Valehteleeko kuntopuntari?

LIIGA / Ennakko
Pystyykö Lukko horjuttamaan liigan kärjen lähellä olevaa Kärppien laumaa?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Vaikka Raksilassa lauantaina kohtaa sarjakolmonen Kärpät ja sarjakymppi Lukko, on luvassa tasainen matsi lähiaikojen virettä katsellessa. Molempia joukkueita vaivaavat muutamat tärkeät poissaolot.

Voitto-tappio-voitto. Lauantaina Oulussa yhteen iskevät hyvin samankaltaisessa nosteessa viime aikoina olleet Kärpät ja Lukko. Molemmilla joukkueilla tekeminen on mennyt eteenpäin, mutta tappioita on sattunut väliin.

Vierasjoukkue Lukolla pelillisellä puolella riittää kuitenkin vielä tekemistä. Pelitapa ei toistu vielä luontaisesti ja virheitä tapahtuu erityisesti kiekolla pelattaessa. Myös puolustuksessa miehet hukkuvat liikaa ja kävelytie maalille on tarjolla vielä liian usein.

Kärpillä pullat ovat puolestaan hyvin uunissa. Joukkue on saanut peräpäänsä tiiviiksi ja hyökkäyksessä joukkue pystyy luomaan illasta toiseen tarvittavia maalimääriä voittoja varten. Muutamissa otteluissa viimeistely on ollut nihkeää, mikä on vienyt pisteitä pois.

– Pikku hiljaa peli on mennyt koko ajan eteenpäin. Tietysti kuuma ykkösketju on tehnyt paljon maaleja meille. Nyt saivat onneksi kolmen pelin orastavan putken poikki, sanoi oululaisten päävalmentaja Hannu Aravirta Pelicans-ottelun jälkeen viitaten samalla Ivan Humlin, Kyle Turrisin ja Juha-Pekka Haatajan muodostamaan yhdistelmään.

Pahoja poissaoloja, iloisia onnistumisia

Lukko sai edelliseen otteluunsa mukaansa jälleen tanskalaissentteri Frans Nielsenin, joka toi heti lisää virtaa myös ketjukaveri Mikkel Bødkeriin. Ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand puolestaan katkaisi 16 ottelun mittaisen kuivan putkensa torstaina.

– Se oli tärkeä maali hänelle ja tärkeä meille. Paine kasvaa vääjäämättä, kun tehoja ei tule, muistutti Lukon päävalmentaja Risto Dufva raumalaisten KalPa-ottelun jälkeen.

Myös Kärppien kohdalla edellinen ottelu tuotti itseluottamuksen kannalta tärkeitä onnistumisia. Oululaisten riveissä lisää vastuuta loukkaantumisten myötä saanut hyökkääjä Mika Halava ohjasi SM-liigauransa avausmaalin Pelicansia vastaan.

Torstain ottelu Lahdessa oli oululaisten kannalta myös ikävä, sillä Ville Mäntymaa koki kovia Ilkka Pikkaraisen taklauksen jälkeen. Mäntymaa menetti tilanteessa tajuntansa ja heräsi vasta matkalla kohti sairaalaa.

– Aivotärähdys pitää hänet sivussa harjoittelusta ja peleistä, edessä on useiden viikkojen pelitauko. Tärkeintä oli, että pään tai kaularangan osalta ei löytynyt kuvauksissa mitään hälyttävää, sanoo Kärppien lääkäri Jukka Tikanto seuran verkkosivuilla.

Mäntymaan lisäksi oululaisilta sivussa ovat puolustajat Mikko Lehtonen ja Oscar Eklund, sekä hyökkääjät Jari Viuhkola, Tomas Plihal, Joonas Donskoi, Juho Keränen, John Norman ja Tomi Körkkö.

Lauantain ottelussa Lehtosta ja Mäntymaata paikkaavat Mikko Niemelä ja Vladimir Eminger.

Lukon sairastuvalta löytyvät alkukauden tehomies Jussi Pesonen ja vielä hetken sivussa oleva Petri Koskinen.

Seuraa Heitä

Charles Bertrand #9 | ERC Ingolstadt

Laitahyökkääjä

Kauan sai odottaa ja sitten napsahti. Putoaako apina klassisesti pois selästä vai nähdäänkö Raksilassa vain peruspuurtamista? Bertrandilla on taitoja pisteiden tekoon, avaako onnistuminen peliä?

Philip Larsen #36 | Salavat Julajev

Puolustaja

Viimeisimmissä peleissä Larsen on vaipunut hieman pimentoon. On kuitenkin kiekollisena pakkina liigan ehdotonta eliittiä. Lukko tarvitsee tiukasti Larsenilta onnistumisia, tuleeko niitä?

Kyle Turris #8 |

Keskushyökkääjä

Turris on hyvällä asenteella mukana pelistä toiseen. Ei laiskottelua, vaan raakaa työtä. Hukkaa kuitenkin liikaa tekopaikkoja. Joko sihti parantuu ja kudit osuvat tolppien väliin?

Jason Demers #55 |

Puolustaja

Demers on Kärppien puolustuksen todellinen ykkösnimi. On hirvittävän monipuolinen, taitava kiekon kanssa ja pelisilmää löytyy. Demersin otteiden yksityiskohtia kannattaa seurata mielenkiinnolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle