Porilaistähdet kohtaavat

LIIGA / Ennakko
Jesse Joensuulle ei ole löytynyt pysäyttäjää.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
SM-liigakiekko palaa viikon tauon jälkeen takaisin Poriin, kun Ässät saa vieraita Kuopiosta. Porilaisyleisölle tarjotaan mielenkiintoista seurattavaa, kun hurjalla pistetahdilla porskuttava ässäkasvatti Sakari Salminen johdattaa KalPan Isonmäen jäälle.

KalPan otteet ovat olleet suhteellisen tasaisia, mutta eivät erityisen loistokkaita. Ennen perjantain Lukko-tappiota kilpirinnat olivat keränneet pisteitä yhdeksästä perättäisestä ottelusta, joista viisi oli mennyt jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun.

Ässien peli on piristymässä. Viime viikolla patapaidat katkaisivat tappioputkensa heikon Ilveksen kustannuksella ja perjantain ottelussa porilaiset päihittivät HIFK:n selvästi lukemin 4-1, kun Stephen Dixonin johtama kentällinen teki tuhojaan.

Ässät on ollut viime kausina kilpipaidoille hankala vastus. Kuopiolaiset ovat onnistuneet päihittämään porilaiset vain kertaalleen kahden viime kauden aikana. Myös tämän kauden avauskamppailu päättyi patapaitojen vierasvoittoon Kuopiossa.

Joensuu tai Armia - vai sittenkin Salminen?

Jesse Joensuu, Joel Armia ja Sakari Salminen lienevät tämän hetken tunnetuimmat porilaiskiekkoilijat. Ottelun kannalta on ratkaisevaa, kuka kolmikosta on vireessä. Salmisen ja Armian vahvuudet ovat kaikkien tiedossa; pelipäivän osuessa molemmat laiturit ovat täysin pysäyttämättömiä.

Armian lisäksi patapakassa tuikkii NHL:n työsulun vuoksi toinenkin porilaistähti. Joensuu ei ole pelaajatyypiltään varsinainen pisteidentekijä, mutta luo ylivertaisella fyysisyydellään itselleen ja ketjukavereilleen tukun maalipaikkoja. Voimahyökkääjä on jo kerännyt tällä kaudella peräti 18 pistettä.

Yksilöiden vireeseen saattaakin ratketa lauantain kamppailu, sillä molemmilta joukkueilta löytyy hyökkäyspäästä erityistä taitoa. Varsinkin Ässien peli on viime otteluissa nojannut vahvasti yksilöiden henkilökohtaisiin suorituksiin, kun patapaitojen organisoitu hyökkäyspelaaminen on ollut kadoksissa.

KalPan ongelma perjantain Lukko-ottelussa oli hyökkäyspelaaminen. Joukkue ei päässyt maalipaikoille, vaan yritykset tyrehtyivät viimeistään punaviivalla. Todellisia maalipaikkoja kuopiolaisilla oli ottelussa vain kourallinen.

Ottelussa nähdään myös kahden hyvävireisen maalivahdin kohtaaminen. Patavahti Antti Raanta on torjunut läpi kauden vakuuttavasti, kun taas KalPan maalinsuulla Mikko Koskinen on löytänyt viime kierroksien aikana huippuvireen. Perjantain Lukko-ottelussa Koskinen piti kuopiolaiset mukana voittotaistelussa aina loppuun asti.

Kokoonpanot

Ässien puolustaja Jyri Marttinen on istunut viime ottelut katsomon puolella alaraajavamman takia. Samasta vaivasta kärsii hyökkääjä Sami Lähteenmäki. Ässien tehoketjussa hääräävä Veli-Matti Savinainen sai HIFK-ottelussa kiekon ranteeseen, jonka vuoksi laiturin pelaaminen lauantaina on epätodennäköistä.

KalPan sairaslistan ainoa varma nimi on Jukka Voutilainen. Lisäksi Lukko-pelistä olivat poissa Jukka Hentunen sekä puolustaja Marko Kauppinen.

Seuraa Heitä

Joel Armia #40 | Montreal

Laitahyökkääjä

Nuorukainen on onnistut useasti KalPaa vastaan. Jatkuuko sama kaava tälläkin kertaa?

Craig Smith #15 | Dallas

Laitahyökkääjä

Kanukkisentteri oli huimassa lennossa avausotteluissaan. Löytyykö sama vire Porissa?

Stephen Dixon #17 |

Keskushyökkääjä

Tehot 1+6 kahdessa viime ottelussa kerännyt hyökkääjä on noussut pistepörssin kärkikahinoihin. Jatkuuko tehoilu myös KalPaa vastaan?

Artturi Lehkonen #62 | Colorado

Laitahyökkääjä

Huippulupaava nuorukainen aloitti kautensa ennakkoluulottomasti, mutta viime otteluissa tahti on hieman hiipunut. Pääseekö takaisin alkukauden pelivireeseen?

» Lähetä palautetta toimitukselle