Sarjakärki saapuu Espooseen

LIIGA / Ennakko
SM-liigan piikkipaikalla porskuttava KalPa hyökkää tiistaina Tapiolaan. Kohtaaminen on Bluesin ja KalPan kauden ensimmäinen.

Kuntokäyrät

Blues hävisi viikonloppuna kahdesti TPS:lle, ja espoolaisten peli ailahteli pahemman kerran. Vaihtelevin tuloksin läpi syksyn edennyt Blues palasi kuitenkin voittokantaan tiistaina, kun se haki hienon taisteluvoiton Porista.

KalPalla on yhdeksästä viime ottelustaan voittanut kahdeksan. Viime viikolla sille sattui kaksi heikompaa ottelua. Ensin tiistaina kuopiolaiset ottivat Ari Ahosen nappipelin ansiosta nihkeän 1-0-voiton Ilveksestä, ja perjantaina KalPa jäi täysin Kärppien jalkoihin, mikä katkaisi kuuden ottelun voittokulun. Savon jätti nousi kuitenkin nopeasti jaloilleen ja sillä on allaan kaksi vakuuttavaa 4-1-voittoa.


Viime kauden keskinäiset olivat sähköisiä.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Liigan paras vierasjoukkue saapuu Espooseen ansaittu ennakkosuosikin viitta harteillaan. Kiekon kontrollointiin nojaavilla kilpipaidoilla on viimeisenä lukkonaan alkukauden paras maalivahti Ari Ahonen, jonka ohittaminen on kova haaste Bluesin heikosti maaleja sylkeneelle hyökkääjistölle. KalPan tulikuuma ykkösnyrkki Sakari SalminenMatti KuparinenTuomas Kiiskinen sen sijaan tulee aiheuttamaan tuskallisia hetkiä kotijoukkueen puolustukselle. Kolmikko on tehtaillut yli kolmasosan joukkueensa maaleista.

Kokoonpanot

Bluesilta sivussa ovat tutusti ainakin pitkäaikaispotilaat Valtteri Virkkunen ja Matti Järvinen. Siniset ovat pyörittäneet pientä rotaatiota, ja Miro Aaltosen tilalle kolmosketjuun on mahdollista laittaa esimerkiksi Jere Sallinen tai Roope Ranta.

KalPalta sivussa ovat Sami Kapanen, Jussi Timonen, Tommi Jokinen ja Jyri Junnila.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Ville Varakas 1 3 4
2.Tommi Huhtala 3 1 4
3.Jari Sailio 0 2 2
4.Jani Hakanpää 0 2 2
5.Ville Lajunen 0 2 2
KalPa M S P
1.Sakari Salminen 4 2 6
2.Matti Kuparinen 1 4 5
3.Marko Kauppinen 0 3 3
4.Kalle Kerman 1 1 2
5.Tommi Miettinen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle