Otteluraportti: Aleksander Barkovin Panthers vältti Helsingissä kriisin aktivoitumisen

NHL / Raportti
Panthersin ykköstähti, suomalainen Aleksander Barkov jäi tänään vaille tehopisteitä.
Kuva © VesaPhoto / Vesa Pöppönen

Florida Panthers oli hävinnyt ennen tätä iltaa edellisistä kymmenestä ottelustaan kahdeksan. Jos sitä ei vielä lueta aktiiviseksi tulokselliseksi ja pelilliseksi kriisiksi, viimeistään tappio tänään olisi sysännyt joukkueen sen rajan yli. Pantterit todella tarvitsivat tänään Helsingissä voiton.
Ja sen ryhmä onnistui hankkimaan. Panthers voitti NHL Global Series Helsinki -tapahtuman toisessa NHL-ottelussa Winnipeg Jetsin 2–4.

Noin kamppailun puoliväliin saakka näytelmän peruskaava näytti suunnilleen samalta kuin vastaava kohtaaminen torstaina. Molempien joukkueiden pelaaminen oli nihkeähköä, mutta Jets pysytteli etumatkalla laadukkaampien yksilöidensä turvin. Kaava muuttui juuri ottelun keskitaitteessa. Mike Hoffmann tasoitti erinomaisella rannelaukauksella tilanteen 2–2:een, minkä jälkeen vaaka alkoikin kumartua kohti floridalaisten vaihtoaitiota.

Erittäin tärkeässä osassa Panthersin onnistunutta iltaa oli todennäköisesti puolustaja Keith Yandlen puoli minuuttia ennen toisen erän päättymistä laukoa 2–3-johto-osuma. Se oli niin kutsuttu pukukoppimaali. Jets pysyi kyllä kolmannessakin erässä ottelussa mukana, mutta hieman näennäisesti.

Yandle kirjautti voittomaaliksi jääneen tilastomerkinnän, mutta taiston voi katsoa ratkenneen Panthersin Frank Vatranon seitsemän minuuttia ja 45 sekuntia ennen päätössummeria iskemään 2–4-kihaukseen. Tilannetta edelsi Jetsin puolustajan Tyler Myersin erittäin huolimaton ja riskialtis pieni siirto hyökkäyssiniviivan päällä joukkueensa kapteenille Blake Wheelerille. Wheeler ei missään vaiheessa oikeastaan saanut hankalaa syöttöä haltuunsa, vaan Panthers karkasi vastaiskuun. Jonathan Huberdeau spurttasi läpi kentän ja tarjoili hyökkäysalueella Vatranolle, joka pääsi vapaasti pullistamaan maaliverkkoa.

Molemmat osallistujat pääsivät näin juhlimaan voittoa NHL Global Seriesin tämänvuotisessa versiossa. Eilen tuuletti Jets, tänään Panthers. Panthers sai helpotusta vaikean ajanjaksonsa keskelle, mutta tämänhetkistä isoa kuvaa voitto ei muuta. Joukkue on yhä Itäisen konferenssin viimeisenä.