / Raportti
Tiistaina Bluesille jatkoaikapisteet ratkaissut Tommi Huhtala ratkaisi jälleen voiton joukkueelleen, kun Blues kaatoi sarjakärki KalPan jännittävien vaiheiden jälkeen.

Blues ratkaisi ottelun hyväkseen 24 sekuntia ennen päätössummeria. Camilo Miettinen ja Tommi Huhtala taistelivat tiensä kulmauksesta maalille parin kiekonsiirron jälkeen, ja Huhtala ratkaisi sinipaidoille voiton toisessa ottelussa peräkkäin. 3400-päinen, mutta äänekäs kotiyleisö ja Bluesin jäällä ollut viisikko juhlivat vapautuneesti.

Molemmat päävalmentajat kehuivat ennen kaikkea joukkueidensa aitoa voitontahtoa ja määrätietoisuutta päätöserässä.

– Tyytyväinen olen tästä voitosta, mutta paljon on parannettavaa ja toivottavasti saadaan peliä vielä paremmaksi. Tänään oli hyvä malliesimerkki vastassa, ei KalPa sattumalta sarjaa johda, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki tuumi ottelun jälkeen.

Niin Bluesilla kuin KalPallakin oli omat hetkensä vauhdikkaassa kolmannessa erässä.

– Molemmilla oli tosi kova halu voittaa [päätöserässä]. Harmittava takaiskumaali lopussa. Näitä valitettavasti välillä käy, kun tätä peliä pelataan. Äärettömän tyytyväinen olen kuitenkin meidän tekemisestä ja työnteosta, Blues oli vaan tänään piirun verran parempi, KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola summasi.

Bluesilla väkevä alku

Kotijoukkue Blues tuli peliin kovaa kärkenään vahvasti pelin KalPa-päätyyn painanut kolmosketju, jonka keskushyökkääjä Joni Töykkälä taisteli kiekon sisään kolmannella peliminuutilla. Erän puolivälin paikkeilla Kristian Kuusela pääsi yrittämään maalia Ville Lajusen laukauksen paluukiekosta, mutta fantastisen alkukauden torjunut Ari Ahonen venytti patjansa eteen. KalPan tehotrio Sakari SalminenMatti KuparinenTuomas Kiiskinen piti toisessa päässä Petri Koiviston työllistettynä, mutta myös Blues-vahti jatkoi loisto-otteitaan.

– Pelivalmius on parantunut selvästi. Ollaan saatu nyt maalejakin pelien alussa, Marjamäki hymyili.


Tästä se riemu repesi.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

– Pelin alku oli meille nihkeä. Blues tuli lujaa, tiedettiin kyllä se mutta valmistautuminen ja pelin lähtö ei mennyt oikein nappiin, Tuokkola sanoi.

Toisessa erässä Blues jäähyili, ja KalPan kova yrittäminen palkittiin lopulta. Pitkään näytti siltä, että vieraat eivät olisi päässeet tolppaa lähemmäksi, mutta lopulta Salminen sai kauniin siirtelyn päätteeksi kunnian laittaa kiekon maaliin.

– Ammuttiin itseämme jalkaan toisessa erässä jäähyilemällä. Milloin laitettiin kiekkoa katsomoon ja milloin osui maila vastustajaa naamaan, Marjamäki sanoi.

KalPa pysyi niskan päällä, mutta Koivisto ja Blues-puolustus kestivät kuopiolaisten myllytykset.

– Toisessa erässä luotiin maalipaikkoja riittävä määrä siihen, että olisi pitänyt saada useampi maali aikaiseksi, KalPan Tuokkola harmitteli.

Kaukalossa erinomaisesti vaikeiden aikojen keskellä suoriutunut Blues harjoittelee vielä huomenna, mutta viettää sitten vapaata viikonloppua. KalPan pelit jatkuvat lauantaina HPK:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle