Työmyyrä-Barkov jäi pisteittä tilaisuuksista huolimatta: ”Minun pitäisi ampua enemmän”

NHL / Haastattelu
Aloitukset oli yksi osa-alue, jolla Aleksander Barkov urakoi.
Kuva © VesaPhoto / Vesa Pöppönen
Aleksander Barkov urakoi toisessa perättäisessä ottelussaan raskaita minuutteja, joista huolimatta hän loi useita maalipaikkoja. Pisteittä jäänyt Barkov myönsi, että laukaisuherkkyyttä olisikin lisättävä.

Aleksander Barkov antautui lehdistön jututettavaksi kaivatusta voitosta tyytyväisenä mutta uupuneena. Raskaita minuutteja torstaina ja perjantaina raatanut työmyyrä myönsikin, ettei energialataus ollut jälkimmäisessä pelissä parhaalla tasolla kuin Global Seriesin ensimmäisessä pelissä.

− Eilen tuntui tietysti paremmalta, mutta eilen pelasinkin aika paljon. Ei ollut ihan niin paljon energiaa, mutta pystyin pelaamaan sillä tasolla, etten ollut kuitenkaan täysin haitaksi joukkueelle, vaatimaton kapteeni selvensi.

Koitos Winnipeg Jetsiä vastaan oli vasta kauden kolmas ottelu, josta Florida Panthers onnistui poistumaan voittajana. Barkov alleviivasikin voiton merkitystä.

−Voitto on aina iso helpotus. Kahta pistettä tarvittiin kipeästi, jotta saisimme itseluottamusta. Nyt koko joukkueella on itseluottamusta ja -varmuutta.

Veteraanimaalivahdin ja joukkueen henkiseen johtajistoon kuuluvan Roberto Luongon paluu maalinsuulle oli Barkovin sanoin keskeisessä roolissa siinä, että joukkue onnistui kairaamaan kipeästi kaivattavat sarjapisteet Jetsin hallinnasta huolimatta.

− Huikean maalivahdin edessä pelaaminen toi varmuutta ja itseluottamusta. Hän puhuu paljon jäällä ja kertoo, mitä tehdä, Barkov luonnehti Luongon kanssa pelaamisen vaivattomuutta.

Panthers-luotsi Bob Boughner oli sekoittanut ketjukoostumuksia perjantain otteluun, minkä myötä Barkov löysi itsensä nuoren kauden aikana tehokkaasti esiintyneen Mike Hoffmanin kanssa samasta ketjusta.

Jälleen kerran maalin makuun päässyt Hoffman ansaitsikin kehut Panthers-kapteenilta.

− Hoffman pystyi tekemään kiekolla ratkaisuita ja antamaan hyviä syöttöjä. Hän pystyy myös ampumaan laadukkaasti.

Vahvoja otteita sekä hyökkäys- että puolustuspäässä esittänyt Barkov itse jäi kuitenkin ottelussa pisteittä. Maalipaikkoja oli aina tyhjää maalia myöten, mutta ratkaisuksi valikoitui varsin usein syöttö hyvästäkin maalintekoasemasta.

Barkov tiedosti ongelman itsekin.

− Eilen ja tänään minulla oli mahdollisuus laukoa syöttämisen sijasta. Vaikka minulla onkin laidallani Jevgeni Dadonov, joka on aina vapaana, minun pitäisi ampua enemmän luodakseni tilanteita.

− On minun luontoni, että pidän syöttelemisestä. Minun täytyy vain tajuta, etten voi tehdä maaleja, jos vain syöttelen.

» Lähetä palautetta toimitukselle