Sulkeutuuko ympyrä?

LIIGA / Ennakko
Onko Ässillä taas aihetta juhlaan?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Isonmäen tiistai-illassa kohtaavat joukkueet, joiden suunnat sarjataulukossa osoittavat vastakkaisiin päihin. Ässät on matkalla suoraan pudotuspelipaikkaan, kun taas KalPa on vajonnut sarjataulukon seitsemännelle sijalle.

Tammikuun 26. päivä käynnisti yhden tämän kauden upeimmista suorituksista. Tuolloin Stephen Dixonin myynyt ja pari päivää sitten JYPille nollilla hävinnyt Ässät kävi hakemassa jatkoaikavoiton sarjan kärkijoukkueisiin kuuluneesta KalPasta. 

Kuukausi tästä eteenpäin, eikä porilaisten voittovire ole tyrehtynyt. Perättäisiä voittoja on jo kymmenen kappaletta. Kilpipaitojen vire sitä vastoin on ollut laskusuunnassa. Joukkue on hävinnyt kolme viimeistä ottelua, ja varsinkin kotikaukalossa otteet ovat olleet karmaisevia.

On selvää, että patapaitojen voittoputki katkeaa jossain vaiheessa. Ässät kasvatti voittoputkensa kaksinumeroiseksi murjomalla pahimman vihollisensa vieraskaukalossa lukemin 0-4. Voiton takuumiehinä häärivät Raumalla syrjityt entiset Lukko-pelurit Antti Raanta sekä Eero Elo. Voitto numero kymmenen oli monessa mielessä erityinen.

Nyt vastaan asettuu se joukkue, jota vastaan porilaisten nousu kärkikahinoihin käynnistyi. Joukkue, joka on lauantain tappiollisen HPK-ottelun jälkeen pitänyt pitkiä palavereita. Ihan niin kuin Ässätkin heikoimmalla hetkellään teki.

Jos kyseessä olisi elokuva, patapaitojen voittokierre katkeaisi mahdollisesti tiistaina.

Ääripäät kohtaavat

Tiistain Ässät-KalPa-ottelussa ei kuitenkaan ole kyse elokuvasta, vaan jääkiekosta. Se on kuopiolaisten kannalta harmi, sillä joukkueen esitykset eivät lupaa paljoa. KalPan peli on täysin sekaisin.

Vierasjoukkueen puolustuspää vuotaa ja hyökkäyspelaaminen on mielikuvituksetonta. Vastustajat ovat oppineet, että kovalla karvauksella KalPan pelin rakentaminen ja sen myötä koko pelaaminen saadaan sekoitettua.

Myös kuopiolaisten itseluottamuksessa on kysymysmerkkejä. KalPa-pelureiden selät ovat viime otteluissa suoristuneet takaiskujen jälkeen.

Ässäpelaajien otteet taas ovat täysin vastakkaisia. Joukkue pelaa suurella itseluottamuksella ja ratkaisijoita on useammissa kentissä. Kun Lukko-pelissä patapaitojen ykköstykit Joel Armian ja Veli-Matti Savinaisen johdolla olivat näkymättömiä, taustalta nousi uusia ratkaisijoita.

Pohjana Ässien menestykselle on kuitenkin ollut puolustuspää. Patapuolustus on pitänyt vastustajat poissa pahimmilta maalipaikoilta kiitettävällä tasolla. Jos ja kun vastustaja on päässyt vaarallisimmille paikoille, on SM-liigan tämän hetken kuumin maalivahti Raanta venynyt tarvittaviin torjuntoihin.

Kummankin joukkueen otteissa tulee tapahtua muutos vastakkaisiin suuntiin, mikäli vierasjoukkue aikoo tosissaan kilvoitella pisteistä.

Kokoonpanot

Ässät jatkaa samalla kokoonpanolla kuin lauantain Lukko-ottelussa. Patrik Parkkonen on patapaitojen ainoa nimi sairaslistalla.

Vierasjoukkueelta sivussa ovat Artturi LehkonenJukka Voutilainen sekä kuumeinen Sakari Salminen. Antti Halonen palannee KalPan puolustukseen.

Maalivahdeista Pekka Tuokkola ja Mikko Koskinen pelaavat kumpainenkin yhden länsirannikon kiertueen peleistä. KalPa kohtaa keskiviikkona Lukon Raumalla.

Seuraa Heitä

Janne Kolehmainen #55 |

Laitahyökkääjä

Muiden KalPa-hyökkääjien tulisi ottaa mallia Kolehmaisen suoraviivaisuudesta ja asenteesta.

Joel Armia #40 | Montreal

Laitahyökkääjä

Armia onnistuu usein juuri KalPaa vastaan. Nuorukainen on tällä hetkellä huimassa vireessä, joten kuopiolaispuolustuksella pitänee kiirettä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Joel Armia 1 7 8
2.Veli-Matti Savinainen 4 2 6
3.Shaun Heshka 2 3 5
4.Michael Ryan 0 3 3
5.Mika Niemi 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle