SHL:n finaaleissa tyrmäävää ylivoimaa: Mestaruuden voittanut Växjö Lakers kaatoi Skellefteå AIK:n maalierolla 20−1

SHL / Uutinen
Elias Pettersson kirjautti pudotuspeleissä 19 tehopistettä.
Kuva © Timo Savela
Växjö Lakers on voittanut Ruotsin pääsarjan SHL:n mestaruuden. Joukkue oli pudotuspeleissä ylivoimainen, sillä saldona oli vain yksi tappio.

Runkosarjan 21 pisteen erolla voittanut Växjö Lakers jatkoi huimaa menoaan myös pudotuspeleissä. Puolivälierissä Brynäs IF kaatui viidessä ottelussa ja Malmö Redhawks kaatui suoraan neljässä ottelussa ennen finaalisarjaa Skellefteå AIK:ta vastaan.

Matkalla finaaliin Färjestad BK:n ja Djurgårdens IF:n kukistanut Skellefteå AIK oli täysi vastaantulija finaaleissa ja sai tehtyä neljässä ottelussa vain yhden maalin. Växjö Lakers teki finaalien aikana yhteensä 20 maalia. Sunnuntaina pelatussa neljännessä ottelussa joukkue nappasi 5−0-vierasvoiton.

Viime kesän Vancouver Canucksin ykkösvaraus Elias Pettersson voitti pudotuspelien pistepörssin. Jo aikaisemmin runkosarjassa vastaavan kunnian vienyt 19-vuotias hyökkääjä teki 13 ottelussa kymmenen maalia ja antoi yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä. Pettersson palkittiin myös pudotuspelien parhaan pelaajan Stefan Liv Memorial Trophylla.

Mestaruus oli Växjö Lakersille seurahistorian toinen. Aikaisemmin joukkue oli juhlinut mestaruutta kolme vuotta sitten. Suomalaispelaajista joukkueen vahvuuteen kuuluivat Tuomas Kiiskinen ja Janne Pesonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle