Lentävätkö porilaiset KalPalta karkuun?

LIIGA / Ennakko
Joel Armia pitää vastustajan puolustajat varpaillaan.
Ässien ja KalPan puolivälieräsarjan toinen ottelu pelataan Niiralan montussa. Avauspelissä niukan voiton napanneet satakuntalaiset lähtevät Kuopion peliin hyvistä asemista, sillä Ässät saapuu Savoon lentokoneella.

Ottelusarjan viihdyttävä avauskamppailu oli pudotuspelien arvolle sopiva. Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin paljon tilanteita, hyvää maalivahtipeliä ja sopivasti fyysisyyttä. Kumpikaan joukkue ei antanut kaukalossa tuumaakaan periksi, mutta hienokseltaan hallinnut kotijoukkue nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

Ässien kevään lentokeli on perustunut pitkälti tiiviiseen ja uhrautuvaiseen viisikkopuolustukseen, joka viimeisenä lukkona häärii Antti Raanta. Avauspelissäkin porilaiset blokkasivat paljon KalPan laukauksia ja pitivät savolaiset suurimman osan ajasta pois maalisektorista.

Paljon huonommaksi ei jäänyt KalPakaan. Myös kilpipaitojen viisikko pysyi puolustuspäässä hyvin kasassa, joskin Mika Niemen päätöserässä laukoma voittomaali oli kohtalokas merkkausvirhe. Sen sijaan molemmilla kauden mittaan takkuillut ylivoima oli edelleen tehotonta.

Suurta muutosta pelin yleiskuvaan ei ole luvassa, kun joukkueet kohtaavat torstaina Kuopiossa. Niukkojen marginaalien peleissä kaksinkamppailuvalmius ja maalivahtipeli ovat avainasemassa. KalPan kotietua voi kuitenkin pitää lähes merkityksettömänä, sillä Ässät taittaa Pori-Kuopio -välin lentämällä ja KalPa linja-autolla. Lisäksi KalPa oli runkosarjan ainoa joukkue, joka nappasi matkapeleistään kotiotteluita enemmän pisteitä.

Ässien kokoonpanoon ei muutoksia ole luvassa. KalPan miehistö sen sijaan tuskin säilyy ennallaan, sillä Porissa pelin kesken jättäneen Antti Halosen pelaaminen on epätodennäköistä. Halosen korvaaja löytyy joko Joni Haverisesta tai Juuso Riikolasta. Lisäksi savolaisten reserveistä löytyy keskiviikkona huilanneet hyökkääjät Antti Kerälä ja Jyri Junnila, joten rotaatio voi tuoda pientä hienosäätöä myös hyökkäyspäähän.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Tommi Miettinen 1 2 3
2.Adam Masuhr 2 1 3
3.Sami Kapanen 0 3 3
4.Marko Kauppinen 1 2 3
5.Kalle Kerman 1 2 3
Ässät M S P
1.Michael Ryan 2 2 4
2.Eero Elo 2 1 3
3.Veli-Matti Savinainen 1 2 3
4.Mika Niemi 2 1 3
5.Shaun Heshka 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle