SaPKo avasi pistetilinsä

Päävalmentaja Sinkkonen oli tyytyväinen näkemäänsä.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Savonlinnan Pallokerho nappasi perjantaina kauden ensimmäiset pisteensä. Ottelu oli todella vauhdikasta katsottavaa, ja se sai myös arvoisensa päätöksen, kun LeKi nousi lopussa kolmen maalin takaa vain maalin päähän eikä tasoituskaan jäänyt kauas. Lopulta pisteet kuitenkin jäivät Talvisaloon loppulukemin 3-2 (0-0, 2-0, 1-2).

Ottelun ratkaisuksi jäi lempääläläisittäin karmiva toinen erä, jonka aikana SaPKo loi tilanteen toisensa perään ja onnistui myös maalinteossa kahdesti. Maalintekijöinä kunnostautuivat Mika Mörsky ja Pekka Niemimaa. Toisen erän alussa Mörsky rankaisi vieraita vielä toistamiseen avauserän lopussa tulleen jäähyn aikana, ja Mörskyn 3-0-osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi.

- Pelattiin vakuuttavaa kiekkoa ja oltaisiin voitu paremmalla viimeistelyllä tai vastustajan maalivahdin huonommalla pelillä päästä karkuun. Teemana oli pelata 60 minuuttia, mutta aivan siihen ei pystytty. Tärkeät pisteet meille joukkueena ja myös henkilökohtaisesti ensimmäiset täällä, kommentoi SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen kiivaan taiston tauottua.

Ensimmäinen erä Savonlinnassa oli alkukaudelle tyypilliseen tapaan hieman sekava, mutta vauhtia siinä riitti vaikka muille jakaa. Kauden avauspelissään Jukureiden nollaamaksi jäänyt SaPKo pystyi vastaamaan helposti otteluun ennakkosuosikkina lähteneen Lempäälän Kisan liikkeeseen ja jopa hallitsi peliä hienokseltaan.

LeKi sai aikaan muutaman vaarallisen vyörytyksen hyökkäyspäässä, mutta aina viimeinen syöttö pysähtyi pelaajamassaan tai SaPKon puolustajiin. Erän paras tekopaikka siunaantui SaPKon Teemu Suhoselle joka pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Kisan maalilla pelannut Tomas Kral pysäytti Suhosen noston ongelmitta.

- Vaikea alku, ei pystytty vastaamaan kunnolla SaPKon pelaamiseen. Ensimmäinen erä oli kuitenkin vielä ihan hyvä, mutta toinen erä selkeästi päivän huonoin. Kolmannessa erässä toki hieno nousu peliin mukaan vielä, kommentoi LeKin päävalmentaja Jarkko Glad.

SaPKon liike tuotti tulosta

Toinen erä oli komea näyte SaPKon pelistä parhaimmillaan. Joukkueen liike oli loistavaa ja lempääläläiset olivat varsinkin ensimmäisellä puoliskolla jatkuvasti potkun tai kaksi perässä. Tämä näkyi lopulta myös tulostaululla.

Ensin Petteri Nikkilä syötti maalin takana poikittain Joonas Toivaselle, joka jatkoi kiekon yhdellä kosketuksella maalin eteen täysin vapaaksi unohtuneelle Mörskylle, jolla oli aikaa jopa asetella kiekko parempaan asentoon ennen sen napauttamista vastustamattomasti yli Kralin hanskakäden. Mörsky avasi näin pässipaitojen maalitilin kaudella 2013-14 lähes 90 minuutin odotuksen jälkeen.

LeKi joutui erätauolle kahden maalin tappioasema niskassaan, kun se epäonnistui kahdessa peräkkäisessä ylivoimassaan ja sähläsi vielä jälkimmäisen kiekon Niemimaalle, joka polkaisi puolustukselta karkuun ja siirsi kiekon hallitusti rystyltä sisään. Toista erää oli maalin syntyessä jäljellä noin kaksi minuuttia.

Kolmannen erän alussa Kisalla oli reilut puolitoista minuuttia alivoimaa jäljellä, ja sehän riitti isännille. Mörsky napautti illan toisensa pitkän myllytyksen päätteeksi maalin eteen jääneestä irtokiekosta.

Ykkösketju Eetu-Ville Arkiomaa - Toivanen - Mörsky oli savolaisten parasta antia perjantai-iltana ja pysyy varmasti samassa koostumuksessa myös jatkossa.

LeKi ei luovuttanut

Kolmanteen erään lähdettäessä tilanne näytti siltä, ettei vierasjoukkue saa aikaan minkäänlaista kiriä ja peräti 1208-päinen kotiyleisö saa katsella pelin rauhassa loppuun ilman nitropurkin esiin ottamista.

Luulo osoittautui kuitenkin vääräksi, sillä SaPKon pelaaja ajettiin rajusti pystyyn erän alkupuolella ja Iiro Vehmanen kävi tuttuun tyyliinsä kouluttamassa taklaajaa niskalenkillä ja muutamalla iskulla. Vehmanen tiputti kuitenkin tilanteessa hanskansa ja sai suihkukomennuksen. Niinpä LeKi pääsi viiden minuutin ylivoimalle, josta se ei kuitenkaan saanut irti yhtään mitään.

- Sitä, että meidän kapteeni Anssi Virkki kannustaa jalka paketissa "syötyään" kiekon ensimmäisessä sarjapelissä Mikkelissä ja meidän tämänpäiväinen kapteeni Vehmanen puolustaa joukkuekaveriaan ja lentää sen takia suihkuun, minä arvostan aivan helvetisti. Nämä ovat niitä arvoja, joista tykkään. Joukkue kiittikin Iiroa tappamalla sen viisiminuuttisen mallikkaasti, hehkutti Sinkkonen.

Sami Venäläinen kavensi kuitenkin tilanteeksi 1-3 kolmannen erän lopulla LeKin pelatessa ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Maalin jälkeen Kral käväisi vain nopeasti maalillaan, lähti sieltä takaisin vaihtopenkille heti kun se oli mahdollista ja Markus Korkiakoski toikin vieraat jo maalin päähän, kun peliaikaa oli jäljellä tasan kaksi minuuttia.

SaPKo kuitenkin kesti lopussa Venäläisen, Jussi Makkosen ja kumppaneiden lähentelyt ja nappasi järjestään jumbosijoille ennakoidulle joukkueelle henkisesti todella tärkeät kolme pistettä. Pisteet olivat myös taistelevan peli-ilmeen joukkueeseen tuoneelle "Jasi" Sinkkoselle ensimmäiset SaPKon peräsimessä.

SaPKo jatkaa pelejään ensi keskiviikkona Kajaanissa paikallisen Hokin vieraana. LeKi puolestaan isännöi Vaasan Sporttia samaisena päivänä.