Havaiji-kiekkoa syksyiseen tapaan

Hokkilaiset joutuivat pettymään viidesti katsoessaan omaa maaliaan.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Perjantai-illan ratoksi Vaasassa iskivät yhteen Sport ja Hokki. Ajoittain kentällä näkyi vahvasti, että pelataan vasta kauden ensimmäisiä otteluita. Vaiheikas surffailu päättyi vaasalaisille lukemin 5-3 (1-0, 2-2, 2-1).

- Kaveri sai kolme halpaa maalia, ja kaikki niistä tulivat yksilövirheistä. Onneksi siitä raivottiin jo tuolla kopissa, kiteytti Hokki-luotsi Petri Mattila ottelun.

- Onnistuttiin kääntämään peliä nopeasti, niin kuin ennen ottelua oli sovittu. Ei montakaan hidasta lähtöä tarvinnut tehdä, avasi puolestaan Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen illan pelisuunnitelmaa.

Ottelusta odotettiin vauhdikasta ja monipuolista, ja sitä se myös oli. Tilanteet vaihtuivat nopeasti päästä päähän, ja maaleja nähtiin ripakopallinen. Kentällä kuitenkin näkyi, että kyseessä oli kauden toinen ottelu molemmille joukkueille. Paketti ei kummallakaan pysynyt kasassa täyttä 60 minuuttia.

Maalitalkoot

Jos kaunuulaiset kärsivät vielä matkustuksen aiheuttamasta väsymyksestä, niin kotijoukkue Sport tuli vauhdilla alusta asti aiheuttaen ensimmäisestä minuutista asti harmaita hiuksia vierailijoille. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Hokilla oli suuria vaikeuksia selvitä omasta päästä keskialuetta pidemmälle.

Kotkanipun hallinta palkittiin ensimmäisen erän puolivälissä. Hokki hölmöili kiekon katsomoon, mistä seurasi kaksi minuuttia istuntoa. Sportin ylivoima pyöri varsin mallikkaasti, ja lopulta Lassi Kokkala sai mailansa Joni Haverisen viivalta lähettämän kiekon eteen 1-0-johtomaalin arvoisesti.

Sport sai kokonaisuudessaan ottelun aikana pelata melko reippaasti ylivoimaa, mutta kainuulaiset jäivät ilman ensimmäistäkään ylivoimaa perjantai-illassa. Tämä ei miellyttänyt Mattilaa.

- Tasapuolisuuden nimissä Sportillekin olisi muutamasta tilanteesta pitänyt viheltää kaksiminuuttinen. Harmillista, että ne laskettiin läpi.

Toinen erä alkoi puolestaan huomattavasti tasaisemmissa merkeissä. Erän alkupuolella Sportissakin try-outilla piipahtanut Jevgeni Fofanov pääsi karkaamaan Sport-puolustukselta. Sportin Michal Kristofilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin estää Fofanovia sääntöjenvastaisesti, ja edessä oli rangaistuslaukaus, josta Fofanov ei onnistunut kuitenkaan avaamaan Hokin maalitiliä.

Hetkeä myöhemmin oli kuitenkin kajaanilaisten vuoro tuulettaa. Toista erää oli pelattu reilu viisi minuuttia, kun Hokin Pasi Kouvalainen toi vierailijat tasoihin komealla lämärillä. Pian myös Timo Hiltunen onnistui maalinteossa, ja vierailijat olivat kääntäneet ottelun edukseen 2-1.

Hokin maalista kului reilut 40 sekuntia, ja ottelu oli jälleen tasan. Erän alussa Fofanovia estänyt Kristof pääsi rokottamaan kajaanilaisia tuoden isännät tasoihin.

Kelloon muutama minuutti lisää, ja isännät olivat jälleen maalin karkumatkalla. 3-2-johtomaalista vastasi Jere Laaksonen. Toisen erän maalitalkoot päättyivät Laaksosen tekemään maaliin, ja viimeistä erää kohti marssittiin isäntien 3-2-johdossa.

Kokkala ratkaisi

Kolmas erä alkoi ensimmäisen erän tapaan jälleen isäntien komennuksessa. Tulosta hallinnalle ei tarvinnut odotella minuuttia kauempaa. Kokkala antoi ranteensa puhua illan toisen maalin arvoisesti, kun kolmatta erää oli pelattu hiukan yli minuutti. Kokkala keräsikin kehut päävalmetajalta.

- Kokkala on hyvässä kunnossa. Elokuussa hänellä ei oikein jalka liikkunut, mutta nyt näyttää hyvältä. Loistava peli tänään Kokkalalta, ylisti Räsänen.

Kajaanilaisten toiveet eivät kuitenkaan kaatunet vielä Kokkalan osumaan, vaan hetkeä myöhemmin patonkimaan poika Teddy Da Costa iski upealla lämärillä vierailijat jälleen maalin päähän.

Erä jatkui aiempaa taisaisena, ja maalipaikkoja syntyi molempiin päihin. Loppuerästä Sport alkoi kuitenkin vetäytyä yhä enemmän, ja Hokki veti maalivahtinsa jo hyvissä ajoin vaihtoaition suojiin.

Ilman maalivahtia pelaaminen kuitenkin tuotti maalin väärään päähän kajaanilaisittain, kun Markus Piispanen laittoi kiekon tyhjään rysään kahdeksan sekuntia ennen päätössummeria. Näin ollen täydet kolme sarjapistettä jäivät Vaasaan, ja kajaanilaiset lähtevät taivaltamaan pitkää kotimatkaa ilman kotiinviemisiä.

Kummallakaan joukkueella pelaaminen ei ollut vielä täysin uomissaan. Molemmilla oli kuitenkin pelaamisessa hyviä elementtejä kokonaisuutta ajatellen, ja tuleviin otteluihin jatketaan paremman toivossa.

- Ei meiltä kuitenkaan täysin huono ottelu ollut, kun paljon kentällä näin myös hyvää. Ei tässä päätään puskaan tarvitse laittaa, vaan tästä on hyvä jatkaa, lopetti Mattila.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa ensi viikon keskiviikkona. Sport matkustaa Lempäälään LeKin vieraaksi. Hokki puolestaan kohtaa kotonaan SaPKon.