Canucks lukitsi supertähti Elias Petterssonin rahakkaaseen kahdeksan vuoden jatkosopimukseen

NHL / Uutinen
Växjö Lakersin paidassa SHL-historiaa tehnyt Pettersson jatkaa Canucksissa pitkään. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela
Vancouver Canucks ja Elias Pettersson solmivat kahdeksan vuoden jatkosopimuksen pitkien neuvotteluiden päätteeksi.

NHL:n Läntisen konferenssin kärjessä oleva Vancouver Canucks on solminut kahdeksan vuoden jatkosopimuksen supertähti Elias Petterssonin kanssa. Pitkien neuvotteluiden päätteeksi solmitun sopimuksen vuosipalkka on 11,6 miljoonaa dollaria.

Rahakas sopimus nostaa 25-vuotiaan ensi kaudella NHL:n viidenneksi kovapalkkaisimmaksi pelaajaksi. Hänen edellään ovat vain Auston MatthewsNathan MacKinnonConnor McDavid ja Artemi Panarin.

Canucks varasi Petterssonin kesän 2017 varaustilaisuuden viidennellä valinnalla. Varauksen jälkeen hän palasi vielä vuodeksi SHL:ään Växjö Lakersin riveihin, jossa hän rikkoi sarjan alle 20-vuotiaiden yhden kauden piste-ennätyksen.

Taalajäillä Pettersson debytoi kaudella 2018–19, jolloin hänet valittiin tähdistöotteluun ja palkittiin kauden päätteeksi vuoden tulokkaalle jaettavalla Calder Trophylla. Kaiken kaikkiaan ruotsalainen on valittu tähdistöotteluun neljästi.

Pettersson on noussut yhdeksi Canucksin avainpelaajista, ja hän on pelannut seurassa 387 ottelua tehopistein 165+233. Kuluvalla kaudella hän on pelannut 62 ottelua, joissa hän on tehtaillut 75 (29+46) tehopistettä. Ruotsalaisen yhden kauden piste-ennätys nähtiin viime kaudella, jolloin 80 ottelussa syntyi 102 (39+63) tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle