Myrskyn jälkeen

LIIGA / Ennakko
Lahden kohuottelun jälkeen Helsingissä palataan arkeen, kun HIFK saa vieraakseen HPK:n. HIFK joutuu selviytymään ottelusta ilman toimitsijakiellossa olevaa päävalmentajaa Petri Matikaista.

Kuntokäyrät

HIFK on kauden pisimmässä voittoputkessaan, kun se on korjannut täydet pisteet kolmessa viime ottelussa. Kyytiä ovat saaneet SaiPa ja Pelicans sekä kotona että vieraissa.
Voitoista huolimatta HIFK:n esitykset eivät vakuuta. Perusviisikkopeli on ontuvaa eivätkä puolustajat pysty tukemaan riittävästi hyökkäyksiä.

Helsinkiläisten kannalta positiivista on, että kakkosketju on viime peleissä osoittanut heräämisen merkkejä eikä joukkue ole pelkästään Mikael Granlundin johtaman ykkösketjun varassa.


HIFK vei joukkueiden edellisen kohtaamisen niukasti 2-1.

Surkean alkukauden pelannut HPK käänsi kurssiaan marraskuun alussa, ja se voitti neljä ottelua peräkkäin.

Voittoputki katkesi viime torstaina, kun Tappara voitti HPK:n niukasti kotonaan. HPK palasi kuitenkin heti lauantaina voittokantaa kaatamalla TPS:n jatkoajalla 3-2. Voittomaalin laukoi hieman onnekkaasti Matias Porseland.

Ratkaisun paikat

HIFK:n osalta avainasemassa on keskittyminen itse peliin Lahden joukkotappelun ja sitä seuranneen mediamylläkän jälkeen.

HPK on puolestaan usein laittanut punanutut tiukoille, vaikkakin kauden ensimmäinen kohtaaminen kuukausi sitten päättyi HIFK:n niukkaan 2-1-voittoon Hämeenlinnassa.

Kokoonpanot

HIFK ilmoitti tiistaina tehneensa loppukauden mittaisen sopimuksen saksalaisen Dennis Endrasin kanssa. Veräjänvartija saapuu Suomeen vasta keskiviikkona, joten maalinsuulla nähdään mainiosti pelannut Mika Norja. Kylmäpäinen ja rauhallinen Norja päästi SaiPaa ja Pelicansia vastaan 66 laukauksesta selkänsä taakse vain yhden kiekon.

Lonkkavaivaisen ykköstorjuja Juuso Riksmanin lisäksi HIFK:sta puuttuvat loukkaantuneet Markus Kankaanperä ja Turo Järvinen sekä Lahden joukkotappelusta pelikieltoa saaneet Siim Liivik, Eetu Pöysti, Robert Nyholm ja Mikko Kurvinen. Katsomon puolella viime kierrokset ollut Kim Hirschovits palannee kokoonpanoon pelikieltojen johdosta.

HPK:n riveistä puuttuvat todennäköisesti edelleen katsomon puolella viihtyvä Scott Barney, ristisidevammaa poteva Mikko Tolvanen, Juuso Honka ja Marek Zagrapan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Mikael Granlund 6 2 8
2.Janne Pesonen 2 4 6
3.Ville Peltonen 3 3 6
4.Markus Granlund 1 4 5
5.Kimmo Kuhta 1 4 5

» Lähetä palautetta toimitukselle