Lukko löysi uuden vaihteen

Jokereiden puolustuslinjat murtuivat Justin Azevedon edessä.
Lukko ja Jokerit jatkoivat puolivälieräsarjaansa Raumalla. Ensimmäisen ottelun tapaan kotijoukkue oli hallitsevampi osapuoli, eikä vierasjoukkueelle annettu suuriakaan mahdollisuuksia. Lukon voittolukemat kirjattiin lopulta maalein 5-2.

Lukko oli otteluun lähdettäessä lähes pakkovoiton edessä. Se ei joukkueen tekemisessä kuitenkaan näkynyt, vaan sinikeltaiset pelasivat kotikaukalossaan parhaan pelinsä pitkään aikaan. Kun lisäksi joukkueen ehdoton tähtihyökkääjä Justin Azevedo oli taas kerran ilmiömäisessä vedossa, voitti Lukko ottelun ansaitusti.

- Lukko oli energinen ryhmä ja teki hyvin töitä kahteen suuntaan. Myöskin viimeistely toimi heillä kovalla prosentilla. Saatiin hyvä muistutus työnteon merkityksestä, ja matka jatkuu taas lauantaina Areenassa, kiteytti illan koitosta vierasjoukkueen päävalmentaja Tomi Lämsä.

- Paljon tehtiin töitä ja oltiin päättäväisiä. Jo päivällä oli joukkuesta aistittavissa määrätty rauha. Numeroilla näissä peleissä ei ole mitään merkitystä, vain voittoja lasketaan. Ansaitsimme mielestäni tämän voiton, mietti illan tapahtumia kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Avauserä oli hyvää pudotuspelikiekkoa kaikin puolin. Vauhtia riitti, taklauksia nähtiin ja kaksi maaliakin merkittiin tilastoihin. Azevedon tekemä avausosuma meni hieman helponnäköisesti jokerivahti Eero Kilpeläisen selän taakse.

Vieraiden tasoitusosumassa hyvää apua tuli Lukon puolustajilta, jotka hukkasivat aloitusvoiton jälkeen kiekon maalin eteen. Näin Semir Ben-Amor sai viimeistellä pudotuspelien toisen osumansa kenenkään estelemättä.

Lukon paketti pysyy kasassa

Toiseen erän alkuun molempien tekeminen muuttui astetta varovaisemmaksi, eikä vastustajalle haluttu antaa ylivoimahyökkäyksiä. Peli aaltoili puoli erää päästä toiseen, mutta maalivahdit olivat ohittamattomia. Paras tekopaikka siunaantui vieraiden Markus Norlundille, mutta kiekko ei löytänyt tietään Lukko-vahti Petri Vehasen taakse.

Teemu Nurmen soolomaalin jälkeen vieraat pääsivät ensimmäistä kertaa kokeilemaan ylivoimapelinsä tehokkuutta. Yritykset olivat kuitenkin ponnettomia, eikä Vehasella ollut hätää maalillaan.

Erän loppupuolella kaksi jokeripelaajaa vihellettiin kakkoselle reilun minuutin välein. Lukko sai näin etsikkoaikansa, eikä jättänyt paikkaansa käyttämättä. Kotijoukkueen kolmas osuma oli komeaa katsottavaa.

Kolmanteen erään vierasjoukkue saapui päättäväisesti ja haki kavennusosumaa vaihto vaihdon perään. Erän seitsemännellä minuutilla Lukko ajoi itsensä yhä enemmän vaikeuksiin ottamalla tyhmän kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta.

- Ei meillä kurittomuutta joukkueessa ollut. Selkään lyönti on aina lyöjän vika, mutta mitään rajoja me emme ylittäneet missään vaiheessa, kommentoi Dufva kotijoukkueen saamia kaksiminuuttisia.

Mutta kuten ennenkin tällä kaudella on käynyt, Azevedo karkasi taas kerran alivoimalla puolittaiseen läpiajoon tehden illan kolmannen osumansa.

Erän puolivälin jälkeen kotijoukkueen nelosketju joutui pahan pyörityksen kohteeksi, ja vierasjoukkue pääsi kaventamaan helpohkosti.

- Pientä kiriä saatiin aikaiseksi, mutta sitten tuli niitä tyhmiä jäähyjä, ja homma oli siinä, murehti Lämsä omiensa otteita päätöserän loppuhetkillä.

Sarja on nyt tilanteessa 1-1 ja seuraava koitos otellaan tulevana lauantaina Helsingissä.