HPK taisteli pisteet HIFK:lta

LIIGA / Raportti
Eric Fehr valmiina ampumaan kiekon maaliin voittomaalikilpailussa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnan Pallokerhon voittoputki kasvoi jo neljän ottelun mittaiseksi, kun se kukisti 5015 katsojan edessä Helsingin IFK:n voittomaalikilpailuun asti venyneessä ottelussa. HIFK hallitsi ottelua lähes täydellisesti kaksi erää, mutta HPK-vahti Mika Järvisen ansiosta Pallokerho pysyi pelissä mukana. Lopulta kotijoukkue tasoitti ottelun, kun peliaikaa oli jäljellä enää vain 43 sekuntia.

Hallinnasta huolimatta HIFK ei vielä avauserässä kyennyt vaarallisia maalipaikkoja luomaan. Kotijoukkue siirtyi reilun vartin pelin jälkeen johtoon, kun Tuomas Vänttinen laukoi rystypuolelta ja kiekko lirahti hieman helpohkosti HIFK-vahti Mika Norjan kainalosta maaliin.

Toisessa erässä HIFK siirtyi täysin ansaitusti 2-1-johtoon, kun ensin Ville Varakkaan lämäri upposi tolpan kautta maaliin ja vain pari minuuttia myöhemmin Toni Söderholmin laukaus yllätti maskissa olleen HPK-vahti Mika Järvisen. HIFK:lla oli toisessa erässä useampikin paikka kasvattaa johtoaan ja ratkaista ottelu, mutta Järvinen oli maalillaan hyvässä vireessä ja piti kotijoukkueen pelissä mukana.

Loppukirillä voittoon

Kolmannessa erässä HPK hallitsi peliä, josta kertoo myös se, että Järviselle kertyi koko erässä vain yksi torjunta. Kotijoukkueen sinnikkyys palkittiin vain 43 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppumista, kun Aleksi Laakson laukaus painui vastustamattomasti HIFK-maaliin.

Jatkoajalla HIFK:lla oli mahdollisuus ratkaista ottelu ylivoimalla, mutta hyvin taistellut kotijoukkue kesti petopaitojen pyörityksen. Voittomaalikilpailussa ratkaisevan maalin teki kotiyleisön riemuksi HPK:n kanadalaisvahvistus Eric Fehr.

Tappiosta huolimatta HIFK-valmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen ja näki valoa tunnelin päässä.

- Ensimmäiset 40 minuuttia oltiin niskan päällä ja ansaitusti johdettiinkin. Ollaan kyllä tosi tyytyväisia meidän ilmeeseen. Koneesta otettiin kaikki irti ja se miten me nyt ollaan tällä kaudella pelattu, niin tämä oli selvästi ehjin esitys, Pennanen kommentoi.

- Lopussa tietenkin, kun kovilla ollaan ja kapealla rosterilla ollaan menty, niin pikkasen bensa loppui ja HPK pääsi peliin mukaan, eikä aivan kestetty loppuun asti. Tosi tyytyväisiä kuitenkin ollaan siihen, miten uudet pelaajat tulivat mukaan ja tässä on uuden alkua HIFK:ssa, uskotaan näin.

HPK-valmentaja Pasi Arvonen oli samoilla linjoilla:

- Ensimmäiset 40 minuuttia oltiin aivan purjeessa. Oma kiekollinen peli ja puolustuspelaaminen olivat aivan vaiheessa koko ajan ja se ei ainoastaan ollut meidän heikkouttamme, vaan HIFK:n hyvyyttä.

- Kolmannessa erässä päästiin hyvin niskan päälle ja saatiin ansaittu tasoitus, kovan pumppaamisen kautta saatiin kaksi pistettä.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään tiistaina. HIFK kohtaa kotiluolassaan sarjakärki JYPin ja HPK matkustaa toisessa päässä sarjataulukkoa majailevan Ilveksen vieraaksi Tampereelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle