Dixonit vai Kupariset?

LIIGA / Ennakko
Viime kauden koreografiat olivat näyttäviä
Kuva © Teemu Soini teemu.soini@jatkoaika.com
Kuopiossa kohtaavat edellisellä kierroksella maalinteon kanssa tuskailleet joukkueet, kun KalPa isännöi Ässiä. Löytyykö apu tehottomuuteen tutuista nimistä vai nousevatko uudet vastuunkantajat esiin?

KalPan kausi on ollut vaihteleva. Kuudesta ottelusta puolet on päättynyt kilpipaitojen täyteen pistepottiin, mutta kolmesti tuloksena on ollut pyöreä nolla. Ässät aloitti kauden kahdella puhtaalla voitolla, jonka jälkeen saldo on ollut tappiot Kärpille ja HIFK:lle sekä voitto HPK:sta.

Joukkueet löytyvätkin sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta, joskin torstain kotijoukkueella on yksi ottelu enemmän pelattuna. Lähihistorian valossa Ässät on ollut kuopiolaisille hankala vastus. Kahden viime kauden aikana KalPa on kyennyt kellistämään porilaiset vain kertaalleen kotikaukalossaan.

Avauspelaaminen tarkkailun alle

KalPan murheenkryyni on ollut otteluihin valmistautuminen. Usein savolaisten päivän vireen on voinut havaita heti ensimmäisestä vaihtokierroksesta. Osin vaillinaisen keskittymisen takia joukkueen avauspeli on ollut monesti sekaisin, eivätkä ajoitukset hyökkäyksiä käynnistettäessä ole olleet kunnossa.

Tiistain vierasottelussa Bluesia vastaan KalPa oli terävä alusta saakka, mutta pari henkilökohtaista virhettä ja Bluesin ylivoimamaalit olivat kuopiolaisille liikaa. Kokonaisuudessaan Espoon peli oli lopputuloksesta huolimatta KalPalle lupauksia herättävä, sillä tällä kertaa joukkueen hyökkäyksien rakenne oli kunnossa.

Ässienkin ongelmat ovat olleet samansuuntaisia. Edellisessä pelissä HIFK:ta vastaan patapaitojen avauspelaaminen oli todella heikkoa. Joukkue sortui paineen alla hätäisiin ratkaisuihin ja avaava syöttö ei tahtonut löytää pelikaverin lapaa.

Avauspelaamisen kangertelusta huolimatta joukkue kykeni luomaan voittoon tarvittavat määrät maalipaikkoja, mutta tällä kertaa ruuti oli märkää. Samaa voi sanoa myös KalPan vierailusta Espoossa. Maalipaikkoja riitti, mutta ratkaisijat olivat hukassa.

Maalintekoon kaivattaisiin leveyttä

KalPalta sivussa ovat kakkosketjun laidoilla alkukauden viilettäneet Sami Kapanen ja Jukka Voutilainen. Antti Kerälän johtamassa ketjussa pelasivatkin Espoossa Kalle Kerman ja Toni Kallela. Koostumus sai painopisteen usein Bluesin päätyyn, mutta maalipaikoista huolimatta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Savolaiset ovatkin tuloksellisesti olleet liikaa ykkösketjun varassa. Matti Kuparisen ketju järjesti Espoossa KalPan molemmat maalit. Sentteri viimeisteli yhden ja laituripari Sakari Salminen-Artturi Lehkonen kirjasivat kaksi syöttöpistettä mieheen.

Ässien puolelta Stephen Dixonin johtama ketju on noussut Jesse Joensuun saapumisen jälkeen patapaitojen syömähampaaksi. Kaksikon Dixon-Joensuu ohella tulosta voi odottaa aina vaaralliselta Joel Armialta, jolla tosin on edelleen taipumusta kikkailla tehokkuuden kustannuksella.

Ässien riveistä Kuopion reissun joutuvat jättämään väliin Tommi Taimi ja Aki Uusikartano. KalPalta jo mainitun konkarikaksikon lisäksi puuttuvat Jasse Ikonen ja Jussi Timonen.

Seuraa Heitä

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Dixonin ja Joensuun kanssa pelannut laituri ei ole ollut ketjukavereidensa tasolla. Viidessä pelissä saaliina vain yksi syöttöpiste. Aukaako maalitili Kuopiossa?

Toni Kallela #93 |

Laitahyökkääjä

Viime vuoden A-nuorten pörssirohmu on saanut loukkaantumisten myötä näyttöpaikan kuopiolaisten kakkosketjusta. Pirteät otteet eivät kuitenkaan ole vielä realisoituneet pisteiden muodossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle