Sportin avausvoiton haku jatkuu Kuparisaaressa

MESTIS / Ennakko
Pelin odotetaan olevan nopea ja tunteikas.
Kuva © Samppa Toivonen - http.//www.samppas.net
Vaasan Sport hakee kauden avausvoittoaan Kuparisaaressa Turussa katkeran 5-3-tappion kärsineenä. Vastaan saapuu Kajaanin Hokki, jonka avausottelu päättyi 4-3-voittolaukausvoittoon Joensuun Jokipojista.

Perjantaina Vaasan Sport pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa Kuparisaaren hornankattilassa. VIeraaksi saapuu Kajaanin Hokki, joka otti keskiviikkona kaksi pistettä Joensuun Jokipojista Kajaanissa.

Sportin avausottelu Turussa päättyi 5-3 kotijoukkueen hyväksi, joten vaasalaiset lähtevät kotiavaukseensa vielä pisteittä.

Sportilta useampi pelaaja poissa

Vaasan Sportilla on heikentynyt selvästi sekä hyökkäys- että puolustuspää, kun Samuli Kivimäki istuu katsomossa TUTO-ottelusta saamaansa pelikieltoa. Puolustuksesta taas puuttuvat Ari Gröndahl sekä Kristian Tuohilampi. 

Kajaanin Hokilta ainokaisena poissa kokoonpanosta on loukkaantunut puolustaja Ville Hyvärinen. Korvaaja on Veli-Antti Leinonen, joka oli avausottelusta sivussa pelikiellon vuoksi.

– Vaasa on hieno paikka pelata: siellä on loistava yleisö ja loistava tunnelma. Lähdetään nauttimaan pelistä ja jatketaan siitä, mihin keskiviikkona jäätiin. Pitää puolustaa aktiivisesti ja kiekon kanssa pitää olla rohkea, Hokki-luotsi Petri Mattila kertoo.

Edellinen ottelu Sportilta päättyi tappioon osasyynä siksi, että joukkue otti paljon hyökkäyspäässä jäähyjä. Sport sai myös hyvän kirin päälle, mutta se ei riittänyt.

Hokki oli myös Jokipoikia vastaan takaa-ajoasemassa, mutta kajaanilaiset pääsivät tasoihin, ja voittivat ottelun. Kiitos siitä kuuluu joukkueen kapteenille Teemu Virtalalle. 

Ottelun avauserä ratkaissee pelin

Sportin täytyy lyödä heti ottelun alussa kutosvaihde päälle ja rakentaa sellainen johto, mitä kajaanilaiset eivät pysty kirimään, eikä rikkomaan. 

Anthony Guttig onnistui jo keskiviikkona maalinteossa, mutta toinen Hokin ranskalaispelaaja Teddy Da Costa ei, joten hän yrittää varmasti saada avausmaalinsa Vaasassa. Sport pitää Virtalan ja ranskalaiskaksikon aisoissa, niin kaikki on mahdollista. 

Seuraa Heitä

Michal Krištof #13 | Brno

Keskushyökkääjä

Äärimmäisen lupaava slovakkihyökkääjä nostettiin täksi kaudeksi Sportin edustusjoukkueeseen, aina ykkösketjuun asti. Jatkuuko A-nuorissa nähty hurja meno myös miesten peleissä?

Teddy Da Costa #77 |

Hyökkääjä

Hokin toinen ranskalaishyökkääjä jäi ilman tehoja avausottelussa. Nälkä on takuulla kova.

» Lähetä palautetta toimitukselle